Tre heta nyheter från Peak

Svenska Peak Performance fortsätter att ta fram snygga och sportiga plagg för golfare och har också synlighet på touren i form av framförallt svenskstjärnan Joakim Lagergren. Nu finns årets kollektion i våra varuhus och på dormy.se och utbudet ser oerhört spännande.

Här är tre plagg som sticker ut lite extra på galgarna under 2018.

Peak Performance Iron Pattern jacka

Peak Performance Iron Pattern jacka

1) Iron Pattern, jacka (herr)

Supertunn vindjacka i begränsad upplaga – för köper man den här typen av plagg vill man ju gärna känna sig unik på banan. Jackan är vindtät, vattenavvisande, har låg vikt och tar väldigt liten plats i bagen. Gjord i 100% polyester.

Pris: 1 199 kronor.

 


Peak Performance Warrington Print anorak

Peak Performance Warrington Print anorak

2) Warrington Print, anorak (dam)

Riktigt tufft och coolt vindplagg i anorakmodell. Den är både vindtålig och vattenavvisande, men har också ett stretchigt tyg som ger full rörelsefrihet på banan.  Anoraken är längre bak och har dragkedja i sidsöm, samt två fickor. 100% polyester.

Pris: 1 299 kronor.

 


Peak Performance Levin väst

Peak Performance Levin väst

3) Levin, väst (herr)

Vill du vara som en kameleont på banan? I så fall är det här västen för dig. Eftersom den är vändbar har den två olika utseenden; den ena sidan är enfärgad och den andra blockfärgad. Västen har vindtäta och vattenavvisande funktioner och är också värmereglerande tack vare pinneco-fodret. 100% polyester.

Pris:  1 399 kronor.


Supersvenskans kläder på vår webb

annika-cutter-buck-650.jpg

Nu är det dags för årets första major, ANA Inspiration, med tre svenskor i startfältet.

Tävlingen spelas i vanlig ordning på Mission Hills i Palm Springs och när man tittar igenom listan av tidigare segrarinnor så blir det en nyttig påminnelse om Annika Sörenstams fantastiska karriär.

Svenskan vann tre gånger här och tio majors totalt. Hon plockade också hem 72 titlar på LPGA Tour och det är siffror som är smått osannolika.

Den här våren handlar det faktiskt också en hel del om Sörenstam på dormy.se. Vi har nämligen tagit in hennes Annika Collection, som Sörenstam har utvecklat tillsammans med Cutter & Buck. Designen är fokuserad på att vara sportig och ha högsta funktion och tekniskt material för att du ska kunna prestera på banan.

Piké S/S Polish Mock, Skort Passion Printed Pull On och Jacka Rain Delay Gold 3/4 Zip

Piké S/S Polish Mock, Skort Passion Printed Pull On och Jacka Rain Delay Gold 3/4 Zip

Nu lanserar Galvin Green plagget för 95 av 100 ronder

Golf i Sverige och Norra Europa är inte alltid liktydigt med en promenad i solsken. De vädermässiga förutsättningarna skiftar både kraftigt och ofta och det är inte alltid lätt att klä sig.

Det har svenska Galvin Green tagit fasta på – och lanserar nu ett helt nytt material.

Det handlar om Interface-1, som finns i den nya produktserie som nyss har kommit in till Dormy inför säsongen 2018. Tanken är att skaljackan, som är både vind- och vattenvisande, ska vara något av golfarens bästa vän och kunna användas flitigt under de flesta dagar på banan.

- Det bästa med Interface-1 är mångsidigheten i produkten, du kan använda plaggen 95 av 100 rundor. Inteface-1 produkterna är vindtäta och har en extremt hög andningsförmåga och stretchiga, vilket gör att du får en hög rörelsefrihet och komfort. Du kan både använda den som en jacka men även som ett mellanlager, säger Rebecka Nilsson, på Galvin Green.

Hur har ni gått till väga för att ta fram materialet?
- Vi sökte ett material som var vindtät, vattenavvisande och samtidigt hög andningsförmåga. Med detta i sikte så besökte vi olika mässor och leverantörer. Innan vi släpper en produkt till marknaden så testar vi allt för att vara säkra på att materialet och produkten håller den höga kvalité som vi kräver och strävar efter.

Vilken typ av golfare vill ni locka?
- Vi vill locka den golfaren som söker en mångsidig jacka som klarar av de olika väder elementen så som vind, kyla, värme och som även är vattenavvisande.

Plaggen i Interface-1-serien finns för både damer och herrar.

