Är alla planer för sommarsemestern klara?

Inte?

Då kanske jag törs komma med ett förslag. Har du vägarna förbi Ängelholm så bör du absolut svänga in till Dormys enda outletbutik där du kan hitta unika grejer till fantastiska priser. Sakerna går varken att hitta i våra andra varuhus eller på dormy.se – utan bara just där.
Vi har exempelvis ett enormt utbud av kläder som både golfare och icke-golfare kan uppskatta och utbudet av både färger och storlekar är ofta stort, så även om resten av familjen inte spelar så kan de säkert fynda hos oss.

På Dormy Outlet kan du självklart också provslå intressanta klubbor eller testa putters på vår puttingrange innan du bestämmer dig för att handla och i vanlig ordning blir du guidad av vår kunniga och passionerade personal.

Outletbutiken ligger i ett högoktanigt golfområde i nordvästra Skåne, med många välkända banor inom en timmes bilresa. Så vill du testa dina nyinköpta klubbor på klassisk mark som Torekov, Båstad eller Tylösand efteråt är det fullt möjligt.

Vi ses i Ängelholm!

Få golfgrejerna direkt till din Volvo

Välj dina nya klubbor på dormy.se, gör några enkla val – och få sedan prylarna levererade direkt till din Volvo.

Smidigt eller hur?

Nu är det möjligt att göra precis så hos oss på Dormy. Vi har nämligen sytt ihop ett avtal med Volvo och anslutit oss till deras tjänst Volvo in-car Delivery, vilket alltså betyder att postombuden kan placera ditt nya järnset i bakluckan på bilen medan du är på jobbet eller och shoppar.

- Det känns jättekul att kunna erbjuda våra kunder ytterligare ett sätt att få sina golfprylar levererade på. Vi tror att många kommer att uppskatta smidigheten i att inte behöva bege sig till något postutlämningsställe eller hålla sig hemma i väntan på att paketet ska komma, utan bara kan få grejerna direkt till bilen, säger Anders Wall, vd på Dormy.

Vad krävs då för att du ska ha möjligheten att få leveransen till din Volvobil?

Du behöver först och främst en Volvo, utrustad med Volvo On Call (modell 2012 eller senare), ett giltigt Volvo On Call-abonnemang, ett Volvo ID registrerat för Volvo In-car Delivery samt att stå parkerad inom vårt leveransområde för Volvo In-car Delivery som just nu främst är storstadsregionerna.

Sedan bör ju helst dina beställda grejer också få plats i bilen…

Dormy Verkstad

Vi får mycket verkstadsfrågor med allt ifrån priser till vad vi erbjuder. Den informationen finns på Dormys hemsida men är lite svår att hitta då det ligger lite gömd.

Vår verkstadssida ser ut så här:

Vår verkstad

För att kunna erbjuda dig bästa tänkbara service har vi ett väletablerat samarbete med våra leverantörers expertisverkstäder. Utöver detta samarbete har vi självklart personal med hög kompetens i våra butiker och vi hjälper er gärna att hålla er utrustning i grym kondition året runt, oavsett vad det gäller. Olika jobb tar naturligtvis olika lång tid, men vi försöker alltid göra jobben så snabbt som möjligt.

Vi hjälper dig

Får du ont i händerna efter en runda? Då kan dina grepp vara för smala eller för hala. Greppet är viktigare än många tror. Vi har ett stort utbud av grepp av olika fabrikat och olika storlekar för att kunna erbjuda ett som passar dig. Vi jobbar med alla ledande tillverkare och har allt från damgrepp till tjockaste jumbogrepp.

Prisinformation

Omgreppning (utöver greppkostnad) : 25:-

Omgreppning med medtaget grepp : 50:-

Ändra Lie/Loft : 50:-

Förlängning (utöver greppkostnad) : 150:-

Kapning (utöver greppkostnad) : 50:-

Skaftbyte (utöver skaftkostnad) : 200:-

Omlimning av lösa huvuden : 100:-

Spikbyte på skor (per par) : 150:-

Sleevebyte (utöver sleevekostnad) : 200:-

 • Du behöver inte boka tid för att lämna in dina klubbor/skor på ett verkstadsärende
 • Beroende på verkstadsärende kan det ta upp till några dagar innan du får dina klubbor tillbaka

 

Vill du veta hur det går med ditt greppbyte? Har du ont om tid och behöver veta exakt när klubborna är klara? Ladda ner appen "Mitt Dormy" och följ dina verkstadsärenden.

