Bästa tipsen inför rean

Dormy-vår-rea.jpg

På torsdag morgon, 8 mars, börjar äntligen Dormys stora vårrea. Varuhusen är laddade med sköna golfprylar till fantastiska priser och utbudet av klipp är enormt.

Vi tog ett snack med Jim Carlsson, en av Dormys fyra medarbetare som ingår i Fråga experterna-panelen, inför rean.

Jim-dormy-expert.jpg

Vilka är dina bästa tips hur man ska tänka inför rean?
- Som alltid, fundera på vad du faktiskt saknar i din golfutrustning innan du besöker dormy.se eller något av våra varuhus. Är det bagen som har sett sina bästa år? Kanske har du dåligt med funktionspikéer och sliter ut dina bomullspikéer som du har till vardags? Eller behöver en driver som håller bort slicen? Ta en funderare, sedan kommer du in väl förberedd och botaniserar till fyndpriser inför hägrande säsong.

Rean startar på torsdag 10.00 i varuhusen – hur tidigt behöver man vara på plats?
- Ju tidigare desto bättre förstås, framför allt på våra annonsvaror som du fått hem i brevlådan. Dessa försvinner alltid först. Ett hett tips är att gå in redan på vår hemsida under onsdag kväll efter 20.00, då rean smygstartar på dormy.se.

Hur ser utbudet av reavaror ut?
- Utbudet är riktigt bra i år också, vilket är väldigt glädjande. Vi har i princip täckt alla kategorier av golfutrustning så det bör finnas något för alla golfentusiaster som vill möta våren med något nytt och fräscht.

Det har rörts om i grytorna

I helgen spelade första tävlingen för året på Plantation Course på Hawaii. Även fast det inte är första tävlingen för säsongen så anses det vara PGA Tourens kickoff då bara vinnarna från förra året får delta.

Det är en väldigt roligt tävling att titta på och fältet innehöll många av världens bästa spelare. Med en omtalad och vriden träffyta i bagen lyckades Dustin Johnson kamma hem Sentry Tournament of Champions med hela åtta slag!

Dustin gick -8 sista varvet och rundan har du här:

Men istället för att prata om hur Dustin slog bollen så har många världsspelare bytt ut lite klubbor i bagen inför 2018, vissa har till och med bytt märke.

Först ut har vi:

Dustin Johnson

Dustin började med att stoppa i P730 järnen i bagen men bytte tillbaka till sina gamla snabbt efter. Men nu har klubborna blivit perfekt anpassade för honom och P730 har hittat tillbaka till Dustins bag.

Dustin har även stoppat i nya M4 drivern tillsammans med en M4 fairwaywood på 16,5 grader. Utöver det har han stoppat i två Hi-Toe wedgar från TaylorMade på 60 och 64 grader.

Hans svarta Spider Tour putter har även fått ett siktstreck.

 

Jordan Spieth

Jordan Spieth är inte känd för att byta klubbor så fort det släpps en ny modell. Han spelar fortfarande med 915D2 drivern men har faktiskt efter mycket om och men stoppat i nya AP2 718 järnen samt Titleist SM7 wedgarna som väntas dyka upp i vår. Han har skruvat i ett nytt skaft i drivern i alla fall.

 

Anna Nordqvist

Anna har inte varit kontrakterad med något märke, tills nu. Inför 2018 kommer Anna spela med häftiga och exklusiva märket PXG. Anna har sen tidigare spelat med PXG wedgar och förmodligen var dem så bra att hon ville ha hela rubbet från PXG..

 

Rickie Fowler

Första tävlingen för säsongen vinner Rickie med nya Cobra F8 woodsen samt nya Cobra  järn som vi kommer berätta mer om när de har släppts.

 

 

Jonas Blixt

Vi har länge sett Puma-loggan på Jonas Blixt kläder men inför 2018 är det dags att bli svensk på riktigt. I år kommer vi att få se honom i kläder från J.Lindeberg vilket kommer passa honom utmärkt.

 

Sergio Garcia

Nu är Sergio Garcia fullkontrakterad med Callaway! Han har spelat med Callawayklubbor ett tag och vid årsskiftet stod signeringen med Callaway klar. Garcia spelat med Epic woods, Apex MB blad tillsammans med nya Mack Daddy 4 wedgar. Sergio kommer däremot fortsätta att med Adidas på kroppen.

 

Luke Donald

Efter en herrans massa år med Ralph Lauren är det dags att byta ut garderoben för Luke Donald. Nu är det klädmärket Greyson som gäller både på och utanför banan.