Galvin Green Lance (Herr)

Galvin Green Lance (Herr)

Galvin Green Lydia (Dam)

Galvin Green Lydia (Dam)

Cross gör comeback hos Dormy

Det svenska golfmodeundret är välkänt och många företag gör succé världen över. Under 2018 tar ett nygammalt varumärke återigen plats i Dormys varuhus.
Det handlar om Cross Sportswear.
- Det känns roligt att Cross är tillbaka i vårt sortiment. De har funnits med i tankarna i många år och att vi valde att ta in dem inför 2018 beror mycket på deras funktionsplagg för regn och vind. Deras plagg har alltid mycket stretch som gör dem otroligt bekväma att spela golf i, säger Dennis Jacobsson, inköpsansvarig för konfektion på Dormy. 

Hur tycker du att Cross kollektion inför året ser ut?
- Kollektionen har både sportighet och hög modegrad i många plagg. Sättet att kombinera sportig design med mer modeinriktade färger är intressant, säger Dennis Jacobsson.

Kläderna beräknas komma in till Dormys varuhus och webb under början av mars.

Cross Sportswear SS18 kollektion

Cross Sportswear SS18 kollektion

Cross Sportswear SS18 kollektion

Cross Sportswear SS18 kollektion

Blir Lyric Dailys nya mirakelbyxa?

Förra året var det Miraclebyxan som gällde, inför 2018 heter Daily Sports senaste satsning "Lyric".

Det svenska konfektionsföretaget tror stenhårt på passformen, som innebär:

  • Superelastisk teknisk stretch för absolut bästa rörelsefrihet.
  • Normal passform med smala ben.
  • Elastisk linning gör den extra komfortabel.
  • Kvalitéten är vind- och vattenavvisande och passar i alla säsonger.
  • Lyric som modell kommer dessutom som capribyxa, highwaterbyxa och skort/kjol.

    Den nya Lyrickollektionen beräknas dyka upp hos Dormy under mitten av februari! Kom förbi så berättar våra experter på konfektionsavdelningen mer.
daily111.jpg
daily222.jpg
11188B192_A_817.jpg
11188B190_A_680.jpg

Röhnisch jobbar med hållbarhet

rön.jpg
Många pratar om vikten av hållbarhet
rön5.jpg

 

Konfektionsföretaget Röhnisch har bestämt sig för att göra något åt saken istället. 2018 blir året då det populära klädmärket för aktiva kvinnor verkligen går all in för att få konsumenten att göra smartare och med medvetna val.

Så vad innebär det då i klartext?

Bland annat kommer Röhnisch att arbeta hårt med återanvänt material i sina plagg, för att spara på naturresurserna och använda mindre kemikalier, vatten och energi.

 

rön2.jpg

- Produktion av kläder kommer alltid att ha en påverkan på vår miljö. Vårt mål är att fortsätta att erbjuda kläder till aktiva kvinnor som älskar ett liv i rörelse, men att successivt lära oss hur vi kan minska dess påverkan på miljön. Det är en stor utmaning men om vi vill fortsätta att spela golf på banor omgivna av en fantastisk natur så är det hög tid att börja prioritera dessa frågor, säger Annica Rantala, designchef på Röhnisch.

Stora delar av företagets golfkollektion 2018 kommer att bestå av återanvända fibrer.

 

- 2017 lanserade vi vår första kollektion med en stor andel hållbara material. I golfkollektionen för våren och sommaren 2018 är hela 60% av allt material återvunnet. Dessutom är våra stickade tröjor gjorda av 100% ekologisk bomull. I våra mest funktionella regn- och vindplagg använder vi ett membran som kan brytas ned i naturen säger Annica Rantala.

 Den nya kollektionen från Röhnisch finns redan nu i våra varuhus och på dormy.se

Abacus släpper ny hybrid

Abacus blickar mot en trendigare look där komfort och stil är i fokus. Årets stora nyhet är hybridjackan som är vindtät på rygg och mage och har fått en snygg bikerloook. Fungerar lika bra på golfbanan som utanför. Ärmarna är i stretch material för ökad komfort. Finns både i dam- och herrmodell.

Jackan beräknas dyka upp redan den här veckan med ett pris på 1099:-

abacus1.jpg
abacus2.jpg

Galvin Green utmanar vinden

Interface-1 är golfplagget du använder 95 av 100 rundor
galvin.png

Många anser att Galvin Green göra marknadens bästa regnjackor men nu är planen att inta vinden.

Den nya innovationen som ska utmana vinden går under namnet - Interface-1

Denna uppfinning ville vi veta mer om och därför tog vi ett snack med Galvin Greenarna för att ta reda på hur Interface 1 ska bemästra vinden.

Er nya vindserie använder inte Gore längre, nu är det Interface 1 som gäller, kan du berätta vad Interface 1 är för något?
- Interface-1 är golfplagget du använder 95 av 100 rundor. De andra fem gångerna är när det öser ner är då du plockar fram ditt regnställ. Interface-1 är nytt lager som vi har döpt till Hybrid Layer. Alla produkter i denna serie har samma dna, är vattenavvisande, vindtäta och framför allt gjorda för golf! Större delen av Interface-1 är av material från Gore och oavsett leverantör, uppfyller de inte våra krav så kommer de inte med i konceptet.