 

Pricken över i:et

Denna strävan efter information och kunskap om de små detaljerna känner alla igen som älskar sin hobby. Bland oss golfare letar vi alltid efter svar och försöker konstant hitta de små detaljerna som förhoppningsvis kan sätta den förbaskade pricken över i:et.

Trots att jag själv letar efter pricken över i:et och de små detaljer för min golf eller utrustning så är det alltid lättare att hjälpa andra än en själv (förhoppningsvis) Så känner säkert alla oavsett jobb.

Att stå bredvid Henrik Stenson på rangen är något av det bästa man kan uppleva. Inte nog med att det ser trickfilmat ut men jag känner också att jag gjorde rätt val som inte satsade på golfen. Min perfekt slagna järn 4a är som hans socket.

Något som gör mig riktigt upphetsad är tourbussarna! Att gå in och pilla på spelarnas klubbor eller klämma på allt som det står "Tour Only" på får mig att fundera på om jag gjorde rätt val att inte satsa? Jag menar, hur svårt kan det vara att spela bra golf om varje klubba i bagen kommer från tourbussen?

Sen när man väl får man den där limiterade drivern eller Tour Only puttern och inser att det går exakt lika dåligt som tidigare så inser man varför.

Men hur går ens fantastiskt smarta tankar två dagar efter?

"Det var inte rätt Tour Only putter för mig och den där limiterade drivern passar inte mig eftersom jag har la om min sving för 2 minuter sedan"

Classic.

Så vad kan jag dela med mig för små detaljer från Nordea Masters som nödvändigtvis inte sätter någon prick över ditt i, men som kanske drar igång lite tankar och idéer.

Om jag står på rangen i stark höger till vänster vind försöker jag drawa bollen för att slå rakare slag. Det kan man lugnt säga att proffsen INTE gör. De slår sitt vanliga slag och om vinden tar den så gör den det. Tittar man på Stensons bollbana ser det ut som att det är vindstilla trots att det blåser storm från vänster. Så kraftig bollflykt har han.

Vid starkt motvind eller sidvind försöker spelarna träffa drivern något högre upp på klubbhuvudet för att sätta mindre spinn på bollen. Det märkes på rangen då nästan ingen boll spann iväg trots den starka vinden. Är du osäker på vad jag menar är det bara att fråga.

Man märke efter onsdagens Pro-AM att många spelare besökte bussarna och bad om att få en järn 2a. Jag var inne i Pings tourbuss när de kom fram till Anton Karlsson och sa "Din Ping i200 järn 3a med 2 grader strong är färdig"

Många får sina klubbor checkade för lie och loft med tanke på hur mycket de tränar och spelar. Eftersom smidda klubbor kan ändra lie och loft med tiden är det viktigt att checka så att lie och loft stämmer. Grabbarna i bussen gör otroligt noga tester på spelarnas klubbor och har allt sparat varje spelares profil.

Man ser att fler och fler har lämnat det traditionella Dynamic Gold skaftet för andra skaft som Project X och NS Pro Modus. På rangen såg man tydligt hur populärt Modus har blivit, även i wedgarna. Det var väldigt intressant att se.

Skaften i woodsen varierar väldigt mycket. Det är som grabbarna i tourbussarna säger, känslan är viktigast. Ofta när de ska testa ut en driver till en spelare så tar de med två huvuden ut på rangen tillsammans med 4-5 skaft och testar fram vilken kombo som känns bäst. När Rory McIlory skulle testa ut Epic spoonen så byggde Callaway sju spoonare till honom och märkte alla 1 - 7 undertill. Till slut hamnade spoon nummer #6 i bagen.