 

Nu har TaylorMade tänkt till på riktigt

Vi är inne i en tid där kämpandet efter maximal trampolineffekt och viktändringar för mer förlåtande egenskaper knappt räcker till för att vi som konsumenter ska rycka på ögonbrynen. En ny färg eller en ny vikt som går att flytta är inte tillräckligt, vi vill ha något nytt!

Gissa om TaylorMade har kokat ihop något maffigt åt oss som får våra ögonbryn att höjas som Rorys?

“Det här kan vara det mest logiska innovationen inom golf.
Jag kan inte förstå att ingen har tänkt på det här tills nu”

Så ni säger att jag att jag kommer träffa fler fairways?

Mer info kommer den 2a januari.

 

 

Någon har sänkt sitt hcp rejält

justinhappy.jpg

Vanligtvis när någon frågar hur spelet går brukar svaret vara "upp och ner", men för Justin Rose finns det inget "ner" just nu...

Här är imponerande fakta om engelsmannen.

  • Rose vann i helgen med hela åtta slag borta i Indonesien. Han öppnade första varvet med en 62a och avslutade tävlingen med ytterligare en 62a.
     
  • Han vann på 29 under par vilket är det näst lägsta resultat på Asien Touren.
     
  • Justin har kommit topp 10 i hans tio senaste starter, varav tre är vinster.

    Så här går man på 62 slag under en finaldag.

Justins glödheta bag har du här.

Driver: TaylorMadae M1 2017 Driver 9.5 grader med ett TPT skaft.

Fairwaywood #3: TaylorMade M2 2016 15 grader med ett Tensei CK Pro Orange 80TX

Järn: TaylorMade P790 3 + 4 / TaylorMade P730 "Rose Proto" 5-PW med KBS C-Taper 125S+

Wedgar: TaylorMade Milled Grind 52 + 56 + 60 (Hi-Toe) med KBS Hi-Rev 2.0 135X

Putter: TP Red Ardmore 2 SB

Boll: TaylorMade TP5

 

 

Lucka 6

Titta hit om du ska mot varmare breddgrader i vinter! Idag har vi nämligen kanonpris på....

rsefordral.jpg
Dormy Lite Resefodral!

Dormy Lite är ett smidigt resefodral för bärbag eller mindre vagnbag. Tillverkat i slitstark nylon med vaddering på insidan. Fodralet är försett med hjul och skofack. Vikt 2,5 kg

Mått: Höjd 130 cm, Djup c:a 24 cm, Bredd 27 cm.

Vanligtvis ligger resefodralet på 799:- men idag på fjuttiga 399:- !

Behöver du ett julklappsrim?

Med siktet mot varmare väder,
kan denna hjälpa dig att fylla kläder.
Hjulen underlättar på vägen
då dess riktiga uppgift är att ta hand om bagen.

Lucka 1

Idag är det första dagen på julkalendern och som vanligt kommer vi varje dag ha ett kanonerbjudande ända fram till jul. Vill du köpa bra julklappar till fantastiskt pris är det läge att följa med dormy-släden!

Först ut bakom lucka 1 är....

Titleist Vokey Wedge!
SM6.jpg

Titleist Vokey SM6 är byggd för att skapa längd och bollflyktskontroll med fantastisk känsla. Varje loft har unik tyngdpunkt för att generera rätt bollflykt och längd. På de lägre loften sitter tyngdpunkten längre ner och högre upp på de högre. Med andra ord....de lägre loften spinner mindre medans de högre spinner mer.

SM6 har TX4 grooves med parallell mönstring mellan skårorna som ger optimal spinn vid alla typer av slag.

Titleist SM6 finns i tre olika finishar där du själv väljer vilken du vill titta ner på.

Ordinarie pris: 1599:-

Idag: 999:-

Titleist SM6 hittar du HÄR

5 exklusiva fynd till dig själv

Ska jag unna mig det där nya järnsetet som har kommit, eller ska jag vänta tills det utgår och kommer på rea?

Idag behöver inte dina tankar gå så här. Idag får du det bästa av två världar - de nyaste modellerna till ett fantastiskt reapris!

På grund av detta unika tillfälle var vi tvungna att lista några av våra favoriter! När du slår till på någon av de här storsäljarna får du 20% i rabatt - men det får du på alla våra ordinariepriser under Black Friday. Det är med andra ord dags att göra kap som du inte kan göra någon annan gång under året. 


