Fyra skäl att gilla nya Odyssey

Nog för att det ligger mycket tänk bakom Odysseys putters med den här serien tar ändå priset. Den nya serien från Odyssey går under namnet EXO där de har gått ALL IN från alla håll och kanter.

För det första så kommer modellerna i två varianter. En är face-balanced och den andra har en tyngre tå. Det innebär att modellerna kommer passa flera typer av puttingstroke.

För det andra är den uppbyggd för att skapa ett väldigt högt MOI-värde vilket gör den extremt förlåtande.

För det tredje har EXO-serien en ny insert som ska ge en något hårdare känsla. Proffsen säger att inserten är väldigt lik White Hot i känsla, fast med bättre rull.

För det fjärde är designen väldigt fräck. "Skim Milling" är en process som gör linjer och kanterna helt perfekta samtidigt som sjävla looken utstrålar premium.

Modellerna ligger på 3 999:- och beräknas dyka 18:e maj i butikerna.

 

Odyssey Indy EXO

Odyssey Indy EXO

 

 

Odyssey Rossie EXO

Odyssey Rossie EXO

 

 

Odyssey Seven EXO

Odyssey Seven EXO

Vi välkomnar ny Selectserie från Scotty

Om du ska göra någonting ska du göra det rätt, annars ska du inte göra det alls

Orden kommer från Scotty Camerons pappa och har funnits i bakhuvudet sedan den första tillverkade puttern. Den nya serien har sitt fokus på - linjer och sikte - balanserad fyrvägsdesign av sulan - bättre vibration och ljud.

Linjerna och siktet har blivit förfinade för en trevligare look och lättare att sikta in sig. Materialet i träffytan har ökats med 30% för bättre ljud och känsla. Vikten har lagts längre fram mot tån för att väga upp vikten av skaftet och greppet. Detta innebär att baksvingen lättare startar rakare bakåt och att du därmed sänker fler puttar.

Smart va?

Den nya serien innehåller sju alternativ som vi känner igen sen tidigare där bland annat Lagunamodellen har kommit tillbaka.

Nya Selectserien beräknas dyka upp hos oss i slutet på mars och kommer ligga på
3 999:-

Newport

newport.JPEG

Newport 2

np2.JPEG

Newport 2.5

np2.5.JPEG

Laguna

laguna.JPEG

Newport 3

np3.JPEG

Fastback

fastback.JPEG

Squareback

squareback.JPEG

Lättspelade nyheter från Ping

pinggodis.png

Det är äntligen dags att avslöja vad Ping har jobbat med de senaste månaderna. Många har frågat vad G-Max serien kommer ersättas med eller om det kommer någon ny wedge. På båda frågorna är svaret ja.
Men det kommer mer....

 

Ping G400 Max driver

g400.png

Idag kan vi meddela att Ping adderar en till modell till deras G400 serie -G400 Max

G400 Max är Pings mest förlåtande serie där huvudsyftet är att träffa så många fairways som möjligt. De "vanliga" drivermodellerna från G400 ligger på 445cc medan Max modellen är 460cc. Det större huvudet betyder högre MOI då tyngdpunkten kan placeras längre bak. Enligt Ping finns det ingen driver som har tyngdpunkten så långt bak och så långt ner som G400 Max drivern.

Med tanke på hur förlåtande den vanliga G400 drivern är så vågar vi knappt tänka på hur denna kommer vara. Spännande!

Loft: 9 och 10,5
Huvudvikt: 206 gram
Längd: 45,75"

Pris: 4 499:-
 


Ping Glide 2.0 Stealth

stelth.png

En ny och uppdaterad Glide 2.0 i mörkare format är på ingång. Nytt 8620-stål tillsammans med smidda skåror. Wedgarna tillverkas med två olika typer av skåror där de låga loften är byggda för längdkontroll medan de högre för maximal spinn.

Wedgen kommer i fyra olika sulor (grinds).

SS: Mångsidig sula som passar alla typer av slag

WS: En bredare sula som passar bra för dem som tar mycket torv, spelare på mjukt underlag eller vill ha en optimal bunkerklubba.

TS: En V-formad sula som gör det möjligt att öppna upp huvudet utan att bouncen ökas. Optimal för lobbslag.

ES: Ping Eye 2-inspirerad sula som är fantastisk i bunkern men som även har en förfinad framkant för alla typer av slag.

Pris: 1 499:-


Ping G700 järn

Ping G700 kliver in som Pings mest förlåtande järnklubba och puttar ner Ping G-Max från tronen. Klubban är byggd i en ihålig konstruktion vilket innebär viktplacering ut på sidorna istället för bakom träffytan. Eftersom massan sitter utspridd inuti huvudet så lämnar det en träffyta som är tunn vilket genererar hög bollhastighet och förlåtande egenskaper.

G700 kommer ge dig en hög bollbana tillsammans med en väldigt fin skjuts.

G700 tillverkas från 4-9 + PW, UW och SW med Ping AWT 2.0 som standardskaft.

5-PW med stålskaft: 10 499:-
5-PW med grafitskaft: 11 499:-

Callaway bjuder på timglas och varierande tjocklekar

thompson_1920_boise16_d4_trophy.jpg

Den extremt populära Epicserien från Callaway kommer få en addition av en ny och upphottad linje vid namn Rogue
Jailbreakteknologin har fått en vidareutveckling där stagen bakom träffytan har försetts med en timglasform för ökad fart och sparad vikt.

Hoppar vi in i klubbhuvudet och spanar på hur träffytan ser ut inifrån så kommer vi få se en ny teknologi som Callaway kallar X-Face Architechture. Innebörden av det häftiga ordet är en varierande tjocklek på träffytan vilket ökar bollhastigheten vid sämre träffar.

Genom en smart konstruktion av lätt titan och en topp i kolfiberkomposit har huvudet fått ytterligare förlåtande egenskaper samtidigt som utgångsvinkeln är hög och spinntalet är lågt. Vidareutvecklad aerodynamik ger ett bättre luftflöde och högre klubbhastighet.

Rogueserien beräknas dyka upp i våra varuhus 9e februari.

Pris: 4 999:-

Rogue finns i tre modeller: Standard, SubZero och Draw.

 

roguedraw.jpg

 

 

Rogue Draw

Rogue Draw har en vikt vid hälen för minimering av slice och en mer uttalad draw. Placerad vikt vid hälen gör att tyngdpunkten flyttas mer mot hälen. Det gör att bollen lättare kan få en draw-skruv.

Pris: 4 999:-

 

 

 

 

Rogue SubZero

Rogue Sub Zero har flyttbara vikter för justering av spinntalet och bollbanan. Placera vikten bak för mer förlåtande egenskaper, högre bollbana och lättare draw. Placera vikten fram för lägre bollbana och mer fade.

Pris: 4 999:-

 

 

 

Rogue Fairway

roguefairway2.png

Rogue är den första fairwayklubban med både Jailbreak Technology och Hyper Speed Face Cup Technology som tillsammans ger högre bollhastighet över en större del av träffytan för konsekvent och mycket längd. Triaxial-topp i kolfiberkomposit skapar en väldigt låg tyngdpunkt och stort motstånd mot vridning i huvudet, vilket gör klubban lättspelad. Boeing Aero-utformningen på huvudet ger bättre aerodynamiska egenskaper för bättre luftflöde och högre klubbhastighet.

Rogue Fairway kommer även i en SubZero modell som genererar en lite lägre bollbana.

Pris: 2 999:-

roguefairwaysubzero2.png

Vilken bolltyp ska du ge bort i jul?

Golfbollar tycks vara en populär julklapp. För just nu handlar väldigt många av de frågor som kommer in till Fråga Experten om just detta. Häng med så reder vi ut begreppen!

Hej, jag har 15 i hcp och undrar vilken boll du skulle rekommendera till mig?

Det tråkiga svaret är - Det beror på vad du letar efter.

Vill du ha längd, kontroll eller spinn? En mjuk boll har oftast en lägre kompression vilket oftast passar lägre klubbhastigheter. En lägre kompression ger något rakare slag men inte lika mycket spinn runt green medans en högre kompression oftast genererar mer spinn runt green med lite hårdare känsla. Bollar som har en kompression som ligger där emellan kallar vi påhittigt för "allround boll".

Här följer tre tips på bollar från de olika kategorierna.