Varje år försöker leverantörerna bygga drivers som är mer förlåtande tillsammans med ökad längd. När det kommer till regnjackor, vad är det ni försöker uppnå när ni ska ta fram en ny jacka?
- Hemligheten för oss är att fokusera på en jacka som andas så mycket som möjligt och inte låter när du spelar. Sedan måste vi se till att passform, färg med mera är något som konsumenten inte har sett tidigare och att kvaliteten håller Galvin Greens standard.

Förra året sponsrade ni Europalaget i Ryder Cup vilket var riktigt roligt. Hur delaktiga är ni i Ryder Cup? Kommer vi få se Galvins regn- och vindplagg nästa år också?
- Vi kommer även under 2018 års Ryder Cup se till att Team Europé är väl utrustade inför kommande utmaningar! Samtliga spelare kommer ha Gore Tex-med C-knit baker och Interface-1- produkter. Vi kommer att få se spelarna i ytterligare en ny Gore Tex-teknologi som kommer i butik våren 2019.
Vi hoppas på regn på Le Golf National!

 

Mer traditionellt 2018 från Peak Performance

Vi tog ett litet snack med Göran Bånge och Sofie Rispling från Peak Permormance som uppdaterar vad som händer på Peakfronten och hur Nordea Masters-upplägget går till.

peak.jpg


I år har kollektionen varit rätt nedtonad i färgerna, hur ser det ut inför 2018?
- 2018 kollektionen har en mer traditionell färgkarta där färger som blå, orange och även rosa sticker ut. Olika melerade pastelltoner finns också på det stickade programmet vilket är väldigt snyggt. På tjejsidan har vi med en hel del rosa toner som uppfattas klassisk i ny modern tappning. Det finns varianter med fina print och olika passformer för mångfald. Vi gör en ny underdelsserie som heter Swinley och den tror vi kommer tilltala den nordiska golftjejen!

Jag ser att du ser stolt ut framför Anorak Iron Print jackan, vad är det som är så  speciellt med den?
- Ironserien är en uppdaterad favorit som blivit mjukare, tystare och så sticker den ut rent visuellt. Fortfarande med samma höga funktion.


Kul att ni är huvudsponsor (igen) på Nordea Masters nästa år på Hills. Hur ser upplägget ut och hur delaktiga är ni där?
- Under Nordera Masters träffar vi slutkonsumenter i vår butik som vi har på plats. Känslan och atmosfären i butiken är mycket viktig för oss, och kunden skall få en bra upplevelse i butiken med proffsig personal, magiska produkter med en skön välkomnande känsla. Samma sak gäller på peakperformance.com under Nordea Masters. Vi gör också massa saker med våra återförsäljare under tävlingen. Spännande att tävlingen går i Göteborg som är en ny region för eventet.

 

Daily Sports vill tilltala den aktiva kvinnan

Vi är tillbaka från en lyckad golfmässa som har gett oss många intryck och nya tankar. Daily Sports är damernas favoritmärke och är även Dormys mest säljande märke.

Jag träffade Nina Karlsson från Daily Sports och frågade vilket framgångsrecept de gick efter.

dailu.jpg

 

Er Magicbyxa har funnits i några säsonger och varit en succé från start, har ni vågat ändra något inför 2018?
- Haha nej det skulle vi aldrig göra! Magicserien har varit otroligt populär och framgångsrik. Vi vet faktiskt inte vad som skulle kunna göras bättre. Den enda skillnaden är att serien kommer i fler färger inför nästa år.

Jag antar att det är en ny ”modefärg” som gäller?
- Ja exakt! Inför 2018 är det mango och silver-grå-pearligt som gäller.

Daily står för den högsta omsättningen på Dormy bland alla klädmärken, varför tror du att det är så?
- Succen ligger mycket i att vi syns med tanke på våra glada färger och kombinationer. Vår målgrupp riktar sig till 40+ vilket vi känner är den starkaste målgruppen. Vår kvalité och passform tilltalar den aktiva kvinnan.

Nu ökar vi pulsen!

DailySports44.jpg

Säsongen närmar sig mot slutet.
Men det börjar redan bli dags att få upp pulsen inför nästa.
För att du ska kunna göra det med stil, klass och komfort har vi nu tagit hem Daily Sports härliga träningslinje som nu finns på dormy.se. Kläderna är perfekta för vanlig träning, men också anpassade för den som hellre väljer raska promenader i höstsolen eller yoga för den som inte vill slita i gymmet.

- Vi tror att våra golfande kvinnokunder även gillar att röra på sig utanför golfbanan och av den anledningen vill vi fånga upp dem och kunna erbjuda dom moderiktiga och funktionella träningskläder, säger Anna Nyman, inköpare på Dormy.