Callaway Epic Driver

Epic.jpg

Callaway Epic har en revolutionerande bollhastighetsteknologi som ändrar hur klubbhuvudet reagerar vid träffögonblicket. Denna teknologi kallas Jail Break och innefattar två lodräta stavar stationerade innanför träffytan och dessa stabiliserar klubbhuvudet. Detta medför mer bollhastighet över hela träffytan.

exa1.jpg

Stommen av klubbhuvudet är tillverkad i titan och kallas Exo-Cage. Kronan och sulan, som är fästa i stommen, är tillverkade i Triaxial-karbon och är extremt lätta och starka. Konstruktionen sparar vikt som man istället kan sätta i kanterna på klubbhuvudet för att skapa mer stabilitet och förlåtande egenskaper och samtidigt generera hög MOI och låg tyngdpunkt. Kronan har Speed Step-teknologin som ger bättre aerodynamik och gör att klubbhuvudet rör sig snabbare genom luften och detta skapar hög klubbhastighet för mer längd.

exo.jpg

Justerbar perimeterviktning ger dig möjlighet att förändra sidskruven genom en flyttbar 17-gramsvikt. Justerbarhet genom Optifit-systemet ger spelaren också åtta olika loft- och lie inställningar att välja på för att hitta rätt bollflykt.

Normalpris: 5 499:-

Black Friday-pris: 4 399:-

Epicdrivern hittar du HÄR


Titleist 718 AP3

ap3.jpg

Med Titleist 718 AP3 får du det bästa av två världar. Allt Titleist lärt sig genom utveckling av AP1 och AP2-järnklubborna kokades ner och resultatet blev Titleist AP3. Detta är tourspelarnas järnklubba för mer längd. AP3 har fokus på hastighet och en ouppbyggd bakre konstruktion i kombination med ett L-format inlägg gör att bollflykten blir lite högre och något längre med spinkontroll, även på långa slag.

adress2.png

Med AP3 får du egenskaperna vid off center-träffar som du får i spelförbättrande klubbor tillsammans med känslan du får i tourspelarnas klubbor. Går dit den ska när du träffar rent och förlåtande när du träffar lite utanför centrum. Mycket talar för att AP3:an kommer vara en favoriterna under 2018.

Normalpris: 9 999:- för 6 järn.

Black Friday-pris: 7 999:-

Titleist 718 AP3 hittar du HÄR


TaylorMade Spider Tour Black

spiderblack.jpg

Spider Tour Black kommer i en helsvart look, både huvud, skaft och grepp som världsettan Dustin Johnson själv spelar med och har valt. I huvudet har ingenjörerna använt lättviktat 6061 aluminium med 304 rostfritt stål i ramen för att kunna sätta vikten så att puttern levererar ökad stabilitet och ett högt MOI-värde (4900+).

krona.jpg

Sömlös toppkrona helt utan siktlinje ger dig en ren look när du adresserar och tar sikte. Träffytan har en fräst Pure Roll-insert med gunmetal-behandling som levererar bättre rull, precision och kontroll av längd och riktning. PU-skum placerat mitt emellan interna delen och ramen dämpar vibrationer och ger konsekvent ljud och känsla.

Puttern kommer med ett konventionellt grepp, Winn AVS Midsize Pistol.

Normalpris: 3 199:-

Black Friday-pris: 2 559:-

Spider Tour Black hittar du HÄR


Bushnell Tour V4 Shift

busch.jpg

Tack vare Slope Shift Technology kan du enkelt växla mellan kikare godkänd för tävlingsspel och kikare som använder Bushnells patenterade slope-funktion.

bush2.jpg

Mäter avstånd från 5 till 915 meter. Avstånd till flaggan kan mätas upp till 275 meter. Utrustad med den prisade PinSeeker teknologin med JOLT, som gör att kikaren vibrerar när du träffar flaggan.

Normalpris: 4 299:-

Black Friday-pris: 3 439:-

Bushnell Tour V4-kikaren hittar du HÄR


Max Autofold FF

FF.jpg

Dess unika design gör att du fäller ihop vagnen med ett enkelt handgrepp och samtliga tre hjul fälls automatiskt in och ut. Konstruktionen gör också att detta är en av marknadens mest stabila vagnar.

ihop.jpg

Med endast två handrörelser kan du fälla ihop Autofold FF på ett enkelt sätt. Vagnen blir mycket platt när den är hopfälld (23 cm) och tar upp mindre utrymme i bagageutrymmet eller i ditt skåp.

Storlek (HxBxD) 78x23x60 cm och en vikt på 8 kg.