Kompression: LÅG

dx2.jpg

Wilson Staff Dx2 Soft är drömmen mer de med lägre klubbhastighet. Bollen erbjuder fantastiska längdegenskaper tillsammans med en mjuk känsla. En av de mjukaste distance-bollarna på marknaden, med 29 kompression.

DX2 Soft passar utmärkt för de som inte spelar med spinn runt green som istället letar efter en mjuk och skön känsla där längden och höjden hjälper dig till max.

Pris: 149:- (Ord: 279:-)

Wilson DX2 Soft hittar du HÄR


Kompression: MELLAN

nxt tours.jpg

Titleist NXT Tour / NXT Tour S är en typisk allround boll där du får lite av alla tre. Som en helt okej trerätters meny kan man säga. NXT Tour är en väldigt bra golfboll som passar många olika typer av spelare. Det som gör bollen så unik är att man lyckats behålla längden från tee samtidigt som man har kvar den härliga känslan runt green.

Bollen är designad för dig som vill ha den ultimata kombinationen av bra kontroll, bra längd och mjuk känsla.

Pris: 299:- (Ord: 399:-)

Titleist NXT Tour S hittar du HÄR


Kompression: HÖG

tp5.jpg

TaylorMades nya femdelsboll är framtagen för spelare med en hög klubbhastighet som letar efter mjukare känsla och kontroll runt green. Bollens Tri-Fast-kärna ger mindre spinn på de långa slagen samtidigt som bollens Dual-Spin-skal ger maximal spinn på de korta slagen in mot green. Ju fler lager en boll har desto bättre anses den vara.

Tänk på att en boll med hög kompression kan uppfattas som hård om klubbhastigheten är för låg. Letar du efter bra längd från tee och grym kontroll runt green är det läge att fynda idag.

Pris: 529:- ( -132:- bara idag den 7e )

TaylorMade TP5 hittar du HÄR

 

Läckra nyheter från Wilson!

Många av de bästa spelarna genom tiderna har någon gång haft en Wilsonklubba i bagen.

De senaste åren har dock företagets produkter inte varit lika attraktiva på tourerna och företaget har blivit mer av ett breddmärke´.

De senaste åren har Wilson släppt modeller som bevisar att de hör hemma i toppkategorin och deras nya C300-driver håller exakt samma nivå.

fairwayw.png

Wilson C300-drivern kommer i en läcker mattröd färg där teknologi från deras populära järnklubbor har matats in.

 

Wilsons nya woods är fyllda med inställningsmöjligheter där själva loftadaptern kallas "Fast Fit Technology 3.0" och är tillverkad av aluminium. Under huvudet har de ett annat inställningssystem (håll i dig nu) "Multi-fit sole weight adjustability 3.0". Vad det betyder är att undersidan av drivern är försedd med två sexgramsvikter och en tvågramsvikt. Dessa tre går att flytta runt och byta plats på för önskad bollbana.

hybrid.png

 

Fairwaywodsen har samma teknologi fast två stycken tvågramsvikter och en tolvgramsvikt.

 

Tack vare huvudets kanaler under klubbhuvudet som Wilson kallar ”Power Holes” skapas fin längd över hela träffytan då den böjs mer i träffögonblicket. Större böjning innebär mer bollhastighet och högre bollhastighet betyder längre slag.

Klubborna beräknas dyka upp i slutet av januari.

C300-drivern kommer i 9, 10.5 och 12 grader och har ett Fujikura Speeder Pro58-skaft som standard.

Pris: 3 999:-

C300 fairwaywood finns i 13.5, 15 och 18 grader med samma Fujikura Speeder Pro-skaft fast i 68.

Pris: 2 499:-

C300 hybriden finns i loften 17, 20 och 23 tillsammans med Fujikura Speeder Pro 78h-skaft.

Pris: 2 199:-

Lucka 1

Idag är det första dagen på julkalendern och som vanligt kommer vi varje dag ha ett kanonerbjudande ända fram till jul. Vill du köpa bra julklappar till fantastiskt pris är det läge att följa med dormy-släden!

Först ut bakom lucka 1 är....

Titleist Vokey Wedge!
SM6.jpg

Titleist Vokey SM6 är byggd för att skapa längd och bollflyktskontroll med fantastisk känsla. Varje loft har unik tyngdpunkt för att generera rätt bollflykt och längd. På de lägre loften sitter tyngdpunkten längre ner och högre upp på de högre. Med andra ord....de lägre loften spinner mindre medans de högre spinner mer.

SM6 har TX4 grooves med parallell mönstring mellan skårorna som ger optimal spinn vid alla typer av slag.

Titleist SM6 finns i tre olika finishar där du själv väljer vilken du vill titta ner på.

Ordinarie pris: 1599:-

Idag: 999:-

Titleist SM6 hittar du HÄR

10 grymma golfklappar!

Fredag klockan 10:00 öppnas portarna till årets upplaga av Black Friday, eller som vi kallar det "Golfklappshelgen". Detta är en perfekt chans att shoppa loss till golftokiga familjemedlemmar, vänner - eller dig själv.

Vanligtvis erbjuder butikerna under Black Friday ett fåtal utvalda varor till kanonpriser, men vi på Dormy gillar att göra saker och ting lite annorlunda. Så vi trycker plattan i mattan och kör rabatt på allt i våra varuhus. Du får helt enkelt 20% på alla varor vi har i lager till ordinarie pris! Detta gäller också alla nyheter inför 2018.

Dessutom kryddar vi med några riktiga supererbjudanden.

Här följer 10 utvalda favoriter från oss på Dormy.


Titleist Resefodral

rese.jpg

Titleist resefodral är inte bara fruktansvärt tourigt och snyggt, det rymmer i princip alla bagar med undantag för staffbagar.

Titleist resefodral har inline skate-hjul som gör att den glider lätt över alla typer av ytor. Två handtag för att underlätta lyft och lastning. Remmar invändigt och utvändigt håller bagen på plats i resefodralet.
 

Normalpris: 1 999:-

Black Friday-pris: 1 599:-

Resefodralet hittar du HÄR


Titleist ProV1

prov11.jpg

2017-års modell har ännu mer längd, mer konsekvent bollflykt, mindre spinn från tee samt enastående Drop-and-Stop-kontroll, mjuk känsla och bra hållbarhet. Pro V1 är den mest spelade golfbollen på världens tourer och har Next Generation 2.0 ZG Process-kärna, responsivt jonomerlager samt ett mjukt uretan-skal med 352 sfäriska dimples i tetraederdesign.

Normalpris: 549:-

Black Friday-pris: 439:-

Titleist ProV1 hittar du HÄR


Peak Performance Lightspeed

light.jpg

Snygg och sportig lager 2-tröja i mjuk och stretchig funktionskvalitet, hög krage och halv dragkedja. Normal passform.

Tröjan fungerar utmärkt att spela i och framför allt att ha under vindjackan.

92% polyester 8% elastane

Finns i färgen: Blå (som på bilden)

Normalpris: 999:-

Black Friday-pris: 799:-

Tröjan hittar du HÄR


TaylorMade Milled Grind Bronze

Snyggare finish och mer spinn får du leta efter! TaylorMade Milled Grind är fräst ur ett stycke som ger optimal känsla och feedback. Precision Weight Port-teknologin i hoseln sparar vikt som kan placeras på strategiska ställen i klubbhuvudet, vilket förbättrar tyngdpunkten och skapar en bättre balanserad wedge med solid känsla. ZTP groove-teknologin innebär brantare sidor på skårorna samt vassare kanter som genererar mer spinn och kontroll.

Normalpris: 1 599:-

Black Friday-pris: 1 279:-

Milled Grind Bronze hittar du HÄR


Srixon Soft Feel Dam

Srixon Soft Feel-dambollen ger ännu bättre känsla på alla slag, förbättrad spinn och grym längd och precision från tee till green. 2-dels-bollen har en mjukare kärna med 60 kompression som resulterar i en mjukare känsla på alla fulla slag. Även skalet är mjukare och tunnare än föregångaren och ger med spinn och en mjukare känsla på både chippar och puttar. Den avancerade kärnkonstruktionen främjar en sömnlös energiöverföring som maximerar längden på slagen samt optimerar bollens prestanda.

