Alex Noren vinner British Masters!

Tredje segern på åtta veckor!

Jag finner knappt ord, jag är så jäkla glad för Alex skull. Det finns människor som man verkligen unnar allt gott och Alex är en av dem. Varje gång vi ses, pratar i telefon eller messar så frågar han ALLTID hur jag mår, hur min tjej mår och hur min golf går. Varje gång Alex frågar mig hur min golf går blir jag alltid ställd. Vad svarar man?

”Jo den går bra tack. Jag gick +4 på Lanna igår (får 2 slag med slopen) så….ja…..34 pinnar är inte fy skam”

Ska jag sen fråga hur hans golf går?

Alex ledde ett tag med hela fyra slag och allt såg du att vara frid och fröjd, men det visade sig bli väldigt spännande mot slutet. Med två missade greener och två chip två-putt ledde Alex med bara ett slag med sex hål kvar. En som kom smygande var Bernd Wiesberger som lyckades ta sig upp till delad ledning med Alex. Men när Alex lyckades göra birdie på 15e hålet med nöd och näppe var han tillbaka i ensam ledning. Alex ledde med ett slag inför 18e hålet och lyckades göra en fantastiskt fin birdie för att vinna med två slag.

Utöver Alex 1a plats hittar vi flera svenskar som också gjorde bra ifrån sig.

        1)  Alex Noren

T4) Peter Hanson

T12) Pelle Edberg

T18) Jocke Lagergren

T22) Magnus A Carlsson

T45) Rikard Karlberg

 

Så vad har Alexander för golfklubbor i sin golfbag?

Alex spelar med en Callaway XR 16 Sub Zero 8,5 grader som är en extremt låg spinnande driver. Han har alltid gillat drivers som spinner lite. Med tanke på att han slår relativt brant på bollen så vill han inte ha en driver som kan spinna iväg. Skaftet som sitter i är ett Mitsubishi Rayon Tensei Blue som är en ny version av det kända Diamana Blueboard skaftet. 80X spelar han med för att vara exakt, vilket är väldigt tungt för att vara i en driver. Spoonen är en Callaway XR 16 med ett Diamana W-Series 80X. I hans 18 gradiga Apex hybrid sitter en Diamana Thump 103X som han har haft sen många år tillbaka som påminner mycket om ett Whiteboard. Det är ett rätt ovanligt skaft men det verkar ha funkat under åren om vi säger så. Alex har ganska nyligen bytt till Callaway Apex Pro järnen. Under Nordea spelade han med Apex Pro Forged exempelvis. I järnen sitter hans gamla vanliga Dynamic Gold Tour Issue X-100. Alex har lirat X-100 i 12 år nu och kommer förmodligen aldrig byta heller. Rätt skönt för grabbarna i tourbussen med tanke på att han kommer prova något annat skaft. Han spelar med 2 grader flat vilket ni säkert förstår på grund av hans längd och hans låga händer. Hans wedge uppsättning har inte förändrats heller de senaste åren. Mack Daddy 2 wedgar i 47, 52, 56, 60 med X-100 och 2 grader flat (som vanligt)  Samtliga klubbor har Golf Pride Tour Velvet ribbed. Hans putter är en Odyssey Works #1 fast med White Hot insert. Jag vet inte det exakta loftet på hans putter men den har någon grad mer än de flesta på grund av hans forward press.

Vem som helst kan konstatera att Alex är i zoonen, och jag ser inget stopp den här gången. Att först bli pappa och sen vinna tre gånger på Europatouren måste vara en obeskrivlig känsla. Men det bästa med att se Alex slå en golfboll, är hans coola sving!