Normalpris: 2 799:-

Black Friday-pris: 2 239:-

Max Autofold FF hittar du HÄR

Testa klubborna i 30 dagar

testa.jpg
3035.jpg

På Dormy vill vi alltid att du ska vara nöjd med dina klubbor när du lämnar butiken.
Men vad som är ännu viktigare är att du har kvar samma känsla när du väl har börjat spela med grejerna. Det är precis därför som vi erbjuder dig 30 dagars nöjdhetsgaranti på våra järnset. Så ta med dig klubborna ut på banan, spela med dem och är du inte helt nöjd så får du pengarna tillbaka eller så hjälper vi dig att hitta ett annat set.
Har du fått vår hjälp vid köpet är det osannolikt att det inträffar, men ibland går det ju inte alltid som man har tänkt och därför anser vi inte köpet som genomfört förrän 30-dagarsperioden har gått ut.
Det viktigaste för oss på Dormy är att du får en positiv kundupplevelse och spelar bättre golf med dina nya grejer – annars skulle vi förstås inte erbjuda den här möjligheten.
 

Nu ökar vi pulsen!

DailySports44.jpg

Säsongen närmar sig mot slutet.
Men det börjar redan bli dags att få upp pulsen inför nästa.
För att du ska kunna göra det med stil, klass och komfort har vi nu tagit hem Daily Sports härliga träningslinje som nu finns på dormy.se. Kläderna är perfekta för vanlig träning, men också anpassade för den som hellre väljer raska promenader i höstsolen eller yoga för den som inte vill slita i gymmet.

- Vi tror att våra golfande kvinnokunder även gillar att röra på sig utanför golfbanan och av den anledningen vill vi fånga upp dem och kunna erbjuda dom moderiktiga och funktionella träningskläder, säger Anna Nyman, inköpare på Dormy.

Kollektionen innehåller bland annat tunna överdelar i mesch, som också är ett snyggt plagg till ett par jeans.

- Generellt som har kollektionen dova färger med mycket navy och svart som basfärg, med mönstrade inslag i bland annat beige och ljusblå toner, säger Anna Nyman.
I kollektionen finner man också mer färgglada stilar, vissa i rosa nyanser men också en härlig aprikos färg. Här hittar man även härliga blommönster som binder samman de olika färgtemana. 
Vi har endast valt ut en liten del av hela kollektionen, så klicka dig in på dormy.se och se vad som passar just dig och dina behov. Alla kläder från Daily Sports hittar du här.

Par, birdie, eagle, albatross och....

Nog för att vi har fått se filmklipp på spelare som gör albatross, men det är ingenting mot att göra två i på en par 6 eller göra hole in one på en par 5:a.

Men nu till den stora frågan, vad kallas det om man på något sätt lyckas göra det?

Svaret är: Kondor

Så det är bara att börja ta i om du någonsin ska lyckas göra en kondor. Till att börja med kan du besöka Kungälv-Kode Golfklubb, Lövsättra, Sofiedal, Sundsta eller Forshaga/Deje där du hittar Sveriges bidrag till par 6-världen.

Svinga inte lugnt / Fritte

 

7 fynd på höstrean!

Torsdag 24/8 startar Dormys klassiska höstrea och våra varuhus kommer att vara fyllda av fantastiska erbjudanden som vanligt!

Men hur hittar man egentligen de allra största och bästa fynden?

Sitt ner i båten and put on the flytväst, jag har hittat dem!

Jag har sammanställt en lista med de sju bästa klipp ni kan göra under rean. Det är en blandning av hårt, mjukt, tekniskt och högteknologiskt och jag är ganska övertygad om att just du kommer att hitta något som passar dig bland mina sju punkter.

Nu kör vi!

50% på kläder

50.jpg

Här är det läge att fynda inför den fortsatta säsongen eller varför inte till golfresan? Vi kommer köra 50% på kläder till ordinarie pris och självklart andra fina erbjudanden.

Jag har själv varit nere och spanat in fräscha plagg från Peak och Galvin som kommer få ett nytt hem...i min garderob.


 

Callaway XR16

xr.png

Här snackar vi driver för pengarna!

XR 16 har ett unikt aerodynamiskt klubbhuvud som utvecklats tillsammans med Boeing för att ge högre klubbhastighet vid bollträff. Den högre klubbhastigheten genererar högre bollhastighet och därför mer längd. Den vidareutvecklade R•MOTO-teknologin i träffytan levererar högre bollhastighet över hela träffytan även vid dåliga träffar och ger mer förlåtande egenskaper. Tyngdpunkten ligger långt bak och djupt i klubbhuvudet vilket skapar hög utgångsvinkel och lägre spinn. Justerbarhet genom Optifit-systemet ger spelaren åtta olika inställningar för loft och lie att välja på för att hitta rätt bollflykt.