Normalpris: 249:-

Black Friday-pris: 199:-

Srixon Soft Feel Lady hittar du HÄR


J.Lindeberg Amaya True Merino

Den klassiskt stickade tröjan från Lindeberg med V-Hals i 100% merinoull. Denna tidlösa och eleganta tröja funkar i alla väder även på och utanför banan.

Finns i fyra olika färger (Mörkblå, mintgrön, rosa och svart).

Normalpris: 999:-

Black Friday-pris: 799:-

Amaya True Merino hittar du HÄR


Cleveland CBX Tour Satin Dam + Herr

Varför inte spela en förlåtande wedge om du spelar förlåtande järnklubbor? Cleveland CBX är en vänlig modell som är framtagen för dig som spelar med perimeterviktade järnklubbor.

Teknologin i träffytan är i tourklassen och ger maximal backspinn och kontroll medan formen och viktningen har optimerats för maximalt förlåtande egenskaper. Sulan är bredare och mer förlåtande, vilket gör att den glider bättre och mer effektivt genom träffen samtidigt som den är mångsidig nog för att slå många olika slag.

Normalpris: 1 399:-

Black Friday-pris: 1 119:-

Du hittar wedgen HÄR


Titleist Winter Mitts

De obligatoriska vintervantarna från Titleist för dig med inställningen "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder".

Riktigt bra vantar som håller dina händer varma och tillåter dig att slå en topp utan att det gör ont!

Normalpris: 399:-

Black Friday-pris: 319:-

Vantarna hittar du HÄR


Max Auto Fold+

Max Autofold+ är en av de snabbaste och enklaste 3-hjuliga vagnarna på marknaden att fälla ihop.

Dess unika design gör att du fäller ihop vagnen med ett enkelt handgrepp och framhjulet fälls automatiskt in och ut. Konstruktionen gör också att detta är en av marknadens absolut stabilaste vagnar.

Vagnens mått i hopfällt läge: 74x36x42 cm. Den väger 7,6 kg och finns i färgerna vit och svart.

Normalpris: 1 999:-

Black Friday-pris: 1 599:-

Vagnen hittar du HÄR


Nike Lunar Command 2

Utrustad med Nike Flywire-teknik som är superlätta och superstarka trådar som integreras i snörningen för att ge maximal stabilitet och bekvämlighet. Lunarlon-dämpningen är lätt, mjuk och fjädrande och ger oerhört bekväma steg. Ett mellanfotsstöd ger en lätt och stabil känsla och överlägsen kontroll på greenen.

Finns i färgerna: Vit/svart , svart/vit , svart/röd

Normalpris: 1 199:-

Black Friday-pris: 959:-

Lunar Command 2 hittar du HÄR

 

 

 

5 exklusiva fynd till dig själv

Ska jag unna mig det där nya järnsetet som har kommit, eller ska jag vänta tills det utgår och kommer på rea?

Idag behöver inte dina tankar gå så här. Idag får du det bästa av två världar - de nyaste modellerna till ett fantastiskt reapris!

På grund av detta unika tillfälle var vi tvungna att lista några av våra favoriter! När du slår till på någon av de här storsäljarna får du 20% i rabatt - men det får du på alla våra ordinariepriser under Black Friday. Det är med andra ord dags att göra kap som du inte kan göra någon annan gång under året. 


Callaway Epic Driver

Epic.jpg

Callaway Epic har en revolutionerande bollhastighetsteknologi som ändrar hur klubbhuvudet reagerar vid träffögonblicket. Denna teknologi kallas Jail Break och innefattar två lodräta stavar stationerade innanför träffytan och dessa stabiliserar klubbhuvudet. Detta medför mer bollhastighet över hela träffytan.

exa1.jpg

Stommen av klubbhuvudet är tillverkad i titan och kallas Exo-Cage. Kronan och sulan, som är fästa i stommen, är tillverkade i Triaxial-karbon och är extremt lätta och starka. Konstruktionen sparar vikt som man istället kan sätta i kanterna på klubbhuvudet för att skapa mer stabilitet och förlåtande egenskaper och samtidigt generera hög MOI och låg tyngdpunkt. Kronan har Speed Step-teknologin som ger bättre aerodynamik och gör att klubbhuvudet rör sig snabbare genom luften och detta skapar hög klubbhastighet för mer längd.

exo.jpg

Justerbar perimeterviktning ger dig möjlighet att förändra sidskruven genom en flyttbar 17-gramsvikt. Justerbarhet genom Optifit-systemet ger spelaren också åtta olika loft- och lie inställningar att välja på för att hitta rätt bollflykt.

Normalpris: 5 499:-

Black Friday-pris: 4 399:-

Epicdrivern hittar du HÄR


Titleist 718 AP3

ap3.jpg

Med Titleist 718 AP3 får du det bästa av två världar. Allt Titleist lärt sig genom utveckling av AP1 och AP2-järnklubborna kokades ner och resultatet blev Titleist AP3. Detta är tourspelarnas järnklubba för mer längd. AP3 har fokus på hastighet och en ouppbyggd bakre konstruktion i kombination med ett L-format inlägg gör att bollflykten blir lite högre och något längre med spinkontroll, även på långa slag.

adress2.png

Med AP3 får du egenskaperna vid off center-träffar som du får i spelförbättrande klubbor tillsammans med känslan du får i tourspelarnas klubbor. Går dit den ska när du träffar rent och förlåtande när du träffar lite utanför centrum. Mycket talar för att AP3:an kommer vara en favoriterna under 2018.

Normalpris: 9 999:- för 6 järn.

Black Friday-pris: 7 999:-

Titleist 718 AP3 hittar du HÄR


TaylorMade Spider Tour Black

spiderblack.jpg

Spider Tour Black kommer i en helsvart look, både huvud, skaft och grepp som världsettan Dustin Johnson själv spelar med och har valt. I huvudet har ingenjörerna använt lättviktat 6061 aluminium med 304 rostfritt stål i ramen för att kunna sätta vikten så att puttern levererar ökad stabilitet och ett högt MOI-värde (4900+).

krona.jpg

Sömlös toppkrona helt utan siktlinje ger dig en ren look när du adresserar och tar sikte. Träffytan har en fräst Pure Roll-insert med gunmetal-behandling som levererar bättre rull, precision och kontroll av längd och riktning. PU-skum placerat mitt emellan interna delen och ramen dämpar vibrationer och ger konsekvent ljud och känsla.

Puttern kommer med ett konventionellt grepp, Winn AVS Midsize Pistol.

Normalpris: 3 199:-

Black Friday-pris: 2 559:-

Spider Tour Black hittar du HÄR


Bushnell Tour V4 Shift

busch.jpg

Tack vare Slope Shift Technology kan du enkelt växla mellan kikare godkänd för tävlingsspel och kikare som använder Bushnells patenterade slope-funktion.

bush2.jpg

Mäter avstånd från 5 till 915 meter. Avstånd till flaggan kan mätas upp till 275 meter. Utrustad med den prisade PinSeeker teknologin med JOLT, som gör att kikaren vibrerar när du träffar flaggan.

Normalpris: 4 299:-

Black Friday-pris: 3 439:-

Bushnell Tour V4-kikaren hittar du HÄR


Max Autofold FF

FF.jpg

Dess unika design gör att du fäller ihop vagnen med ett enkelt handgrepp och samtliga tre hjul fälls automatiskt in och ut. Konstruktionen gör också att detta är en av marknadens mest stabila vagnar.

ihop.jpg

Med endast två handrörelser kan du fälla ihop Autofold FF på ett enkelt sätt. Vagnen blir mycket platt när den är hopfälld (23 cm) och tar upp mindre utrymme i bagageutrymmet eller i ditt skåp.

Storlek (HxBxD) 78x23x60 cm och en vikt på 8 kg.

Normalpris: 2 799:-

Black Friday-pris: 2 239:-

Max Autofold FF hittar du HÄR

Cobra lanserar F8-serien

Cobra King F6 fick lämna över till King F7 och nu är det dags för F7 att lämna över till?

Rätt! Svaret är givetvis F8. 

Drivers, fairwaywoods och hybrider från tidigare serier som F6 och F7 har varit bra allroundwoods där både de förlåtande egenskaperna och längden från tee har imponerat. Och jag kan säga såhär. F8 har inte blivit sämre direkt.

Jag fick en rolig inbjudan av Cobra Golf där ett event på Hooks Herrgård för deras nya F8-serie skulle äga rum. Vanligtvis brukar jag ha sett produkterna på bild men denna gång var jag helt blank. Jag visste att serien skulle heta F8 men inte mer.