På touren kan spelarna få sina fairwaywood/hybrider bockade vilket gör att vissa går ifrån loftadaptern. Framför allt på fairwaywoodsen. Det är inget som vi vanliga kan få tag på tyvärr. Att få en bockad och vanligt limmad fairwaywood är höjden av Tour Only.

Tittar vi på spelarnas putters så orkar jag knappt kommentera. De är så limiterade att man vill stå mitt på övningsgreen med en pistol och skrika "UPP MED HÄNDERNA! GE MIG ERA PUTTERS!" sen springa svin-glad därifrån. Vill man vara laglig går det alltid att hitta limiterade putters på ebay för hur mycket pengar som helst.

Jocke Lagergren aka Mr Peak

lagergren.jpg

Jocke startade 2017 med en riktigt fin andra placering under Qatar Masters som gav honom en bra start på säsongen. Efter det har det gått lite trögare men efter ha stått bakom honom på rangen och putting-green så kan jag lova att det inte dröjer länge tills det är dags för nästa topp placering.

Som du kanske har märkt har Jocke blivit ansiktet utåt för Peak Performance Golf, man ser honom överallt. Jocke har spelat med Peak kläder i flera år nu och deras samarbete verkar väldigt bra.

Jag fick tag i Joakim precis innan han skulle slå ut och var tvungen att ställa två frågor till honom som jag alltid har undrat.

Tja Jocke! Hur väljer du dina outfits för dagarna. Är det du eller är det Peak som har ett finger med i spelet?

Jocke: Tja Fritte! Under Nordea Masters väljer Peak mina outfits under dagarna


Dormy: Får du se kläderna innan veckan börjar?

Jocke: Förra året fick jag grejerna i början på veckan, gissar att det är samma upplägg i år
 

Dormy: Kör hårt!

Jocke: Yes!

Alex vet vad han vill ha

Jag vill titta ner på samma sak varje år

Alex har haft ett magiskt år med fem vinster på 17 starter. Något som sticker ut är hans puttning som må se lite speciellt ut men är fruktansvärt effektivt. Alex kör crosshand med extrem forwardpress vilket gör att loftet på puttern blir väldigt lågt. En vanlig putter ligger mellan 2-4 grader vilket även Alex putter ligger på. Han gillar att träffa bollen med lite loft och försöker istället träffa bollen på uppväg för optimal rull.

Jag fick tag i Alex en snabbis och frågade hur han tänker vid val av putter.

Dormy: Tja Alex! Vad har du för putter?

Alex: Tjena Fritte! Jag har en protype, den är snygg och har en skön insert. Inte så mycket krusiduller vilket jag gillar.
 

Dormy: Hur går tankarna om/när du ska byta putter?

Alex: Att den ser så lik ut som min gamla. Jag vill titta ner på samma sak varje år.
 

Dormy: Varför landade du på en blade modell och inte en mallet?

Alex: Har spelat med en blade väldigt länge så jag är bara van vid en mindre modell helt enkelt.
 

Dormy: Kör hårt i veckan!

Alex: Du med!

Vart ligger prion?

Att kunna slå en spinnad klackfade när
det behövs är viktigt för mig

Det läggs väldigt mycket fokus i hur långt spelarna slår men rakheten och precisionen glöms ofta bort. Jens Fahrbring är känd för att slå extremt rakt med drivern och därför var jag tvungen att höra hur hans tankar går gällande drivern.

Dormy: Tjenare Jens! Vad spelar du med för driver?


Jens: Tja Fritte! Jag lirar en Callaway Epic 9 grader (+1, Neutral) med ett Graphite Design Tour AD-GP 70X. Lite Hotmelt längst fram också. Drivern är 45” lång och en svingvikt på D6.


Dormy: Hur går det till när du byter driver? Är värdena det viktiga eller är det mer känsla och flykten?


Jens: Känslan är viktigast. Att kunna slå en drive ospinnat 265 i luften och lära sig hur jag måste göra med min driver för att uppnå det, samt att kunna slå en mer spinnad klackfade med mer spinn om det behövs…det är viktigt för mig.


Dormy: Har du något råd till oss vanliga golfare?


