Jordan Spieth avslutar med stil

Det såg inte ut som att det skulle bli någon dramatik efter att Spieth började med två raka birdies. Efter två spelade hål hade Spieth en ledning med tre slag före Boo Weekley vilket förmodligen inte var så skrämmande för Spieth.

Men Boo hängde i och satte ett bunkerslag och lyckades ändå vara hyffsat med. Men det var Daniel Berger som lurade i vassen. Med tre birdies sista sex hålen lyckades Berger dela Spieth på -11 och särspel väntade. Då tittade cirkusen fram.....

Berger slår vänster i tjocken, Spieth klackar upp den i ett träd och studsar in på fairway, Berger lyckas få upp den i greenkant, Spieth slår ner i bunkern där han låg för 30 minuter sedan och verkar ha fått linjen då han SÄTTER bunkerslaget! Berger missar sin putt och Jordan Spieth kammar hem Travelers Championship.

Även fast Spieth är lite störig ibland så var han verkligen värd segern. Han ledde från start till mål och spelade bättre golf än resten av fältet. Jag blev till och med glad när han hålade bunkerslaget. Men hade det varit mot någon annan än Berger så kanske jag inte hade varit lika nöjd.

Jordans golfbag:

Driver: Titleist 915D2 9,5 grader (Setting: A1) med ett Aldila NV 2KXV Blue 60X

Fairwaywood #3: Titleist 915F 15 grader (Setting: D4) med ett Graphite Design Tour AD-DI 7X

Hybrid: Titleist 816H2 21 grader (Setting: A1) med ett Graphite Design Tour AD-DI 95X

Utility: Titleist 716 T-MB 4a med Project X 6.5

Järn: Titleist 716 AP2 5-9 med Project X 6.5

Wedgar: Titleist Vokey SM6 Raw 46/08F, 52/08F, 56/10S, 60/04L med Project X 6.5 i 46 + 52 och Project X 6.0 i 56 och 60.

Putter: Scotty Cameron 009 Prototype med SuperStroke Flatso 1.0 Svart/Vit

Boll: Titleist Pro V1X

 

Spännande comeback

Callaways klassiska woodsserie Steelhead var en riktig storsäljare i början av 2000-talet.

Ingenjörerna hittade en gångbar formel för kombinationen hög utgångsvinkel och låg spinn och sannolikt var det också därför som klubban upplevdes gå långt bland användarna.

Därför är förväntningarna nu höga när det avslöjas att klubban är på väg att göra comeback, i en ny och modernt uppdaterad XR-tappning. Jämfört med de vanliga XR-woodsen är profilen något högre och sulan har försetts med en något annorlunda form.

Klubbhuvudet har också försetts med något andra material är i ursprungsversionen av Steelhead, och skillnaden i bollhastighet ska enligt Callaway vara en förbättring på 3-5 mph. Nya Steelhead XR finns i våra Dormybutiker i mitten av juli och kostar 2 799 kronor.   

Veckans fråga

Tjena Fritte!

Tänkte höra på ett ungefär hur mycket i sidled lien påverkar slaget med järnen? Tänker mig 1-2 grader flat?

 

SVAR:

 

Tjenare!

På ett slag på 150 meter så är 1 grad i lie skillnad ca 3-4 yards i sidled. Ju högre loftet är på klubban desto större påverkan i sidled har lien. Skulle en driver ha 0 grader så har lien ingen betydelse. Därför är det extra viktigt att ha rätt lie på wedgarna.

Koepkas spretiga vinnarbag

Brooks Kopeka heter alltså årets andra manliga majorsegrare.

Och visst får man säga att US Open-uppvisningen på Erin Hills var imponerande, även om tävlingen knappast skapade den nerv och dramatik som vi hade hoppats på.

När vi kikar ned i den långtslående amerikanens bag så hittar vi faktiskt en ganska spretig samling av varumärken och modeller. Bland annat är några av äldre snitt, så de inte länngre finns i vårt sortiment. 

DriverTaylorMade M2 2017 (9.5 grader) med Mitsubishi Rayon Diamana D+ 70 TX-skaft.
 

FairwaywoodTaylorMade M2 2017 (15 grader) med Mitsubishi Rayon Diamana D+ 80 TX-skaft.

Järn: Nike Vapor Fly Pro 3-iron med Fujikura Pro 95 Tour Spec -skaft, Mizuno JPX-900 Tour 4-9 med True Temper Dynamic Gold X100-skaft, pw med True Temper Dynamic Gold S400-skaft.