Den nya teknologin och tänket bakom F8 var väldigt spännande - och det som berörde mest var självklart drivern (som vanligt).

 

adress.png

 

Så vad har Cobra använt för ingredienser för att fram King F8-drivern?

* Fräst träffyta (Precision Milled Face) för att ge tunnare och en mer exakt träffyta.

* Strategiskt utplacerade Polymer Trips på huvudet. Deras uppgift är att minska luftdraget i nedsvingen.

* Elliptiskt formad träffyta som ska göra att den blir mer förlåtande på en större del. 

* Ny krona (topp) i karbonfiber vilket sänker tyngdpunkten i klubbhuvudet.

* Smidd träffyta i varierande tjocklek som är lättare, tunnare och ska flexa mer för att skapa högre bollhastighet både mitt i och utanför sweetspot.

* Flyttbar vikt som kan placeras i två olika positioner. Långt bak eller mot hälen vilket genererar neutral bollbana eller draw.

* Gamla hederliga MyFly8 vilket är Cobras traditionella adapter där åtta olika loftinställningar erbjuds (9.0, 9.5, 9.5D, 10.5, 10.5D, 11,5, 11.5D, 12)

* Cobra Connect

Kommer i färgerna: Grå och svart.

Sen är också en provariant på gång och namnet blir King F8+. Den har samma teknologi som vanliga F8-drivern fast vikterna går att sätta långt bak eller långt fram. Den är även lite mer kompakt och något mindre i looken.

F8_plus_driver_hero_nardo.jpg

 

När vi äntligen fick se och slå F8-serien blev jag positivt överraskad. Träffytan var ny, utseendet var nytt, ljudet var nytt, värdena var grymma och klubban fantastisk.

Går att ställa in med loften: 8.0, 8.5, 8.5D, 9.0, 9.5D, 10.5, 10.5D, 11

Både F8 och F8+ beräknas dyka upp i våra varuhus i mitten av januari och kommer ligga på 3999:-


F8_fairway_hero_black.jpg

Nya F8-fairwaywooden har Baffler-teknologi vilket du kan se på spåren under klubban. Detta gör den mer spelbar från olika typer av lägen. Klubban har den lättare kronan och vikt långt bak vilket gör den förlåtande och lättare att få upp bollen i luften.

Det kommer även en F8+ fairwaywood som gav lägre bollbana och vill gå mer till höger än vad vanliga F8 ville.

Pris: 2499:-

Beräknas dyka upp i början av februari.

 

 

Att tänka på vid köp av wedgar

Har du någonsin fått en wedge utprovad för just dig? De flesta skulle förmodligen svara nej. Många vet inte hur stor påverkan en wedge kan ha på ditt spel. Flera golfare har ingen aning om att de egenskaper och specifikationer för en wedge kan ha en enorm inverkan på hur klubben fungerar.

Vi kör igång direkt! Vad är bounce?

bounce1.jpg

Bouncevinkel är hur mycket lägre bakkanten av sulan är i förhållande till framkanten. En wedge är utformad på detta sätt för att minska motståndet mot sanden när du träffar bakom bollen i bunkern. Bouncen kallas med enklare ord för ”studs”. För att få en känsla av vad detta innebär, försök att slå några slag ur en bunker med en pitching wedge utan att öppna upp bladet, sen slår du samma slag med en SW. Då borde du känna av en större studs-effekt med SW:n.

Attackvinkeln är den viktigaste faktorn när du beslutar vilken typ av bounce och bredd på sulan du vill ha på en wedge. Det är vinkeln på hur ditt klubbhuvud närmar sig bollen. Denna vinkel kan vanligen bestämmas av storleken på dina torvor. Tar du djupa/stora torvor så är du vad man kallar en ”Digger” då har du en brant attackvinkel in till bollen. Om du inte tar torvor så har du en mer svepande sving, även kallad ”Picker”. När du har kommit fram till vilken typ du hamnar under, är resten enkelt. Diggers kommer att gynnas av en wedge med högre bounce och en bredare sula. Pickers kommer att gynnas av en wedge med mindre bounce och smalare sula. 

Dagens järnklubbor har mindre loft än vad klubborna förr om åren hade. Därför är det viktigt när du ska köpa nya wedgar att ta reda på vilket loft din PW har idag. Vet vi inte loftet blir det svårt att hitta rätt wedgeuppsättning. Om du är osäker på vilket loft din PW har så kan vi hjälpa dig att ta reda på loftet.

Vi märker att om spelaren gillar slag från 100 meter och finliret runt greenerna, så föredras oftast fyra wedgar, inkl PW. Gillar spelaren de längre slagen så prioriteras hellre en hybrid extra. I det fallet brukar tre wedgar föredras, inkl PW.

Det är viktigt att ha rätt gap mellan wedgarna för att hitta optimala längder.

Exempel på bra gap för spelare med en PW på 45 grader som vill ha fyra wedgar inkl PW.

45 + 50 + 54 + 58

45 + 50 + 55 + 60

Exempel på gap för spelare med en PW på 45 som vill ha tre wedgar inkl PW.

45 + 50 + 56

45 + 52 + 58

Exempel på gap för spelare med en PW på 47 grader som vill ha tre wedgar inkl PW.

47 + 52 + 58

47 + 54 + 60

Exempel på gap för spelare med en PW på 47 grader som vill ha fyra wedgar inkl PW.

47 + 52 + 56 + 60

 

Bouncens påverkan för olika typer av slag och användningsområden har nått ut till det flesta golfare idag. Under dem sista åren har även slipningen på wedgarna börjat uppmärksammats. Sulans slipning är det som kallas – Grind.

Idag kan du få olika grinds på wedgarna. Det grindsen gör är att beroende på användningsområde kan en speciell grind vara bättre för just den typ av slag du har tänkt slå. Exempelvis lobbslaget.

Vid lobbslag är det vanligt att öppna upp klubbhuvudet för att få bättre höjd i bollen. När du öppnar upp bladet så ökar även bouncen. Det är att föredra i bunkern med tanke på att klubban studsar lättare. Det gör att klubbhuvudet inte gräver ner sig lika lätt. Men på ett lobbslag vill du inte ha lika mycket bounce vid öppet klubbhuvud eftersom du gärna vill komma under bollen så lätt som möjligt.

mgrind.jpeg

Vid lobbslag med en 58/60 gradare och öppet klubbhuvud är det många som väljer exempelvis: M-grind (Titleist), C-grind (Callaway).

Den typ av grind gör att bouncen inte ökar lika mycket när du öppnar upp bladet. Om du enbart använder din 56a i bunkern och är ute efter en 60 gradare för att kunna öppna upp och lobba med så är den typ av grind att föredra. Om du bara har tänkt att ha en wedge för lobb och bunkerslag är en vanlig standard grind att rekommendera tillsammans med en medel bounce.

Det finns några faktorer som du ska tänka på innan ditt köp av nya wedgar.

  • Hur ser din hemmabana ut? Är bunkrarna mjuka? Är fairway och ruff hårda?
  • Vissa spelare vill inte ha en 58/60 gradare i bagen, vill du det?
  • Vilka användningsområden har du tänkt för dina wedgar?
  • Vinklar du upp bladet när du ska slå ett lobbslag?
  • Vilken klubba brukar du använda i bunkern?

Utöver många olika wedgemodeller kommer du också upptäcka att wedgarna kommer med olika finishar. Exempelvis svart nickel, chrome, koppar, oil can etc. Det är bara en smaksak vilken ytbehandling du väljer. Det enda praktiska undantaget är att mattare ytbehandling inte reflekterar ljus i solen som ibland kan upplevas störande.  

Så väljer du rätt bounce 

Slår du brant på bollen (tar stora torvor) = Hög bounce

Har du en flack sving (tar liten/ingen torv) = Låg bounce         

Spelar du oftast på mjuka underlag = Hög bounce·        

Spelar du på hårdare underlag = Låg bounce·        

Mycket sand i bunkrarna på din klubb = Hög bounce·        

Lite och hårdpackad sand på din klubb = Låg bounce·        

Vinklar du ofta upp bladet = Låg bounce

Callaway släpper ögongodis för sweetspot-träffaren

Tittar man på Titleist som helhet kan man lätt förstå varför många duktiga spelare gärna stoppar ner deras klubbor i bagen. Titleist har många tourspelare, klubborna har en snygg och clean look tillsammans med wedgar från Vokey och putters från Scotty Cameron. Tittade jag ner i bagarna på svenska proffstouren var Titleist det mest spelade.