Drivern håller emot fade/slice väldigt bra och genererar bra fart i bollen på en stor del av träffytan. XR16 är förlåtande, passar de flesta golfare och kommer finnas i följande utföranden:

Höger
9 grader stiff
10,5 grader stiff
10,5 grader regular
13,5 grader senior
13,5 grader dam

Vänster
9 grader stiff
10,5 grader regular
13,5 grader dam

Ordpris: 3 499:-   NU: 1 999:-

XR16 drivern hittar du HÄR
 


Galvin Green Jacka Abbot

Regnjackornas regnjacka har ett GORE-TEX-membran som innehåller över 1,4 miljarder mikroskopiska porer per kvadratcentimeter. Dessa porer är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe, men 700 gånger större än en vattenånga -molekyl, vilket gör GORE-TEX-membran helt vattentät från utsidan, samtidigt som det tillåter fukt att transporteras bort från insidan.

Perfekt passform och maximal rörelsefrihet, speciellt framtagen för golfare. Extremt slitstarkt material. Lättskött, bara vanlig maskintvätt och torktumling. Jackan sitter väldigt bra (jag på bilden) och är väldigt snygg. Den här skulle jag absolut använda utanför golfbanan också.

Jackan kommer finns i tre färger: Röd, Blå och Grå.

Ordpris: 3499:-  NU: 1749:-

Jackan hittar du HÄR


 

Clicgear 3.5+

 

click.jpg

Vagnarnas Rolls Royce aka Clicgear 3.5+

Clicgear använder en patenterad "slide-to-close-design" som gör den kompakt och smidig att förvara ihopfälld. Vagnen har fått en nyutvecklad broms, en större dryckeshållare och förvaringsnät. En enkel paraplyhållare ingår. Clicgear är väldigt lätt att fälla ihop och blir liten och kompakt när den är ihopfälld. Vagnen är extremt stabil och har många smarta tillbehör att köpa till som du hittar HÄR

Mått ihopfälld (HxBxD): 59x32x37 cm

Vikt: 8.6 kg

Färger: Svart och vit

Ordpris: 2 999:-   NU: 1 999:-

Clicgearvagnen hittar du HÄR
 


Garmin S5

garmin.png

Fler än 40 000 internationella golfbanor finns förprogrammerade och du har en särskilt avsedd knapp för banöversikt med manuell flaggplacering där du enkelt ser avstånd och riktning för varje slag. Poängberäkning utifrån handikapp gör det enkelt att hålla koll på dina poäng och med smartaviseringar kan du ta emot mail, sms och andra aviseringar från din iPhone (4s eller senare) eller iPad. Med Garmin Connect för Golf kan du spela, analysera, dela och jämföra din runda. Kostnadsfria livstidsuppdateringar ingår, inga avgifter. Batteritiden är 10 timmar i gps-läge och 20 veckor i klockläge.

Färg: Svart

Ordpris: 3 699:-   NU: 1 499:-

S5 klockan hittar du HÄR
 Cleveland 588 RTX 2.0 Forged

wedge.png

Wedgen är inspirerad av Clevelands tourspelare och den utnyttjar all den innovativa tekniken som finns i den klassiska RTX 2.0. Med den senaste teknologin för maximal spinn vilket innebär vassare skåror samt en ny fräsning mellan skårorna som genererar mycket spinn. Wedgen är smidd i 1025 kolstål vilket ger varje wedge en otroligt mjuk, men ändå solid känsla. Formen på spetsen av tån är mer kompakt för att enklare kunna sikta in sig med ett öppet face. Wedgen kommer med ett Dynamic Gold wedgeskaft.

Wedgen finns i loften: 52, 56, 60
Finns bara i höger.

Ordpris: 1 699:-   NU: 799:-

Wedgen hittar du HÄR
 


Callaway Warbird Plus

warbird_plus__huvudbildad82037717e655720b4a6f12117657eb.jpg

Okej, är du tourspelare eller låghandicappare så är det här inte ditt förstaval. Men är du på jakt efter en skön och behaglig tvådelsboll och vill ha många meter för pengarna så har du kommit helt rätt.

Warbirdbollen går extremt långt, men är absolut ingen stenkula, utan känns också mjuk och behaglig på och kring greenerna. Det unika Hex-dimplesystemet minskar luftmotståndet och skapar en penetrerande bollflykt som skär genom luften.