Wedgar: Titleist Vokey Design SM5 Raw (52, 56 grader), SM4 Raw TVD (60 grader) with True Temper Dynamic Gold S400-skaft.

Putter: Scotty Cameron Newport 2 Button Back Tour prototyp.

BollTitleist Pro V1x.

Källa: Golf WRX.

Han vann Callawaybagen!

Bodén skickar en pussbild till Dormy efter segern i vår tävling.

Bodén skickar en pussbild till Dormy efter segern i vår tävling.

Brooks Koepka, alltså.
Det borde man kanske ha listat ut, sett till att han slår bollen som han gör och att Erin Hills ser ut som den gör - men vi var inte särskilt många som såg den komma.

Men Mikael Bodén, en glad gamäng i Jönköping, var ett undantag. Han gick all in på Koepka och -7, vilket alltså räckte.

Det var många som deltog, men bara du och ytterligare en tippare lyckades pricka in att Brooks Koepka skulle vinna. Hur kom du fram till det?
- Jag hade faktiskt ingen aning om att han skulle vinna. Jag hoppades på det då han har haft rätt bra placeringar detta år och hoppades att han skulle ha chans att vinna US Open. Om han inte hade vunnit denna hade han nog vunnit någon annan i år.

Hur följde du tävlingen?
- Som jag alltid gör. Framför tv:n. Trodde Faktiskt att Fowler skulle ta detta då han gick starkt ut i torsdags men tyvärr höll han inte hela vägen.

Hur ska du använda din nya bag?
- Jag kommer att byta ut min nuvarande bag mot denna. Den är så snygg! Det har varit en dröm att vinna alla de US Open-bagar ni tävlat ut och nu gjorde man det. Jag är SÅ glad.

Vi får också ge ett hedersomnämnande till Linus Broberg som kom sååå nära genom att tippa Koepka och -6.

Daniel Berger vinner FedEx St. Jude Classic

Andra året i rad!

Det blev en sån där "sitta-och-vänta-och-se-om-det-räcker" seger för Daniel Berger. Inte lika lång väntan som Alex Norén fick stå ut med för två veckor sedan när han sköt 62 sista dagen och vann BMW Championship på Wentworth.

Berger vann denna tävling förra året och trodde aldrig att han skulle vinna i år igen. Han bodde till och med i samma hotellrum som förra året för att inbringa tur och det gjorde det verkligen.

Några spelare var ett eller två slag efter med några hål kvar att spela men lyckades aldrig komma till -10 som blev vinnarscoren. I intervjun efteråt sa Berger att han kan njuta mer av säsongen och ha roligare.

Förra året vann Berger med TaylorMade spakar och i år vann han med Callaway.

Daniel Bergers vinnande bag:

Driver: Callaway GBB Epic 10,5 grader (nerställd till 9,5) med ett Fujikura Pro Tour Spec 53X

Fairwaywood #3: Callaway GBB Epic 15 grader med ett UST Mamiya Elements Chrome 7F5T

Järn: Callaway Apex CF 16 3-4, Callaway Apex Pro 2016 5a, Callaway MB1 6-PW med Project X 6.5

Wedgar: Callaway Mack Daddy Forged 50/10, 56/10, 58/08 med Dynamic Gold Tour Issue S400

Putter: Odyssey 2-Ball Prototype (Är byggd för att likna hans gamla Taylor Made Corza Ghost)

Boll: Callaway Chrome Soft X

Fantastiska Footjoy

Footjoy Pro SL

Adam Scott har den, Lee Westwood har den, Branden Grace har den, Charlie Hoffman har den, Charl Schwartzel har den, jag kan fortsätta om du vill?

Efter att Footjoy insåg att Dry Joys Casual blev populärare än de trodde och förstod att det spiklösa temat fungerade var det dags att börja jobba. Hur gör vi Dry Joys Casual ännu bättre?

Resultatet blev såklart Pro/SL

Den största skillnaden med Pro/SL är stabiliteten. Målet var att ta fram en sko som både skulle locka tourspelare och amatörer. Skön har en mjuk och behaglig ovandel som är vattentät kombinerad med en mellansula och yttersula i tre olika lager. Pro/SL är försedd med FootJoys egen polymer, den så kallade FTF (Fine-Tuned Foam) som är tio procent lättare än vanlig EVA-skumplast och ger dämpning i steget. Med hjälp av en kombination av starkt läder på ovandelen tillsammans med en X formad läder panel bredvid ankeln på varje sida av skon och voila!