Jens: Köp Callaway Epic drivern, det är den bästa jag någonsin haft!

 

Där hör du. Lär dig slå en spinnad klackfade när det behövs och köp en Epic driver.

Det finns en mänsklig sida trots allt

Att se Sergio Garcia slå en låg punchad järn 3a eller se Jason Day slå en hög draw i Protracer kan framkalla gåshud på en sekund. Kommer jag kunna slå så? Absolut inte, men just då tror jag det samtidigt som jag håller på och bokar starttid för morgondagen.

Men ibland är det faktiskt skönt att se att även proffsen kan missa. Det får mig att inse att det är okej att missa ibland. Det väcker också en del tankar hos många.

Ta en titt på klippet och försök att inte tänka "Hmm...jag kanske borde satsa på golf trots allt"

Spieths putterbyte gav effekt

Jordan Spieth anses som en världens bästa puttare – och han har använt sin beprövade Scotty Cameron 009-prototyp sedan han var 15 år gammal.

Men det här året har det varit gladpack över hålen.

På årets lista över ”Strokes gained putting” ligger han bara på en 39:e plats, vilket skulle vara okej för de flesta. 

Men inte Spieth.


Så till veckans AT&T Byron Nelson Classic övergav han sin trotjänare för en ny bekantskap, i form av Scotty Cameron Futura 5W Mallet.
 

Den hjälper till att linjera upp mig bättre, vilket jag har haft problem med

Och jo, ja – av eftersnacket (och statistiken) att döma gick det rätt okej. Två under par och 27 puttar på ronden blev det. Första nio träffade han bara två greener och gick ändå på par.

 

Foto: Golf Channel.

Foto: Golf Channel.

5 saker du inte visste var förbjudet på Augusta National

Snö-ängel

Om du är sugen på att tillbringa natten i finkan kan du alltid hoppa ner i bunkern på Augusta National och göra en sandängel. Efter några rackabajsare för mycket lyckades en man ta sig in på området och hoppa ner i en bunker. Det han gjorde var fruktansvärt. Han gjorde en sandängel. Det dröjde inte länge innan polisen arresterade mannen medans banarbetarna krattade till bunkern.

Ta löpet

Det är absolut förbjudet att springa på anläggningen. Är du kissnödig och inte kan hålla dig så rekommenderar jag att släppa loss. Hellre det än att springa till närmaste toalett för att sen bli utkastad.

Tinder / Snapchat

Flera journalister har blivit av med sin ackreditering och utsparkade efter att ha tagit med sig telefonen ut på banan. Samma sak gäller för åskådare. Jag tror dock att det swipas en del inne i bajamajorna.

Take away

Du får inte ta med dig egen mat in på området. Faktum är att du inte ens får ta med dig en banan ut på banan. Då är det farväl.

Ligga ner

 Du får sitta, men absolut inte ligga ned när du tittar på världens finaste golfevenemang. En armbåge i marken är okej, men absolut inte två. Man kan tro att man får pliktslag men tyvärr är det dörren som gäller.

Hur gör vi skaftbyten på Dormy?

Fler och fler vill greppa eller skafta om sina klubbor på egen hand vilket är väldigt roligt. Det är en speciell känsla att greppa om sina klubbor själv. Vi får in fler och fler frågor om hur man ska gå tillväga och vilka verktyg som behövs för att göra det.

Jag och Brad spelade in kort film när han utför ett skaftbyte som flera har uppmärksammat på instagram. Brad tog bort ett Dynamic Gold skaft och ersatte det mot ett Project X PXi.

Nu kanske inte alla sitter på en verkstad hemma i garaget, men med lite fantasi kan du göra det mesta.

Skaftbyte - Så går det till 🛠 #dormyverkstad #skaftbyte #dormygolf #golf

Ett inlägg delat av Dormy Golf (@dormygolf)

Så vad behöver du för att utföra ett skaftbyte?

 • Värmepistol - för att värma bort klubbhuvudet
 • Borrmaskin - för att borra bort lim i skaftet och i klubbhuvudet)
 • Sandpapper - för att ta bort lim från skaftet där klubbhuvudet har suttit)
 • Tvåkomponents Epoxy lim - för att limma på klubbhuvudet)

För att göra ett greppbyte?

