Veckans fråga

Hur ska jag ladda mitt lithium batteri?

Hej!

Andra säsongen med Motocaddy, mycket nöjd. Lithium batteri. Under vintern har jag batteriet inkopplat i tre månader, sedan urkopplat i tre månader, sedan inkopplat tre månader etc. Fick rådet av försäljaren. Är det rätt? Läste i "Fråga experten" att man aldrig ska ladda ur helt. Vad är rätt? Nu är det ju snart dags att övervintra, hur göra?

 

SVAR

 

Hej!

Nu ska du få det rätta svaret.

Batteriet ska laddas fullt efter sista rundan på hösten och sen ska det inte laddas mer. Sen kan du förvara batteriet och vagnen i garaget (gärna 10-30 grader varmt) Det får inte vara för kallt helst.

Så när det är fulladdat drar du ur sladden och förvarar det i hyfsad värme.

Batteriet ska egentligen inte laddas ut helt. Det gör inte så mycket om det händer, men händer det massa gånger så kommer batteriet försämras en aning.