Ovanpå FTP-delen finns ett FTF-lager som ger mjuk komfort under hela rundan och under FTF-delen sitter en sula med TPU-greppelement som gör att skon blir en stabil bas för din sving.

Trots att skon inte har något membran som vanliga skor har så är Pro/SL ändå vattentät.

Hur?

Pro/SL är uppbyggd på ett fantastiskt fint Chromo skinn från Pittards vilket gör att membranet inte behövdes. Lädret är nämligen 100% vattentätt. Skon har en "Laser Plus" läst vilket passar de flesta golfare.

En aspekt som många inte är medvetna om är just skons läst. En läst är en form som används vid tillverkning av skor. FootJoy har hela åtta olika läster i sitt sortiment.

 

 

FootJoy har olika läster för herr och dam. Varje läst är tillverkad för olika typer av fötter. Lästerna tillverkas i olika vidder. Beroende på fotens bredd är det viktigt att få rätt vidd på skon. FootJoy har vidderna x-narrow, narrow, medium, wide, x-wide och xx-wide. Det vanligaste I butikerna är medium och wide.

Pro SL är en fantastisk sko som kommer tilltala väldigt många ute i vårat lilla land. Jag har själv provat den och den uppfyllde alla krav jag har på en golfsko.

Vi lagerhåller Pro SL skon i vit/blå/orange samt även i svart och ligger på 1799:-

Fråga experten live, del 2

 

 

 

 

 

 

Responsen av vår första livesändning av Fråga experten live på Facebook var enorm.

Därför var förstås förväntningarna höga när vi rullade igång kameran för ytterligare ett avsnitt under onsdagseftermiddagen. 

De infriades. Många av er var inne och kollade direkt på sändningen och pepprade "Fritte" med massor av utrustningsrelaterade frågor av olika karaktär. Kul - men samtidigt utmanande, eftersom många frågor är märkesspecifika och inte alltid helt enkla att knäcka på uppstuds.

Men det blev en bra stund tycker vi.

Kolla gärna själv - och kom med din feedback.  

Pricken över i:et

Denna strävan efter information och kunskap om de små detaljerna känner alla igen som älskar sin hobby. Bland oss golfare letar vi alltid efter svar och försöker konstant hitta de små detaljerna som förhoppningsvis kan sätta den förbaskade pricken över i:et.

Trots att jag själv letar efter pricken över i:et och de små detaljer för min golf eller utrustning så är det alltid lättare att hjälpa andra än en själv (förhoppningsvis) Så känner säkert alla oavsett jobb.

Att stå bredvid Henrik Stenson på rangen är något av det bästa man kan uppleva. Inte nog med att det ser trickfilmat ut men jag känner också att jag gjorde rätt val som inte satsade på golfen. Min perfekt slagna järn 4a är som hans socket.

Något som gör mig riktigt upphetsad är tourbussarna! Att gå in och pilla på spelarnas klubbor eller klämma på allt som det står "Tour Only" på får mig att fundera på om jag gjorde rätt val att inte satsa? Jag menar, hur svårt kan det vara att spela bra golf om varje klubba i bagen kommer från tourbussen?

Sen när man väl får man den där limiterade drivern eller Tour Only puttern och inser att det går exakt lika dåligt som tidigare så inser man varför.

Men hur går ens fantastiskt smarta tankar två dagar efter?

"Det var inte rätt Tour Only putter för mig och den där limiterade drivern passar inte mig eftersom jag har la om min sving för 2 minuter sedan"

Classic.

Så vad kan jag dela med mig för små detaljer från Nordea Masters som nödvändigtvis inte sätter någon prick över ditt i, men som kanske drar igång lite tankar och idéer.

Om jag står på rangen i stark höger till vänster vind försöker jag drawa bollen för att slå rakare slag. Det kan man lugnt säga att proffsen INTE gör. De slår sitt vanliga slag och om vinden tar den så gör den det. Tittar man på Stensons bollbana ser det ut som att det är vindstilla trots att det blåser storm från vänster. Så kraftig bollflykt har han.

Vid starkt motvind eller sidvind försöker spelarna träffa drivern något högre upp på klubbhuvudet för att sätta mindre spinn på bollen. Det märkes på rangen då nästan ingen boll spann iväg trots den starka vinden. Är du osäker på vad jag menar är det bara att fråga.