 • Skruvstäd - för att få fast klubban. Går även att ställa klubban mot ett vägghörn och trycka på men det kan vara bökigt. Speciellt om skaften är mjuka.
 • Mattkniv - för att få bort befintliga greppet
 • Värmepistol - för att få bort grepptejpen (dock inget måste men det blir mycket pillande)
 • Bensin/Lacknafta - som du häller i greppet och sen strör över grepptejpen


 

Smaken är som baken

På touren är inte Trackman siffrorna det viktigaste, det är känslan och bollflykten. Alla har olika preferenser, tycke och smak. Därför är det extra roligt när man hittar något som sticker ut i tourspelarnas bagar. Som customfittingnörd observerar man spelarnas val av specifikationer och funderar samtidigt på varför de valde just den kombinationen. 

Flera tourspelare har förmodligen aldrig provat något annat alternativ än det de spelar med och är därför väldigt bekväma med vad de har i bagen.

Jag vet att customfittings på touren ser lite annorlunda ut mot hur vi gör fittings. På touren provar de varandras skaft eller ber tourbussen bygga några olika modeller så de kan prova runt lite. Sen väljer de den bästa och kör med den.

Nu ska jag inte säga att vissa tourspelare har fel specifikationer med tanke på hur duktiga de är, men jag måste få lätta mitt hjärta.

Vissa val är lite underliga och därför tänkte gå igenom några fall som jag har hittat på golfwrx bland annat. Först ut är våra svenskar.

 


Carl Pettersson

Nog för att Carl Pettersson är väldigt "stor" och "kraftig" så finns det gränser. Ett XX-Stiff till Calle P är som att ge ett regularskaft till Tony Finau.


Jonas Blixt

Tittar vi på Jonas Blixt driver så hittar vi ett Graphite Design Tour AD-Di 7X och ett Tour AD-DI 8X i hans fairwaywood #5. Vanligtvis går man upp 10 gram mellan drivern och spoonen och så fortsätter det. Men Jonas väljer att börja på 70 gram, sen ner 60 på spoonen och sen upp till 80 på fairwaywood #5. Det är riktigt märkligt faktiskt.


Jim Furyk

Det är taskigt av Callaway att inte berätta för Jim att det har kommit nya modeller.....

Med tanke på att Jim har en svinghastighet på 100 mph med drivern och spelar med KBS Tour Regular i sina järn så borde hans skaft i drivern vara mjukt också....väl?

Icke! Jim tror att skaftet blir mjukare ju lägre siffran blir på Oban skaften är. Synd att det är tvärtom tokstolle. Furyk spelar med exakt likadant skaft som Stenson. Känns rätt rimligt...


Luke Donald

Luke är inte känd för sitt snabba tempo eller klubbhastighet direkt. Han svingar lika lugnt som en Enya låt men har samma skaft som Dustin Johnson. Nog för att Luke är van vid Dynamic Gold men prova något annat för guds skull.


Lee Westwood

Alla vet att Westwood inte fick närspels-gåvan direkt. Men att stoppa ner en "U" wedge från Ping ie är lite väl otourigt. Vissa byter ut PW:n i setet men Lee är inte som alla andra...


Visste du att?

Dagen före Waste Management Phoenix Open meddelade Mizuno att de har förlängt kontraktet med Luke Donald (vilket chock) Deras samarbete är bland de längsta någonsin.
Luke Donald har även bytt järn inför 2017. Donald som vanligtvis spelar ett klassisk MP järn har nu stoppat ner företagets nya och populära JPX-900 serie i bagen. Luke kommer spela JPX-900 Tour tillsammans med hans gamla hederliga Dynamic Gold skaft.