Men nu har andra märken börjat synas mer och mer i tv-rutorna och på world wide web. Men det är ett märke som sticker ut lite extra just nu och det är Callaway.

Callaway är duktiga på att synas i media, de gör häftiga och kraftfulla produkter som levererar samt att de kontrakterar spelare som många har som förebilder.

Det är dags att avslöja Callaways kommande järnklubbor som riktar sig till de bättre spelarna där utseende och kontroll ligger i fokus. Klubborna beräknas dyka upp 26:e januari.

Jag tog ett snack med Lars Aldskogius på Callaway Golf när vi var på mässan i Malmö.

 

 

Callaway Apex MB

apexmb.png

Att gå igenom den här klubbans teknologi skulle gå fort eftersom det inte finns någon. Det är en ren bladklubba som riktar sig till den väldigt duktiga spelaren. Om ditt första ord som bebis var "sweetspot" och inte "dada" så kan det här vara klubban för dig.

Apex MB kommer med två olika finish (Chrome och RAW) där Chrome representerar den traditionella skinande looken medan Raw är den obehandlade som rostar.

Jag har provspelat Apex MB i båda och det är något speciellt med att att adressera en rostig järnsjua vid bollen. Ett rostigt klubbhuvud förknippar jag med ett 70-metersslag och en rostig wedge som spinner mycket. Samma känsla fick jag med Apex MB Raw, fast från 150 meter. Väldigt märkligt men häftigt på något sätt. Jag upplevde att Raw satte mer spinn i bollen än vad Chrome gjorde vilket borde stämma på grund av träffytan. Träffytan på Rawmodellen känns som ett fint sandpapper medan den kråmade är len och slät.

Även fast klubban i princip är lika stor som bollen så är bollträffen väldigt mjuk och behaglig. Jag trodde att en sämre träff skulle innebära ett besök på sjukhuset men där hade jag fel. Känslan var fortfarande relativt mjuk och jag började sakta men säkert övervinna min rädsla över bollen.

När jag provade den i Trackman upplevde jag rätt bra fart i bollen trots bristen på teknologi.

Pris: 10 999:- för 6 järn

 

X-Forged

xforged20181.png

Callaway X-Forged är en välkänd modell som släpptes första gången 2007 och sen igen 2009. Efter det tog X-Forged en liten paus men är äntligen tillbaka. Den nya X-Forged ska ersätta Apex Pro.

Den nya X-Forged som kommer är något större än vad Apex Pro är. Den påminner mycket om Titleist AP2 vilket jag gillar. Nya X-Forged kommer passa fler golfare och lite mer förlåtande än vad Apex Pro var.

När jag provspelade X-Forged kände jag en trygghet över bollen och bollträffen var väldigt skön och behaglig. Jag upplever att många nya modeller bara blir hårdare och hårdare i träffen för att få ut så mycket längd som möjligt vilket gör att känslan försvinner lite.

Pris: 10 999:- för 6 järn

 

 

TaylorMade TP Red Collection är på väg!

För några dagar sedan släppte TaylorMade den nya putterserien TP Red Collection.
Samtliga modeller har Pure Roll-träffytan som är byggd för att öka bollens toppspinn och sätta bra rull i bollen snabbare. Inte nog med att träffytan är mjuk, den är det på en stor del också vilket ger stort självförtroende. Modellerna är väldigt balanserade och kommer ha ett SuperStroke GTR 1.0-grepp som standard.

Vi kommer självklart ha samtliga modeller från TP Red Collection i våra butiker och dessa kommer finnas i 34".

Specifikationerna är desamma hos varje modell.

Huvudvikt: 355 gram
Loft: 3.5 grader
Lie: 70 grader

Pris: 2699:-

TP Red Collection väntas dyka upp i mitten av oktober. Här har ni kollektionen.


Ardmore

Ardmore.jpg

Face-balanced mallet med dubbla siktlinjer tillsammans med det böjda skaftet. Stor och utdragen putter för maximal stabilitet. Väldigt lätt att sikta med.


Ardmore Center Shaft

centerard.jpg

Centerskaftad och face-balanced mallet med samma egenskaper som "vanliga" Ardmore. Gillar du centerskaftade putters måste du prova denna.


Ardmore 2 (Rörmokaren)

rörmokaren.jpg

Ardmore 2 med L-nacken är lite mer tå-tung vilket både passar både rakt-bak-rakt-fram- stroke och även den som har en liten halvmånerörelse. Puttern har två stora siktlinjer och en liten upptill. Den här tror jag många kommer falla för.


Ardmore 2 (Böjda hoseln)

Ard2.jpg

Face-balanced mallet i samma utförande som Ardmore 2 fast med det böjda skaftet. Denna passar bättre till dem med ett rak-bak-rak-fram puttingstroke


Ardmore 3

ard3.jpg

En något mer tåtung modell som passar halvmåne-puttaren utmärkt. Här hittar vi den raka hoseln som många föredrar framför "L" hoseln.

Chaska


chaska.jpg

Den klassiska (Corza) modellen är tillbaka! Face-balanced mallet med tre siktstreck tillsammans med det böjda skaftet. Den här är stabil, det kan jag säga!

Sjunde raka för USA i överlägsen stil

pokal.jpg

I helgen spelades Presidents Cup på Liberty National i New Jersey där USA:s 12 bästa spelare möter de 12 bäst från det Internationella laget. Tävlingen spelas vartannat udda år eftersom Ryder Cup spelas vartannat jämnt år. Presidents Cup spelades för första gången 1994 då länderna som inte låg i Europa blev avundsjuka och ville därför ha en egen tävling.

Ryder Cup = USA vs Europa
Presidents Cup = USA vs Övriga världen (ej Europa)

Presidents Cup spelas över fyra dagar och består av matchspel i bästboll, foursome och singelspel. 30 matcher spelas under helgen där en vinst ger en poäng och delning ger en halv. Den som först kommer till 15,5 poäng har vunnit.

Dag 1 (18 hål)

Fem foursomematcher eller fem bästbollmatcher spelas. Lagkaptenen för hemmalaget var Steve Stricker och väljer första dagens spelformat. Eftersom det är 12 spelare i laget så måste två från båda lagen sitta på bänken.

Dag 2 (18 hål)

Fem matcher i antingen foursome eller bästboll, avgörs genom att spela det format som inte spelades under dag 1.

Dag 3 (36 hål)

Fyra stycken bästbollmatcher och fyra stycken foursomematcher, ett format spelas på morgonen och det andra på eftermiddagen.

Dag 4 (18hål)

Samtliga tolv spelare gör upp i singelmatcher som avslutar Presidents Cup.

Även fast dramatiken inte var den högsta så fick vi se riktigt rolig golf. De spelade en spektakulär bana med en surrealistisk utsikt över New York. Vissa bilder såg faktiskt photoshoppade ut.

Oftast är spänningen som störst inför söndagen så samtliga spelar är med och allt kan hända, men inte när det ser ut här här.....

preident.png

Som du kan se så var spänningen inte på topp inför söndagen men det internationella laget lyckades i alla fall fina till slutresultatet till 19 / 11

Lite sköna bilder från helgen.

reed.jpg
liberty.jpg
dj.jpg
team.jpg
fist.jpg
winner.jpg

Vanliga frågor inför en custom fitting

Vad kostar en custom fitting? Drar ni av avgiften när man köper klubborna?
Svar: En custom fitting kostar 600:- och vi drar av custom fitting-avgiften vid köpet av dina nya klubbor. Väljer du att beställa klubborna senare så drar vi av avgiften även då.

Jag ser att vissa set säljs från 4-PW, går det att köpa 5-PW?
Svar: Om setet ligger på ordinarie pris så är det inga problem att välja. Du väljer valfritt vilka klubbor du vill ha. Du kan beställa tre klubbor om du vill. Uppsättningarna som vi har i butik är något som vi har valt. Vill du inte ha järn 4:an beställer vi ett set från 5-PW till dig. Om setet är på rea säljs det paketvis i den uppsättning som erbjuds.