Man märke efter onsdagens Pro-AM att många spelare besökte bussarna och bad om att få en järn 2a. Jag var inne i Pings tourbuss när de kom fram till Anton Karlsson och sa "Din Ping i200 järn 3a med 2 grader strong är färdig"

Många får sina klubbor checkade för lie och loft med tanke på hur mycket de tränar och spelar. Eftersom smidda klubbor kan ändra lie och loft med tiden är det viktigt att checka så att lie och loft stämmer. Grabbarna i bussen gör otroligt noga tester på spelarnas klubbor och har allt sparat varje spelares profil.

Man ser att fler och fler har lämnat det traditionella Dynamic Gold skaftet för andra skaft som Project X och NS Pro Modus. På rangen såg man tydligt hur populärt Modus har blivit, även i wedgarna. Det var väldigt intressant att se.

Skaften i woodsen varierar väldigt mycket. Det är som grabbarna i tourbussarna säger, känslan är viktigast. Ofta när de ska testa ut en driver till en spelare så tar de med två huvuden ut på rangen tillsammans med 4-5 skaft och testar fram vilken kombo som känns bäst. När Rory McIlory skulle testa ut Epic spoonen så byggde Callaway sju spoonare till honom och märkte alla 1 - 7 undertill. Till slut hamnade spoon nummer #6 i bagen.

På touren kan spelarna få sina fairwaywood/hybrider bockade vilket gör att vissa går ifrån loftadaptern. Framför allt på fairwaywoodsen. Det är inget som vi vanliga kan få tag på tyvärr. Att få en bockad och vanligt limmad fairwaywood är höjden av Tour Only.

Tittar vi på spelarnas putters så orkar jag knappt kommentera. De är så limiterade att man vill stå mitt på övningsgreen med en pistol och skrika "UPP MED HÄNDERNA! GE MIG ERA PUTTERS!" sen springa svin-glad därifrån. Vill man vara laglig går det alltid att hitta limiterade putters på ebay för hur mycket pengar som helst.

En magisk vecka är över

I onsdags vid incheckningen till hotellet fick jag förklarat för mig hur jag skulle ta mig till hotellets parkering. Bredvid mig står Göran Zachrisson som precis hade lämnat bilen efter ha fått samma instruktioner som jag precis hade fått. Göran lutade sig fram mot mig och sa:

Ta vänster, vänster, vänster, vänster, vänster, det är få platser kvar så skynda dig.  Och du...var beredd med Visa kortet vid bommen, det blev lite stökigt där ett tag.

Det kändes som jag satt framför Viasat Golf och lyssnade som vanligt fast denna gång var det live på riktigt. Skön start på veckan.

Sist jag var på Barsebäck var under Scandinavian Masters 1995 när Jesper Parnevik kamma hem segern. Då var jag 11 år och blev jagad av funktionärer efter ha snott Top Flite Strata bollar på rangen.

Barsebäck är en fantastisk anläggning som enligt mig är den absolut bästa för Nordea Masters. Det finns inget ställe som osar så mycket golf som på Barsebäck. Tänk dig när tjuren Ferdinand luktar på blommorna, så känns det på Barsebäck.

Jag har varit på alla Nordea Masters de senaste åren men ingen har varit i närheten som denna. Stämningen, spelarna, banan, upplägget, miljön, funktionärerna, publiken var fantastik. Till och med parkeringen var perfekt. Fråga mig inte varför, den bara var det.

Den här veckan var det Italiens Renato Paratore som skulle få den godaste pizzan. Renato var ledare i klubbhuset på -11 vilket även Chris Wood låg på med ett hål kvar. Chris hade tre val. Birdie för vinst, par för särspel eller bogey för torsk. Även fast Chris slog spoon på 18:e så tittade hooken fram tillsammans med bogeyn.

Renato Paratores vinnande bag (med en nypa salt)

Driver: Titleist 915D3 10,5 grader driver med ett Diamana Blueboard

Fairwaywood #3: Titleist 917F2 15 grader med ett jättebra skaft

Hybrid: Titleist 816 H2 19 grader med ett jättebra skaft

Järn: Titleist AP2 716 med Project X (6,0?)

Wedgar: Titleist SM6 Chrome 52 + 58 grader.