Köp ett gäng dussin och bunkra upp!

Ordpris: 199:-  NU: 99:-

Bollen hittar du HÄR

Hitta rätt regnställ på rean!

galvin.jpg

Under Dormys klassiska höstrea finns många sköna fynd att göra.

Inte minst på mjuka varor.

Nu några timmar innan REAN kickar igång kan vi avslöja att vi erbjuder 50% på kläder! Det finns med andra ord en hel del besparingar att göra för den som funderar på att uppgradera garderoben med ett nytt regnställ, inför blöta höstronder. Vi tog ett snack med Dennis Jacobsson, inköpsansvarig för konfektion på Dormy, om vad som är viktigt att tänka på när man ska handla nya regngrejer.

dennis.jpg

- Jag tycker att det är klokt att satsa på ett nytt regnställ under rean. Eftersom vi erbjuder 50 procent så betyder det att man kan få väldigt mycket för pengarna om man är på hugget, säger Jacobsson.

Vad är viktigast att tänka på när man ska köpa regnkläder?
- Att man verkligen trivs i jackan så man använder den både på och utanför golfbanan. I och med att det ofta är frågan om en liten investering så är det ju toppen om den går att använda i flera sammanhang.

Hur märker man när ens regnställ börjar bli utslitet och ska bytas ut?
- Det är faktiskt så enkelt som att man märker att det börjar läcka in. Men det är ju också med regnkläder som med annan konfektion. Ibland tröttnar man på dem och då är det ju också roligt att kunna byta.

Hur ska man resonera när det gäller passform?
- Dagens regnställ har ofta stretch vilket gör att man inte längre behöver gå upp en storlek för att det ska gå att röra sig i dem. Så jag skulle säga att se till att köpa ett ställ med stretch och köp ett som sitter snyggt med en tröja under.

Hur tar man bäst hand om sitt nya regnställ?
- För det första, var noga med att kolla tvättråden. I och med att vissa plagg inte ska torktumlas och andra ska torktumlas är detta väldigt viktigt. Tvätta regnstället med jämna mellanrum och impregnera om det efter varannan tvätt.

Råd inför rean!

Torsdag 24/8 startar vår stora och omtalade höstrea.

Tusentals produkter har prissänkts och det går att göra massor av fina klipp i våra varuhus, samt på dormy.se. Det är naturligtvis ingen nackdel att vara ute i god tid eftersom vi givetvis har begränsat antal och storlekar av reavarorna.

Här är några frågor och svar inför Dormys stora höstrea.

Gäller rean bara i Dormys varuhus?
- Dormys höstrea äger rum i alla varuhus (förutom Dormy outlet), men också på vår webbplats Dormy.se.

Kommer varuhusen att ha extraöppet under rean?
- Ja, 24-25 augusti öppnar vi 10.00 och stänger 20.00 och 26-27 augusti öppnar vi 10.00 och stänger 18.00. Därefter gäller vanliga öppettider igen. Och på dormy.se pågår rean dygnet runt.

Är det också rea på Dormy Outlet i Ängelholm?
- Nej, inte just nu. Höstrean på Dormy Outlet äger rum vid ett senare tillfälle.

Kommer produkter att fyllas på under reaperioden?
- Det kan komma hem mer av några enstaka artiklar, men det är inget man ska räkna med.  

Kan jag lägga undan plagg eller produkter under rean?
- Nej tyvärr inte, det är först till kvarn som gäller.

Vilka återköpsregler gäller för reavarorna?
- Samma som vi alltid har. 30 dagars öppet köp på järnset och du får till och med spela med setet. På övriga produkter är det 14 dagar som gäller.

 

Gå inte på custom fitting-myterna!

Allt fler väljer att skräddarsy sin utrustning efter en personlig utprovning, alltså vad vi utrustningsnördar brukar kalla för en custom fitting.

Det är toppen – och något som vi har tjatat om i många år. Det är också därför vi har investerat oerhört stort på det här området och försett alla våra Testcenter med marknadens bästa utrustning, i form av moderna Trackman-enheter. Dessutom använder vi oss av fräscha bollar anpassade för spel på banan för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Men i någon mån är det här fortfarande ett område som är omgärdat av en hel del myter. De tre viktigaste tänkte vi slå hål på i dag.

Myt 1: Det är dyrt att göra en custom fitting.
Fakta: På Dormy tar vi 600 kronor vid utprovningstillfället. Men avgiften dras sedan av när du köper klubborna. Så har du bestämt dig för att handla så är det alltså helt gratis!