Vad blir priset om jag väljer bort en klubba?
Svar: Vill du lägga till eller ta bort en klubba tar vi styckpriset per klubba och drar av eller lägger på priset. Den vanligaste uppsättningen vi säljer är 5-PW vilket är 6 klubbor. Kostar setet 6 000:- blir alltså styckpriset 1 000:- Skulle du beställa setet från 6-PW skulle priset hamna på 5 000:- istället. Du kan till och med beställa 5, 7, 9 om du vill. Då hamnar priset på 3 000:-

Jag vet inte om jag är tillräckligt bra för att göra en custom fitting?
Svar: Medelgolfare är de som är roligast att göra custom fitting på. Medelgolfare går oftast härifrån efter en custom fitting med mer kunskap och framförallt en bättre anpassad utrustning. Många säger också ”Jag slår så olika varje gång, därför tror jag inte att en fitting hjälper mig” Om du träffar ojämnt så betyder inte det att vi inte kan göra en utprovning. Tvärtom. Tänk på att duktiga golfare anpassar sig lättare än vad medelgolfare gör. Skulle jag vara tvungen att välja vem som har störst glädje av en custom fitting skulle svaret vara glasklart, medelgolfaren. Vi jobbar med Trackman som avslöjar allt. Vi ser direkt vad det är som orsakar vissa typer av slag.  Istället för att vara rädd för att bli avslöjad så ska du vara glad över det. .

Vad blir extrakostnaden om jag behöver annan längd, lie och grepptjocklek?
Svar: Det kostar ingenting extra. Det är därför det är så populärt med custom fitting. Du kan få setet byggt för dig utan extra kostnad. Eftersom vi även drar av custom fitting-avgiften vid köpet av klubborna så blir det en win win-situation för dig. Ett set kan bli lite dyrare om vi hamnar på ett skaft eller grepp som har en extra kostnad, men det är inte ofta. Då kan extrakostnaden för skaftet ligga på 100:-/klubba och ca 50:-/klubba för ett annat grepp.

Jag har bokat tid för en utprovning av driver i helgen, hinner vi även prova ut ett järnset?
Svar: Nej det hinner vi inte. Vanligtvis tar det 45 minuter att testa ut en driver och 45 minuter för ett järnset. Vill du göra en utprovning på både järn och driver måste du boka två tider. Självklart drar vi av båda avgifterna vid köpet av drivern och järnen.

 Har ni samma urval av komponenter på era olika testcenter?
Svar: Ja det har vi. Komponentuppsättningarna är för bestämda av leverantörerna och vi köper in varje uppsättning från varje leverantör.

Vad ska jag tänka på innan jag kommer till min bokade custom fitting-tid?
Svar: Du ska gärna komma cirka 15 minuter tidigare så att du är uppvärmd och klar när vi ska kicka igång. Ta även med dig din bag så vi kan se hur dina nuvarande klubbor presterar och även ge tips på din framtida baguppsättning.

Hur lång är leveranstiden om jag beställer ett custombyggt set?
Svar: Du får leveransdatumet när beställningen är lagd eftersom det varierar lite från märke till märke. Därefter kan du följa beställningen via vår app eller under ”mina sidor” på dormy.se. Normal leveranstid är ca 3-4 veckor. Vissa specialbeställningar tar lite längre tid.

 Är det sant att jag kan lämna tillbaka klubborna inom 30 dagar och få pengarna tillbaka om jag inte är nöjd med dem?

Svar: Ja det stämmer. För att slippa behöva lämna tillbaka klubborna är det bra att boka en tid för en custom fitting. Det är väldigt få som lämnar tillbaka ett utprovat set.

Jag gjorde en custom fitting hos er förra året och undrar om jag kan kompettera setet med en järn 4:a?
Svar: Ja det går utmärkt, så länge din modell finns kvar att beställa hos leverantören. Vi har dina specifikationer sparade från din custom fitting vilket gör att vi lätt kan beställa järn 4:an med samma specs åt dig.

Jag har bokat tid för en fitting i helgen, hinner vi med att prova ut wedgar också?
Svar: Det beror på hur lång tid det tar att testa ut järnklubborna. Finns det tid kvar hinner vi testa ut wedgar åt dig.

Om jag har ett svingfel som sticker ut, bygger ni klubborna efter svingfelet eller tar ni hänsyn till det?
Svar: Om svingfelet gör att vi blir tvungna att bygga setet på en lite ovanligare sätt tar vi alltid en diskussion med kunden och kommer tillsammans överens om hur vi ska bygga setet. Vi beställer gärna klubborna så ”normalt” som möjligt så att kunden får chansen att rätta till sin sving utan att behöva byta klubbor när felet är fixat. Det är lien som kan sticka ut vid ett svingfel. Om testet visar att kunden behöver 4 grader upright och är 180 cm lång så byggs klubborna oftast med 2 grader upright eftersom det är mer ”rätt”. Äldre golfare som har spelat länge vill gärna ha klubborna byggda för den sving dem har eftersom den är så pass in nött.

Jag köpte en driver med regularskaft av er förra året och skulle vilja köpa till ett stiffskaft, är det möjligt?
Svar: Det går utmärkt, vi kan beställa ett stiffskaft till dig. Nästan alla märken tar ca 1 299:- för sina standardskaft. Leveranstiden är ca 3-4 veckor.

Går det att göra en custom fitting på befintliga klubbor?
Svar: Självklart går det bra. Då kikar vi på hur dina nuvarande klubbor passar och tittar över om det är någon förändring som måste göras. Om dina klubbor är gjutna kan vi inte ändra lien, men är de smidda så är det inga problem. Utprovningen kostar 600:- men dras inte av vid eventuella förändringar.

TaylorMade P790 utmanar Callaway Apex CF16

790.jpg
This beaty is a beast!

För några år sedan fick flera märken för sig att ta fram en klubba som ser ut som tourklubba fast genererar längd som en förlåtande. De som uppskattade den typen av klubba mest var de som hade tappat lite längd med åren och var van att titta ner på ett snygg och elegant klubbhuvud. Tänk bara på alla duktiga tjejer -Äntligen fanns det modeller som både gav dem looken och längden.

Nu är det dags att välkomna TaylorMades nya innovation till marknaden vars artistnamn kommer gå under P790.

TaylorMade P790 är en väldigt snygg klubba som genererar längd som vilken förlåtande modell som helst. Det är svårt att hitta en mer elegant och sofistikerad rackare som denna. Så hur kan den gå så långt men ändå vara så pass snygg?

hollow.jpg


P790 har ett ihåligt huvud som har en skruv i tån där SpeedFoam (skum) injiceras i hålrummet och expanderar fyra gånger sin storlek. Detta gör att skummet pressas ut mot sidorna och stöder den smidda träffytan som bara är 1,75 mm tjock på vissa ställen. Utan skummet hade träffytan spruckit. Ju tunnare man lyckas göra träffytan desto mer flexar den och därav längden.

 

foam.jpg


 

Järn 3 till 7 har en tungstensvikt i bak på cavityn för att öka de förlåtande egenskaperna (MOI) genom hela uppsättningen.

Jag fick chansen att provslå P790 igår och den var verkligen helt fantastisk. Som vanligt får man räkna med ett lite hårdare ljud när träffytan är tunn men det gjorde ingenting. Träffen var hård men ändå mjuk, förstår du vad jag menar? TaylorMade grabbarna som var med när jag prov slog sa att klubbans slogan var "This beaty is a beast" och jag kan inget annat än instämma.

Jag skulle rekommendera P790 till spelare mellan 5-12 i hcp ungefär. Jag tror att vissa kommer vara intresserade av en kombo av P790 i 4-6 och P770 i 7-PW.

P790 kommer finnas i våra fittingstudios i början av oktober och kommer finnas i butikerna i mitten av oktober.

Pris: 10 399:- för 6 järn med stålskaft

Mizuno släpper tre nya skönheter!

Som vanligt när Mizuno släpper en ny MP-modell så blir vi alla kära på nytt. Även fast skillnaden mellan varje ny modell är minimal så är det trots allt en ny vacker bladklubba från Mizuno vi pratar om.
För att uppnå den läckra MP-looken krävs några övertidstimmar. Målet är att formerna ska speglas av den naturliga världen. Blunda och tänk på när floder strömmar över stenar, ljus tittar fram ur mörker, eller de mjuka och nästan suddiga kanterna av molnen. Övergångarna ska vara mjuka och behagliga.