Putter: Scotty Cameron (förmodligen någon limiterad som man vill sno)

 

Jocke Lagergren aka Mr Peak

lagergren.jpg

Jocke startade 2017 med en riktigt fin andra placering under Qatar Masters som gav honom en bra start på säsongen. Efter det har det gått lite trögare men efter ha stått bakom honom på rangen och putting-green så kan jag lova att det inte dröjer länge tills det är dags för nästa topp placering.

Som du kanske har märkt har Jocke blivit ansiktet utåt för Peak Performance Golf, man ser honom överallt. Jocke har spelat med Peak kläder i flera år nu och deras samarbete verkar väldigt bra.

Jag fick tag i Joakim precis innan han skulle slå ut och var tvungen att ställa två frågor till honom som jag alltid har undrat.

Tja Jocke! Hur väljer du dina outfits för dagarna. Är det du eller är det Peak som har ett finger med i spelet?

Jocke: Tja Fritte! Under Nordea Masters väljer Peak mina outfits under dagarna


Dormy: Får du se kläderna innan veckan börjar?

Jocke: Förra året fick jag grejerna i början på veckan, gissar att det är samma upplägg i år
 

Dormy: Kör hårt!

Jocke: Yes!

Vi kör en till vettja!

#dormygolf på Instagram

Förra året körde vi en tävling på Instagram tillsammans med Garmin där man kunde gissa hur långt det var till flaggan på Bro Hofs 17e hål. Tävlingen blev en succé och självklart ville både vi och Garmin köra den i år igen.

Tävlingen går ut på samma sak där du ska gissa hur långt det är till flaggan på 8e hålet på Barsebäck. Den som är närmast vinner en Garmin S20 klocka!

På söndag 12:00 utser vi vinnaren.

Lycka till

Ladies and gents, Alexander Björk!

Jag fick tag i Alexander Björk på puttinggreenen som var snäll och gick igenom hans bag för mig.

Dormy: Okej Alexander, hit me!

Alexander: Okej! Då ska vi se här!

Driver: Taylormade M2 2017 8,5 grader med ett Aldila Tour Green 65TX

Spoon: Cobra King Ltd. 13 Grader med ett Diamana 'ahina 80X

Utility Iron: Cobra Utility 20,5 grader med ett KBS C-taper 120S

Järn: Cobra King Pro Black 4-Pw med KBS C-Taper 120S

Wedgar: Titleist Vokey SM6 Raw 51,55,60 grader

Putter: Odyssey Versa #7

Dormy: Jag frågat flera spelare vad som krävs för att ni ska byta klubbor. Vad krävs för att du ska byta? Grymma Trackmanvärden eller mest känsla?

Alexander: En kombination av de båda. Har jag en klubba som jag gillar men får för dåliga värden så funkar det inte. Och likadant tvärtom om jag har en klubba med bra värden men dålig känsla funkar det inte heller. Oftast går dock de två hand i hand en klubba man gillar ger ofta bra värden.

Dormy: Kunde inte sagt det bättre själv. Tack för pratstunden och lycka till idag!

Alexander: Ingen fara, tack så mycket!

Johan Carlsson kan slå en golfboll

carlsson2.png
Tar nog av 10m från optimal om optimal längd är maxlängd

Om det är någon som har löd i bössan så är det Johan Carlsson. Vi snackade lite på rangen när han stod och slog drivar. Det var inte lätt att försöka se cool ut och inte säga "Skojar du med mig?!" Obeskrivlig bollflykt.

Om det är något Johan avskyr så är det offset. Johan har alltid haft klubbor med så lite offset som möjligt. Han får till och med klubborna byggda så att det blir en onset. Framkanten på klubban är alltså framför skaftet. Vi snackade lite om hans driver och vad han letar efter i en driver. Tittar man på Johans wedgar så är hans 56 gradare en 52a från början som de har bockat till 56. Allt för att få bort så mycket offset som möjligt. Självklart har dom slipat bort lite av bouncen som ökade.

Istället för att rycka av headcovern (som jag helst ville) så frågade jag vad han spelade med för driver och hur han brukar testa ut ny driver.

Johan: Jag har TaylorMade M1 440 2017 9.5 grader. Testar ut den först utan Trackman och sen med för att först få en känsla för hur den känns och inte bara siffror. Det är mest fokus på rakhet men kombinationen. Tar nog av 10m från optimal skulle jag säga om optimal längd är maxlängd.