Myt 2: Det är krångligt att göra en custom fitting
Fakta: Det är det verkligen inte. Gå in på dormy.se/customfitting, sök upp det varuhus du vill besöka och hitta en tid som passar dig. Sedan blir du omhändertagen av våra experter under 45 minuter och lotsad till en bättre anpassad utrustning. Det enda du behöver tänka på är att ta med dina gamla klubbor och gärna komma 5-10 minuter innan så du hinner värma upp ordentligt. Vill du prova ut både järnset och woods så är det bara att boka två tider efter varandra.

Myt 3: Custom fitting är bara för duktiga spelare
Fakta: Vem är i störst behov av hjälp – du eller proffsspelaren? Även om proffset livnär sig på att spela golf och vill ha klubbor som presterar perfekt, så har spelaren större chans att anpassa sig efter en viss typ av klubba än vad du har. Därför ska du inte göra det svårare än vad det är, utan spela din golf med klubbor som verkligen passar dig.

Övertygad?
Bra – vi ses i våra Testcenter.

Därför funkar det tjocka greppet

De började siktas ute på touren för några år sedan. Numera känns det som att var och varannan tourspelare använder sig av ett tjockt grepp på sin putter – och visst är det tydligt att detta influerar också tillverkare som i många fall numera har tjockare grepp som standard.

Men vad är egentligen grejen?

Egentligen handlar det om att låta utrustningen ta hand vad som tränare har uppmanat sina elever till att försöka med i många år för att putta bättre - att göra händerna mindre aktiva i puttingsrörelsen.
Det tjocka greppet är nämligen svårare att hålla runt med händerna, vilket gör dem mer avslappnade i stroket och alla som har stått och kramat sitt traditionella puttningsgrepp över en enmetersputt vet hur positivt det är.
Att det därför också kan vara ett alternativ för den som varit så olycksalig att den har drabbats av yips (svårförklarliga ryckningar i händer eller armar i samband med puttstroket) så kan det också vara till viss hjälp.

Finns det några uppenbara nackdelar? Nja, egentligen inte. Vissa upplever att man kan tappa känslan en aning på längre puttar, men det är förstås individuellt.
På Dormy har vi ett brett urval av puttergrepp från olika tillverkare för dig som vill specialbeställa ett grepp till din nya putter eller helt enkelt sätta på ett nytt grepp på din befintliga putter.

MEN!

Spelar du med en traditionell putter som exempelvis Scotty Cameron Newport 2 eller Ping Anser där tån på puttern hänger ner, då är inte ett tjockt grepp att föredra. Smalare modeller är oftast inte "Face Balanced" och passar bättre till putterstrokes som är "in-to-on" - som en halvmåne kan man säga. In-to-in strokes tillsammans med en tå-tung putter behöver en liten release för att inte tån på puttern ska komma efter.

 

Har du en face balanced putter som exempelvis Odyssey 2-ball eller Scotty Cameron Futura tillsammans med ett rakt-bak-rakt-fram stroke så är det tjocka ett perfekt alternativ.
 

Så vet du när det är dags att byta wedge

Under Nordea Masters berättade vår svenske stjärna (och närspelsguru) Alex Norén att han i princip byter ut sin 60-gradiga wedge inför varje tävling.

Det är få av oss vanliga golfare som har den lyxen – eller kanske framförallt det behovet. En toppspelare som Norén är i behov av att veta att hans wedgeslag uppträder exakt likadant varje gång och dessutom sliter hans träningsmängd och exakta bollträff hårt på skårorna.

Men när är det egentligen dags för en hobbyspelare att börja fundera över nya wedgar?

Faktum är att Titleist nyligen har genomfört en undersökning på hur mycket en använd wedge påverkar slaget. Då ska man visserligen veta att det handlar om en ledande wedgetillverkare, som har ett intresse av att vi byter klubbor ofta, men resultaten är likväl intressanta.

Studien jämförde hur en boll slagen med en helt ny 56-gradig sandwedge uppförde sig i jämförelse med en boll som slagits med en wedge som använts 75 ronder respektive 125 ronder.

Här är resultatet:

Ny wedge: 33 graders launch, 8 500 rpm spinn och bollen stannade efter 3,05 meter.

Wedge använd 75 ronder: 34 graders launch, 7 700 rpm i spinn och bollen stannade efter 5,49 meter.

Wedge använd 125 ronder: 35 graders launch, 6 500 rpm i spinn och bollen stannade efter 7,32 meter.