Skönt mindfulnesstest va?

Som flera har märkt så har Mizunos nya MP-18 serie kommit in för customfitting. Seten ska finnas i butikerna i mitten av september.
MP-18 kommer i tre utföranden: MP-18 , MP-18 SC och MP-18 MMC.MP-18

483363934MP-18 Blade.jpg


MP-18 är en renodlad bladklubba som kan vara bland de vackraste man kan hålla i. Klubbhuvudet har fått en mattare look till skillnad från den traditionella kromade utseendet. Klubban är designad av den legendariska ”Turbo” som har smitt klubbor i en herrans massa år.
MP-18 riktar sig till den duktiga spelaren som letar efter maximal kontroll och känsla. Det är inte den klubba som ”hjälper” till vid de sämre träffarna. Fast för att vara ren bladklubba så upplevs de lite sämre träffarna inte lika stum som många andra bladklubbor kan göra.
Mizuno säger att MP-18 är designad för att beröra själen. Fina ord måste jag säga.

Pris = 10 999:- för 7 järn

OBS! Mizuno har ingen extrakostnad oavsett vilket skaft/grepp du landar på under customfittingen.


MP-18 SC

mp18scs.jpg

                                                                      

MP-18 SC står för ”Split Cavity” och är efterföljaren till MP-25/MP-54. Vi kan se en liten cavityback titta fram vilket inger en mer förlåtande känsla. Denna klubba riktar sig fortfarande till den bättre spelaren som värdesätter kontroll och elegans. SC har en något bredare sula och är något längre från tå till häl än vad MP-18 är. Den är även 0,5 mm högre.

Den här klubban är att jämföra med Titleist 718 CB, Ping iBlade och Wilson FG Tour V6.

Pris = 9499:- för 6 järn

OBS! Mizuno har ingen extrakostnad oavsett vilket skaft/grepp du landar på under customfittingen.


MP-18 MMC

mp-18mmc.jpg

MMC står för ”Multi Material Construction” vilket då logiskt betyder att flera material har använts för att ta fram modellen. Här hittar vi titan och tungsten som ska hjälpa till vid sämre träffar och generera lite mer längd. Otroligt snygg för att vara så pass snäll.
MMC ska ersätta MP-15.

Den här klubban är att jämföra med Titleist AP2, Srixon Z765 och Callaway Apex CF.

Pris = 10 799:- för 6 järn

OBS! Mizuno har ingen extrakostnad oavsett vilket skaft/grepp du hamnar på under customfittingen.

Heta nyheter från Titleist!

Visste du att Titleist är de mest spelade järnklubban på touren sen 2005?

Vi får väldigt mycket frågor gällande Titleist nya järnklubbor och framförallt -när kommer klubborna in? Den hetaste nyheten från Titleist är självklart deras nya AP3 där ryktet säger att den ska ligga mellan AP1 och AP2. Men är ryktet sant?

Igår tillbringade jag dagen på Frösåker Golfklubb där Titleist hade anordnat ett trevligt event kring releasen av deras nya 718 järn och 818 hybrider.

Järnen beräknas dyka upp 29/9 i butikerna och kommer gå att göra fitting på från och med 14/9.

 


718 MB

MB1.png

Som vanligt när Titleist släpper en ny MB blir reaktionerna alltid något i stil med - OJ! WOW! SHIT!  Men om du tänker efter så har samtliga MB modeller varit exakt lika snygga och exakt lika svårspelade. Det här är klubban som många vill ha men borde ignorera. Klubban är näst intill ospelbar och borde enligt mig sitta på väggen. Känner du ändå att MB är klubban för dig så rekommenderar jag dig att INTE att jämföra klubban mot någon snällare modell. Det är då du kommer inse hur svår den är.

Jag upplever att huvudet är mer kompakt och att huvudet inte är lika långt som tidigare. Det gör att den känns ännu mer svårspelad än tidigare.

Det är ingen skillnad på årets MB modell mot föregångaren rent tekniskt. Men om Titleist måste säga en skillnad så ser det ut som att musclebacken sitter något längre ner än på 716.

HCP: 0 eller bättre

Pris: 11 999:- för 7 järn


718 CB

CB.jpg

Här har man optimerat och maximerat tyngdpunkten med hjälp av adderad tungsten.
Järn 2-7 har HSS Face insert för ökad bollhastighet för att verkligen få de lägre järnen att flyga. Tittar man på 8-PW så hittar man ett rent smitt huvud där kontrollen är i fokus.

Klubbans framkant har fått en lite skarpare slipning vilket skapar effektivare gräsinteraktion.

Här är klubban som riktigt duktiga spelare ska titta på som letar efter kontroll tillsammans med en hjälpande hand på de lägre järnen. Jag upplever att huvudet är mer kompakt som på MB modellen.

HCP: 0-5

Pris: 11 999:- för 7 järn


718 AP1

ap1.jpg

Titleist AP1 är designad för att hjälpa. Den går långt och är väldigt förlåtande. Den nya AP1an har mer teknologi och är mer förlåtande än tidigare modeller vilket gör att den passar ännu fler. Med tanke på att Titleist har släppt en AP3 som ska ligga mellan AP1 och AP2 så var det väldigt bra att de gjorde AP1an så pass förlåtande.

AP1an levererar bättre avstånd mellan järnen vilket ska göra att bollen inte sticker iväg. De längre järnen (4,5) har en ihålig konstruktion medan mellanjärnen (6-W) har en ihålighet på undersidan, allt för att maximera längden i alla slag. Träffytan är bara 2 mm tjock och varje klubba har ett snitt på 54 gram tungsten.

Jag är mycket imponerad av AP1an på grund av de förlåtande egenskaperna och hur bra bollen flög vid sämre träffar. Man kunde verkligen känna att den var snällare mot tidigare modeller. Huvudet är även något större till skillnad mot 716.

718 AP1 J4 vs 716 AP1 J4 = +6 yards längre carry
718 AP1 J7 vs 716 AP1 J7 = +3,3 yards längre carry

HCP: 15-36

Pris: 6999:- för 6 järn med stålskaft och 7499:- med grafit.


718 AP2

ap2.jpg

Titleist AP2 är den mest spelade modell på touren som lanserades för 10 år sedan. Då var planen att AP2an skulle vara en förlåtande klubba för vanliga golfaren, men så blev inte fallet. Det visade sig bli en riktigt populär modell bland de lite bättre golfarna och framförallt tourspelarna.

Varje år har tourspelarna sagt "Gör inte om den för mycket, den är bra som den är" och som vi kan se under åren så har de lyssnat på tourspelarna.

Årets AP2 är enligt mig den snyggaste hittills. Den är snyggare vid adressering på grund av den lite tunnare topplinjen och något kompaktare huvud. Även baksidan på klubban är snyggare med de ljusa detaljerna. Jag vågar säga att det här är The AP2 of all AP2:s. Fruktansvärt skön och mjuk bollträff tillsammans med ett perfekt utseende gör den till en fulländad klubba enligt mig.

718 AP2 har ett högre MOI och samma traditionella loft som tidigare. AP2an har en ny insert och något tunnare träffyta för ökad längd och förlåtande egenskaper. Även på AP2an har de adderat mer tungsten än tidigare vilket bidrar till det högre MOI:t.

HCP: 0-10

Pris: 9999:- för 6 järn


718 AP3

ÄNTLIGEN har jag fått provslå nya 718 AP3 som så många har frågat om. Jag hade skyhöga förväntningar och hoppades verkligen att den skulle ligga mellan AP1 och AP2 då många står och velar över vilken modell de ska välja.

Så varför AP(3) och inte AP1,5? För att 1 + 2 = 3 såklart!

Nya AP3 har en ny träffyta för att generera högre bollhastighet och mer förlåtande egenskaper. AP3an har en låg tyngdpunkt på grund av dess tungsten. AP3an har ett högt MOI vilket bidrar till bättre längdkontroll och genererar bra längd även vid de sämre träffarna. En tredjedel av klubbhuvudets vikt består av tungsten och som vi alla vet är tungsten riktigt bra och exklusivt.

3-7 = L-formad insert som är ihåligt och flexar extremt bra på grund av ett nytt förstärks stål. 84 gram tungsten är placerad vid tån och hälen för maximal MOI.