 

Alex vet vad han vill ha

Jag vill titta ner på samma sak varje år

Alex har haft ett magiskt år med fem vinster på 17 starter. Något som sticker ut är hans puttning som må se lite speciellt ut men är fruktansvärt effektivt. Alex kör crosshand med extrem forwardpress vilket gör att loftet på puttern blir väldigt lågt. En vanlig putter ligger mellan 2-4 grader vilket även Alex putter ligger på. Han gillar att träffa bollen med lite loft och försöker istället träffa bollen på uppväg för optimal rull.

Jag fick tag i Alex en snabbis och frågade hur han tänker vid val av putter.

Dormy: Tja Alex! Vad har du för putter?

Alex: Tjena Fritte! Jag har en protype, den är snygg och har en skön insert. Inte så mycket krusiduller vilket jag gillar.
 

Dormy: Hur går tankarna om/när du ska byta putter?

Alex: Att den ser så lik ut som min gamla. Jag vill titta ner på samma sak varje år.
 

Dormy: Varför landade du på en blade modell och inte en mallet?

Alex: Har spelat med en blade väldigt länge så jag är bara van vid en mindre modell helt enkelt.
 

Dormy: Kör hårt i veckan!

Alex: Du med!

Tävling på Instagram!

#dormygolf

Trodde du något annat? Det klart vi kommer anordna tävlingar under Nordea Masters!

På Instagram är tävlingen igång för fullt där du har chansen att vinna wedgen som du ser på bilden ovanför. Wedgen byggdes för några timmar sedan i Srixon/Clevelands tourbuss!

Cleveland RTX-3 Tour Raw
Loft: 56/14 V-FG
Skaft: Project X 6,0
Längd: Standard
Lie: Standard
Grepp: Golf Pride MCC Plus 4 Svart/Röd

För att vara med och tävla är det bara att följa oss på Instagram (#dormygolf) och gissa Peter Hanssons slutplacering + slutscore för att ha chansen att vinna denna superwedge!

Tävlingen avslutas imorgon klockan 12:00

Lycka till!

 

Vart ligger prion?

Att kunna slå en spinnad klackfade när
det behövs är viktigt för mig

Det läggs väldigt mycket fokus i hur långt spelarna slår men rakheten och precisionen glöms ofta bort. Jens Fahrbring är känd för att slå extremt rakt med drivern och därför var jag tvungen att höra hur hans tankar går gällande drivern.

Dormy: Tjenare Jens! Vad spelar du med för driver?


Jens: Tja Fritte! Jag lirar en Callaway Epic 9 grader (+1, Neutral) med ett Graphite Design Tour AD-GP 70X. Lite Hotmelt längst fram också. Drivern är 45” lång och en svingvikt på D6.


Dormy: Hur går det till när du byter driver? Är värdena det viktiga eller är det mer känsla och flykten?


Jens: Känslan är viktigast. Att kunna slå en drive ospinnat 265 i luften och lära sig hur jag måste göra med min driver för att uppnå det, samt att kunna slå en mer spinnad klackfade med mer spinn om det behövs…det är viktigt för mig.


Dormy: Har du något råd till oss vanliga golfare?


Jens: Köp Callaway Epic drivern, det är den bästa jag någonsin haft!

 

Där hör du. Lär dig slå en spinnad klackfade när det behövs och köp en Epic driver.

Masterstajm!

stene_edited.jpg

Vänner,
Det är den där veckan på året när alla (ähum, nåja...) blickar riktas mot Sverige och Nordea Masters och det är ju egentligen ganska fantastiskt att vårt lilla land har haft en Europatourtävling sedan mitten av 1970-talet.

Årets tävling på Barsebäck har alla förutsättningar att bli ett riktigt golfpartaj och vi hoppas förstås på magisk stämning i Barsebäcks häftiga tallkorridorer - samt en svensk segrare på söndag. Varför inte Stenson, som i vanlig ordning agerade stämningshöjare på tisdagens pro am-middag där vi snappade bilden här intill.

Dormbloggen är förstås på plats, redo att göra djupdykningar i såväl tourbagar som utrustningsbussar och förutom att vi kommer att bjussa dig på en massa roligt, nyttigt och en hel del onödigt material så skulle det inte förvåna ett dugg om vi hittar på några sköna tävlingar i våra kanaler.
Du hittar oss förstås här på bloggen, men också på instagram.com/dormygolf samt facebook.com/dormygolf.