Kollektionen innehåller bland annat tunna överdelar i mesch, som också är ett snyggt plagg till ett par jeans.

- Generellt som har kollektionen dova färger med mycket navy och svart som basfärg, med mönstrade inslag i bland annat beige och ljusblå toner, säger Anna Nyman.
I kollektionen finner man också mer färgglada stilar, vissa i rosa nyanser men också en härlig aprikos färg. Här hittar man även härliga blommönster som binder samman de olika färgtemana. 
Vi har endast valt ut en liten del av hela kollektionen, så klicka dig in på dormy.se och se vad som passar just dig och dina behov. Alla kläder från Daily Sports hittar du här.

Fem fräscha höstplagg till skönt pris

20% på alla klädnyheter!

Löven börjar bli färgglada, banorna är i toppskick och luften sådär krispigt ren och klar.

Även om dagarna blir kortare och det är allt svårare att klämma in 18 snabba efter jobbet finns gott om tid för många sköna ronder. Dessutom har höstens alla klädnyheter plockats fram i våra varuhus (och givetvis också här på dormy.se). Inte nog med att plaggen är framme, det är även 20% rabatt på dem!

Vad du ute efter är förstås individuellt, men vi kan inte låta bli att tipsa om de här fem sköna produkterna som du kan hitta hos oss just nu:
 

extrme.jpg

Puma Pwrwarm Extreme

Härligt värmande golfjacka, med stretchigt och lätt material i sidor och ärmar för maximal komfort. Perfekt spelplagg under lite svalare ronder.

Finns i färgerna: Svart och blå

Pris: 1 359:- (ordinarie 1 699:-) 

Callaway Heather Print

En kylslagen morgon är det skönt att kunna dra upp dragkedjan i halsen. Det kan du med den här superstretchiga långärmade tröjan från Callaway.

Färg: Svart

Pris: 599:- (ordinarie 749:-)

 

1.jpg

Röhnisch K.W Fleece

En mjuk och skön fleece är aldrig fel. Den här kommer från Röhnisch och den höga kragen gör den ännu behagligare under höstronderna.

Finns i färgerna: Rosa och blå

Pris: 399:- (ordinarie 499:-) 

Light down.jpg

Röhnisch Light Down

Lättviktad dunjacka av sportigt snitt. Enkel att packa med sig i bagen tack vare den medföljande packpåsen.

Färg: Svart

 

Pris: 1 199:- (ordinarie 1 499:-)

 

 

tech.jpg

J.Lindeberg Tour Tech LS

Långärmat funktionsplagg som klarar sig gott när temperaturen är något varmare. Har hög andningsförmåga och mycket stretch.

Färg: Svart

Pris: 639:- (ordinarie 799:-)

Hitta rätt regnställ på rean!

galvin.jpg

Under Dormys klassiska höstrea finns många sköna fynd att göra.

Inte minst på mjuka varor.

Nu några timmar innan REAN kickar igång kan vi avslöja att vi erbjuder 50% på kläder! Det finns med andra ord en hel del besparingar att göra för den som funderar på att uppgradera garderoben med ett nytt regnställ, inför blöta höstronder. Vi tog ett snack med Dennis Jacobsson, inköpsansvarig för konfektion på Dormy, om vad som är viktigt att tänka på när man ska handla nya regngrejer.

dennis.jpg

- Jag tycker att det är klokt att satsa på ett nytt regnställ under rean. Eftersom vi erbjuder 50 procent så betyder det att man kan få väldigt mycket för pengarna om man är på hugget, säger Jacobsson.

Vad är viktigast att tänka på när man ska köpa regnkläder?
- Att man verkligen trivs i jackan så man använder den både på och utanför golfbanan. I och med att det ofta är frågan om en liten investering så är det ju toppen om den går att använda i flera sammanhang.

Hur märker man när ens regnställ börjar bli utslitet och ska bytas ut?
- Det är faktiskt så enkelt som att man märker att det börjar läcka in. Men det är ju också med regnkläder som med annan konfektion. Ibland tröttnar man på dem och då är det ju också roligt att kunna byta.

Hur ska man resonera när det gäller passform?
- Dagens regnställ har ofta stretch vilket gör att man inte längre behöver gå upp en storlek för att det ska gå att röra sig i dem. Så jag skulle säga att se till att köpa ett ställ med stretch och köp ett som sitter snyggt med en tröja under.

Hur tar man bäst hand om sitt nya regnställ?
- För det första, var noga med att kolla tvättråden. I och med att vissa plagg inte ska torktumlas och andra ska torktumlas är detta väldigt viktigt. Tvätta regnstället med jämna mellanrum och impregnera om det efter varannan tvätt.