Resten av setet är byggt i vanligt 17-4 stål för maximal känsla.

För mig kliver AP3 in och fightas mot Callaway Apex och Ping i200 fast med riktigt bra längd. Klubban är ovanligt snygg vid adressering trots dess utväxling. Letar du efter en snygg klubba med förlåtande egenskaper och några meter till? Då är AP3 klubban för dig.

Pris: 9999:- för 6 järn


718 T-MB

T-MB.jpg

Förut gick bara T-MB att få från järn 2-5 medans i USA gick det att få hela setet. Till i år kan även vi i lilla Europa få ett fullt set av T-MB.

T-MB är egentligen en teknologiskt avancerad MB, därav T-MB. Den ihåliga kontruktionen tillsammans med massa tungsten samt den tunna träffytan = bollhastighet. En otroligt innovativt avancerad kombination. Järnen är 1 grad starkare än AP2 och ser ut som en AP2 vid adressering.

Jag har nog aldrig slagit en så snygg klubba med så mycket förlåtande egenskaper. Tänk dig att titta ner på en tourklubba som genererar en bollbana och känsla av en cavityback? Då förstår man hur mycket teknologi som finns under huven. Det syns även på priset....

Pris: 17 499:- för 7 järn


Sammanfattningsvis kan man säga att deras smidda modeller som MB, CB och AP2 är näst intill oförändrade medans deras distans-serie med AP1, AP2 och T-MB har fått betydligt mer längd än tidigare modeller.

Här är en bra bild som visar klubbornas längd och förlåtande egenskaper.

statistik.jpg

7 fynd på höstrean!

Torsdag 24/8 startar Dormys klassiska höstrea och våra varuhus kommer att vara fyllda av fantastiska erbjudanden som vanligt!

Men hur hittar man egentligen de allra största och bästa fynden?

Sitt ner i båten and put on the flytväst, jag har hittat dem!

Jag har sammanställt en lista med de sju bästa klipp ni kan göra under rean. Det är en blandning av hårt, mjukt, tekniskt och högteknologiskt och jag är ganska övertygad om att just du kommer att hitta något som passar dig bland mina sju punkter.

Nu kör vi!

50% på kläder

50.jpg

Här är det läge att fynda inför den fortsatta säsongen eller varför inte till golfresan? Vi kommer köra 50% på kläder till ordinarie pris och självklart andra fina erbjudanden.

Jag har själv varit nere och spanat in fräscha plagg från Peak och Galvin som kommer få ett nytt hem...i min garderob.


 

Callaway XR16

xr.png

Här snackar vi driver för pengarna!

XR 16 har ett unikt aerodynamiskt klubbhuvud som utvecklats tillsammans med Boeing för att ge högre klubbhastighet vid bollträff. Den högre klubbhastigheten genererar högre bollhastighet och därför mer längd. Den vidareutvecklade R•MOTO-teknologin i träffytan levererar högre bollhastighet över hela träffytan även vid dåliga träffar och ger mer förlåtande egenskaper. Tyngdpunkten ligger långt bak och djupt i klubbhuvudet vilket skapar hög utgångsvinkel och lägre spinn. Justerbarhet genom Optifit-systemet ger spelaren åtta olika inställningar för loft och lie att välja på för att hitta rätt bollflykt.

Drivern håller emot fade/slice väldigt bra och genererar bra fart i bollen på en stor del av träffytan. XR16 är förlåtande, passar de flesta golfare och kommer finnas i följande utföranden:

Höger
9 grader stiff
10,5 grader stiff
10,5 grader regular
13,5 grader senior
13,5 grader dam

Vänster
9 grader stiff
10,5 grader regular
13,5 grader dam

Ordpris: 3 499:-   NU: 1 999:-

XR16 drivern hittar du HÄR
 


Galvin Green Jacka Abbot

Regnjackornas regnjacka har ett GORE-TEX-membran som innehåller över 1,4 miljarder mikroskopiska porer per kvadratcentimeter. Dessa porer är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe, men 700 gånger större än en vattenånga -molekyl, vilket gör GORE-TEX-membran helt vattentät från utsidan, samtidigt som det tillåter fukt att transporteras bort från insidan.

Perfekt passform och maximal rörelsefrihet, speciellt framtagen för golfare. Extremt slitstarkt material. Lättskött, bara vanlig maskintvätt och torktumling. Jackan sitter väldigt bra (jag på bilden) och är väldigt snygg. Den här skulle jag absolut använda utanför golfbanan också.

Jackan kommer finns i tre färger: Röd, Blå och Grå.

Ordpris: 3499:-  NU: 1749:-

Jackan hittar du HÄR


 

Clicgear 3.5+

 

click.jpg

Vagnarnas Rolls Royce aka Clicgear 3.5+

Clicgear använder en patenterad "slide-to-close-design" som gör den kompakt och smidig att förvara ihopfälld. Vagnen har fått en nyutvecklad broms, en större dryckeshållare och förvaringsnät. En enkel paraplyhållare ingår. Clicgear är väldigt lätt att fälla ihop och blir liten och kompakt när den är ihopfälld. Vagnen är extremt stabil och har många smarta tillbehör att köpa till som du hittar HÄR

Mått ihopfälld (HxBxD): 59x32x37 cm

Vikt: 8.6 kg

Färger: Svart och vit

Ordpris: 2 999:-   NU: 1 999:-

Clicgearvagnen hittar du HÄR
 


Garmin S5

garmin.png

Fler än 40 000 internationella golfbanor finns förprogrammerade och du har en särskilt avsedd knapp för banöversikt med manuell flaggplacering där du enkelt ser avstånd och riktning för varje slag. Poängberäkning utifrån handikapp gör det enkelt att hålla koll på dina poäng och med smartaviseringar kan du ta emot mail, sms och andra aviseringar från din iPhone (4s eller senare) eller iPad. Med Garmin Connect för Golf kan du spela, analysera, dela och jämföra din runda. Kostnadsfria livstidsuppdateringar ingår, inga avgifter. Batteritiden är 10 timmar i gps-läge och 20 veckor i klockläge.

Färg: Svart

Ordpris: 3 699:-   NU: 1 499:-

S5 klockan hittar du HÄR
 Cleveland 588 RTX 2.0 Forged

wedge.png

Wedgen är inspirerad av Clevelands tourspelare och den utnyttjar all den innovativa tekniken som finns i den klassiska RTX 2.0. Med den senaste teknologin för maximal spinn vilket innebär vassare skåror samt en ny fräsning mellan skårorna som genererar mycket spinn. Wedgen är smidd i 1025 kolstål vilket ger varje wedge en otroligt mjuk, men ändå solid känsla. Formen på spetsen av tån är mer kompakt för att enklare kunna sikta in sig med ett öppet face. Wedgen kommer med ett Dynamic Gold wedgeskaft.

Wedgen finns i loften: 52, 56, 60
Finns bara i höger.

Ordpris: 1 699:-   NU: 799:-

Wedgen hittar du HÄR
 


Callaway Warbird Plus

warbird_plus__huvudbildad82037717e655720b4a6f12117657eb.jpg

Okej, är du tourspelare eller låghandicappare så är det här inte ditt förstaval. Men är du på jakt efter en skön och behaglig tvådelsboll och vill ha många meter för pengarna så har du kommit helt rätt.

Warbirdbollen går extremt långt, men är absolut ingen stenkula, utan känns också mjuk och behaglig på och kring greenerna. Det unika Hex-dimplesystemet minskar luftmotståndet och skapar en penetrerande bollflykt som skär genom luften.

Köp ett gäng dussin och bunkra upp!

Ordpris: 199:-  NU: 99:-

Bollen hittar du HÄR

Puma ligger sömlös om dagarna

I samband med PGA Championship passar Puma på att släppa deras nya Evoknit teknologi som vi hittar på deras nya pikétröjor.

Evoknit Seamless Polo - är en sömlös konstruktion för obehindrad rörelseförmåga och komfort genom svingen. Den har en ny typ av stickning som ger ett mjukare material. Detta bidrar till utmärkt ventilation för bästa andningsförmåga

Kan du gissa vem som kommer ha nya Evoknit Seamless Polon under samtliga dagar?

Rätt! Rickie Fowler såklart.

Vi har fått in pikén till samtliga butiker och den finns i färgerna: Blå / Navy / Svart

Pris: 699:-