För er som inte har prov slagit JPX-900 serien borde sätta er på tåget till närmaste 900 serie och prov slå så fort ni kan. Det är något utöver det vanliga. Det mjuka-japanska-Jackiechan-samurai-stålet kommer göra er lite lyckligare.

lukesigns2.jpg

Project Playground

Fr Vänster: Anders Wall (VD), Sofie (PG), Lars Johansson (Ägare) och Mats Hedlund (Ägare)

Fr Vänster: Anders Wall (VD), Sofie (PG), Lars Johansson (Ägare) och Mats Hedlund (Ägare)

Dormy donerar 100 000:- till Project Playground!

Efter en fantastisk vecka i Sydafrika med alla fastanställda på Dormy tillsammans med alla leverantörer så kan man inte vara annat än överväldigad. Det vi fick se, uppleva och lyssna på är ett minne för livet som vi alltid kommer bära med oss.

Men det var en föreläsning som väckte vårat intresse lite extra.

Upp på scen klev en helt vanlig tjej i 30 års åldern vid namn Sofie och började prata om vad Project Playground står för och vad syftet med PG är. Hon berättade om barnen, familjerna, brottsligheten, statistiken, kåkstäderna med mera. Jag tror vi alla svalde en fluga eller två...

Project Playground grundades 2010 av Prinsessan Sofia, då Sofia Hellqvist, och Frida Vesterberg, två eldsjälar som förenades i idén om en egen organisation som gör skillnad, på riktigt. Både Sofia och Frida reste i unga år till flera länder i Afrika, bl.a. Sydafrika, Ghana och Senegal, och besökte och arbetade ideellt för flera organisationer och projekt. Båda uppmärksammade och förvånades av att många verksamheter ofta saknade individfokus och ett helhetsperspektiv kring barnet och dess behov. Fokus hamnade på kostnader och hinder istället för på möjligheter och potential. När Sofia och Frida möttes 2009 ville de båda ge liv åt en organisation som sätter barnet i främsta rummet med en lokalt förankrad verksamhet som präglas av kvalitet före kvantitet. Project Playground grundades. Prinsessan Sofia är idag hedersordförande och Frida arbetar som verksamhetschef för Project Playground Sydafrika.

"Varje individ har enskilda behov och ett problem står sällan ensamt. Därför arbetar Project Playground med ett holistiskt helhetsperspektiv som ämnar att arbeta djupt och långsiktigt för att göra en bestående förändring för våra barn och ungdomar inom verksamheten. Vi är många aktörer i samhället som ansvarar för barnets rätt till en trygg tillvaro i livet och vi på Project Playground kämpar dagligen för att detta aldrig ska glömmas bort. Min och Fridas övertygelse har från början varit att genom att ge våra barn och ungdomar utrymme och stöd till att utvecklas och upptäcka sin egna unika identitet så kan man förändra det mesta."
- Prinsessan Sofia

Dormy har donerat 100 000:- vilket hjälper 50 barn under helt år! Jag är stolt över att jobba på detta fantastiska företag som inte bara tar hand om oss på bästa sätt, utan även tänker på hjälper de som är i stort behov.

LYSTRING: Ben Hogan lever än

Rykten sprids om att Ben Hogan har gått i konken och att alla anställda har fått gå på dagen, men så är INTE fallet. Företaget förklarade i ett pressmeddelande att allt har blivit "extremt överdrivet" i sociala medier.

Sanningen är att företaget har omstrukturerat för att minimera utgifter och kostnader vilket har lett till att ca 30 anställda har fått gå. Enligt företagets CEO Scott White finns förhoppningen att återanställa flera av dem när företaget är i rullning.

“Även om vår organisation inte ser likadan ut idag som den gjorde under 2016 är vi övertygade om att de förändringar vi gör kommer att göra oss till ett starkare och bättre företag i framtiden”

Vi får hoppas att Scott White har rätt och att Hogan intar golfvärlden med deras smidda skönheter.

Bra start på 2017

Nog för att vi har smällt raketer under nyår men det här var kvällens bomb!

Efter att Nike gick ut med att de skulle lägga ner sin tillverkning av golfklubbor tog det inte lång tid innan varenda Nike spelare hade stoppat ner Taylor Made woods i bagen. Många undrar om vad som låg bakom det och om alla spelare kommer fortsätta med TM i bagen under 2017.