Vad är då slutsatsen av detta? Tja, spelar du en gång i veckan så bör du kanske börja titta på nya wedgar efter ungefär 1,5 år, medan den som är mindre regelbunden än så bör titta på en treårscykel.

Hur man vet att det är tid att byta – om man inte håller sig slaviskt till kalendern? Här är tre punkter som förklarar om du är i riskzonen.

* Bollens utgångsvinkel är högre än tidigare
* Du slår längre än vad du gjorde i början
* Stoppet på green har blivit sämre

Observera att groovsen inte är den avgörande faktorn gällande spinn, det är ytan mellan groovsen. Så även om groovsen ser ut okej ut så kan wedgen vara finito.

Hjälpmedel för stroket och siktet? Ja tack!

 

Alla proffs använder sig av någon form av hjälpmedel för att konstant utveckla sin golf. Även vi dödliga har börjat använda träningshjälpmedel för att ta vår golf till nya nivåer.

Nu har vi äntligen fått in den populära Alignment Pro till våran webshop som är utmärkt träningshjälpmedel som är lätt att använda och att ta med sig ut till klubben.

Pris: 599:-

Här är en video som visar tankarna bakom Alignment Pro:
 


Ni kanske har sett att tourspelarna har en liten smal snygg headcover i bagen? Det är Alignment Pro Headcovern som vi också har fått in till webshopen!
 


Headcovern är tillverkad i läder som skyddar Alignment Pro i bagen. Den finns i både vit eller svart läder.

Mått 34 cm lång 5 cm bred

Pris: 249:-

Lystring, lystring! Nytt lie-tänk och färgkodsystem hos Ping!

Från och med idag är det nya färgkoder som gäller hos Ping, men vad betyder denna ändring?

Till att börja med måste du veta att en förändring i längd påverkar klubbans lie. Förlänger man en klubba blir den mer upright medans en kortare klubba gör klubban mer flat.

Här är några exempel:

0,5" förlängd = 1 grad upright
1" förlängd = 2 grader upright
0,5" kapad = 1 grad flat
1" kapad = 2 grader flat

Men som jag tidigare skrev så har Ping reglerat denna lie-förändring vid bygget av klubborna.

Det Ping har gjort i alla år är att de har utgått ifrån standardlängd när de mäter ut lie. Det betyder att om vi kom överens om att du ska ha blå lie, så är det blå lie du kommer få oavsett längd. Nu kommer det luriga - fokus!

Om vi beställde dina järnklubbor 0,5" förlängda med svart prick (standard-lie) så kommer egentligen lien bli mer upright än vad "svart" är, eller hur? MEN! då har Ping bockat ner klubban för att få tillbaka den svart lien som om det vore standard längd. Annars så skulle den blå lien landa på 1 grad upright (blå).

MEN NU ÄR DET NYA TIDER!

Nu är detta liejusteringstänk ute ur bilden. Från och med idag kommer Ping bygga klubborna som alla andra märken gör när det kommer till lien, samt att de har ett nytt färgkodsystem som du hittar längre ner.

Längst ner på bilden ser du färgerna (Gold, Brown, Orange, Purple etc) som visar den gamla lien. Ovanför ser du det nya lietänket och hur dina nya Pingklubbor skulle se om du beställde dem idag.

Det betyder att om du har ett Ping-set som är 0,5" förlängda med vit prick (3 grader upright) så skulle ditt nya set från Ping få GRÖN prick istället - EFTERSOM DE INTE REGLERAR FÖRLÄNGNINGEN LÄNGRE!

Som du ser så har Ping ändrat till till hela grader mellan varje färg samt att de har plockat bort den gula och lila färgkoden.

Hoppas du hängde med, annars är det bara att ställa frågor i kommentarsfältet så hjälper jag dig.

Titleist NXT Tour kampanjen är slut och utlottningen av bagarna är gjord!

Grattis!

Vi har under juni månad haft en kampanj där alla som köper Titleist NXT Tour/NXT Tour S dussin har haft chansen att vinna en Titleist 4up Standbag.

Varje dussin var värd en lott vilket betyder att kunder som har köpt tre dussin NXT erhöll därför tre lotter. Vi fick 22 bagar av Titleist och till vår hjälp använde vi oss av vårat instagramkonto där de första 22 fick säga en siffra mellan 1 till 508.

Bagen.png

Vi kommer under dagen att meddela vinnarna via mail eller telefon och berätta om den glada nyheten om varför han/hon kommer få en bag hemskickad.

Här är de lycka vinnarna!