Världens största mässa har börjat

1 100 utställare. Över 40 000 besökare. Gångar som mäter mer än 16 kilometer – fyllda med heta nyheter och underliga uppfinningar.
Nu börjar världens största och häftigaste golfmässa i Orlando, USA.

Mässa 2.jpg

Mats Hedlund, inköpsansvarig på Dormy, är som vanligt på plats i Florida under veckan för att ta tempen på golfbranschen och få en tydligare överblick av det internationella utbudet.
- Tidigare var det här en plats där årets alla nyheter lanserades, men numera sker det långt tidigare och jag har sedan länge känt till vilka produkter som kommer inför året. Däremot är värdet av att resa hit fortfarande stort, eftersom det är en mäktig och spännande mötesplats, dit många kommer, säger Mats Hedlund.

Hur skulle du vilja beskriva Orlandomässan?
- Det som är mest slående är storleken. Själva mässan är verkligen enorm och här finns verkligen allt man behöver – och en hel del man inte behöver – för att spela golf. En upplevelse i sig är det också att besöka demodagen på Orange County National som är en av världens största driving ranger, formad som en jättelik oktagon. Här får man chansen att provslå alla tillverkarnas nyheter.

Vilka förväntningar har du på årets mässa?
- Ganska höga måste jag säga. Det är positivt drag kring golfbranschen just nu och en hel del roliga produkter är på väg ut på marknaden.

Vilka nyheter pratas det mest om?
- Som vanligt ligger fokus på drivers. Många är väldigt nyfikna på TaylorMades nya M3 och M4, som har den så kallade twistfaceteknologin, och det är verkligen ett nytt och ganska logiskt sätt att tänka. Men det pratas också en hel del om Cobra nya F8 med den smidda slagytan, samt Callaway Rogue där fjolårets Jailbreakteknologi har förfinats.

mässa 4.jpg