En som har har brutit sig loss från Nike/TM är ingen mindre än Rory McIlroy. Enligt Not Laying Up är det klart att Rory kommer spela Callaway/Titleist nästa år. Tydligen kommer bagen se ut så här:

Driver: Callaway E*** S**-Z***
Fairwaywoods: Ingen info
Järn: Callaway Apex MB Prototyper
Wedgar: Titleist Vokey
Putter: Odyssey med en prototyp insert som Phil Mickelson spelar
Boll: Titleist Pro V1X

Det finns inte mer exakt specifikation på dessa klubbor, men man kan alltid anta.
Eftersom Callaway kommer släppa två modeller som kommer heta (Bla bla bla och Bla bla bla 0) så talar mycket för att Rory kommer välja Bla Bla Bla 0 eftersom den spinner mindre. Jag har faktiskt provat drivern som Rory kommer spela och jag har inte aldrig slagit en driver med samma utväxling som den bjöd på .Förhoppningsvis släpper han Kuro Kage skaftet (tråkigt skaft) och lägger i det nya Tensei White eller något. Skulle jag gissa på fairwaywoods så tror jag han kommer fortsätta med M2 woodsen ett tag till. Varför tror jag det? Ingen aning faktiskt.
Järnen är ser ut att bli den nya MB modellen från Callaway som jag antar att de kommer släppa under 2017. Mycket talar för att vi kommer att få se Project X 7,0 i dem också. Han kommer spela Vokey wedgar, men vilka är oklart. Jag tror Rory saknar sina Vokey wedgar från Titleist tiden, därav bytet. Däremot trodde jag inte att han skulle byta ut Scotty puttern, men det gjorde han. Jag har provat nya inserten som kommer sitta i Odysseys nya serie och den sätter faktiskt väldigt fin rull i bollen, så jag kan samtidigt förstå honom. Att han byter till en V1a känns mer som ett safe move. Han har spelat bollen och vet hur den fungerar och känner sig bekväm med den helt enkelt. Vilken V1a han byter till låter jag vara osagt. Förmodligen den nya som kommer.

Vad gör en halv tum egentligen?

För ett tag sedan gjorde jag ett test med Cobra One Length där jag väldigt förenklat kom fram till att det inte riktigt funkar att ha alla klubbor i samma längd. Hade det varit tre längder istället för en, så tror jag att det skulle fungera bättre. 

För att förklara varför konceptet "One Lenght" inte är optimalt så gjorde vi ett test med olika längder. Vi använde samma klubbhuvud fast med fyra olika längder.

För att Jakob (testkaninen) inte skulle kunna se värdena så stängde jag av TV:n så testet skulle bli så rättvist som möjligt.

                  Bilden ska föreställa hur Jakob gör en jag-har-ingen-aning-look

                  Bilden ska föreställa hur Jakob gör en jag-har-ingen-aning-look

Även fast Jakob bara är 172 cm lång så spelar han med standard längd i Titleist och 2 grader flat. Testet gjordes med ett Titleist 716 CB huvud (Ställd på 2 grader flat) så Jakob skulle bli glad med ett Dynamic Gold AMT S300 i fyra olika längder.

Som vanligt innan jag visar värdena måste jag gå igenom lite snabbt vad som hände.
Man kunde tydligt se att det var svårare att få en bra bollträff så fort skaftet var längre än standard. När Jakob slog med -0,5" eller Standard skaftet träffade han oftare bollen bättre. Däremot gick det inte lika långt. Man brukar enkelt säga att 2 mph i klubbhastighet är ca 2- meter i längdskillnad.

Av någon anledning kom (STD) slagen längst ner som är de gula slagen. Men som tur är så visade de olika längderna skillnad i klubbhastighet och i bollhastighet.

-0,5" = 123,8 mph i bollhastighet

STD = 125,4 mph i bollhastighet

+0,5" = 127,5 mph i bollhastighet

+1" = 128,1 mph i bollhastighet

Här är anledningen till varför det inte "One Lenght" inte passar alla. Antingen behöver det vara någon form av längdskillnad mellan klubborna eller så måste gapet mellan loften vara större.