Footjoy bjuder på hög nöjdhetsfaktor

Jag har aldrig förstått varför handskarna heter "Footjoy" som deras skor och inte "Glovejoy"?
Skitsmma. Visste ni att ungefär 95 % av tourspelarna bär golfhandske under tävling? Du kan säkert räkna på en hand hur många av dina golfvdänner som inte spelar med handske. Titleist säger att händerna är det enda som är connectat med klubban och därför spelar handsken en stor roll.

 

Footjoy StaSof

FootJoy StaSof är tillverkad i cabrettaskinn som ger optimal känsla och grepp samtidigt som den transporterar fukt. Skräddarsydd passform i handflatan, stretchmaterial över knogarna ökar handskens passform och komfort. Blir du van att spela med en StaSof går det inte att spela med någon annan handske. Det är som att vänja sig vid lyxig sushi, det går inte att äta en enklare sushi efter.

Pris: 279:-

 

Footjoy Players Glove

Players Glove är en handske av yttersta världsklass och en handske som många av tourspelarna använder. Tillverkad i finaste Cabretta skinn för en överlägsen känsla och passform. Titleist loggan ger dig en större nöjdhetsfaktor än vad StaSof handsken gör. Det är förmodligen därför tourspelarna väljer den.....
Jag känner ingen skillnad mellan StaSof och Players om jag ska vara ärlig.

Pris: 259:-

 

Footjoy Sciflex Tour

FootJoy Sciflex Tour handsken är tillverkad i finaste pittardskinn som ger ett fantastiskt grepp. Stretchmaterial över knogarna för optimal passform samt perforeringar för ökad andningsförmåga. Jag tycker att Sciflex håller något bättre än vad StaSof och Players gör. Sciflex är en grym handske som är något tjockare än vad StaSof och Players är, kan vara därför den håller längre?

Pris: 199:-

 

Footjoy Staycool

FootJoy StaCool är en sval handske med maximal andningsförmåga för varma dagar. Nanolock material som ligger på hela handflatan och baksidan av handsken ger optimal lätt komfort och maximal andningsförmåga. Handflatan påminner om Footjoy Weathersof och håller bättre än de dyra varianterna.

Pris: 199:-

 

Footjoy GTxtreme

FootJoy GTxtreme optimerar greppet med en fantastisk passform och hållbarhet i alla väderlekar. Handsken har stretchmaterial över knogarna. Den här upplevs tjockare än de andra modellerna vilket jag inte gillar, dock håller den väldigt bra och har bättre grepp när regnet tittar fram.

Pris: 189:-

 

Titleist Perma Soft

Titleist Perma Soft är en skinnhandske tillverkad i mjukt cabrettaskinn som är specialgarvat för att stå emot fukt och samtidigt behålla sin bekväma passform. CoolMax panelen över knogarna ger extra komfort när handen flexar. Tillverkas i Titleist egna fabriker för att garanter den höga kvalitén. Har aldrig spelat med handsken men kollegorna säger att den är riktigt bra.

Pris: 189:-

 

Footjoy Weathersof

FootJoy Weathersof är en allvädershandske som är världens mest köpta golfhandske. Weathersoft handsken har en förbättrad hållbarhet och det elastiska mesh- materialet längs fingrarna och knogarna skapar sval komfort samtidigt som det förbättra passform och flexibilitet. FiberSof microfiber längs fingrarna erbjuder en extraordinär passform och ett säkert grepp. Det här är handskarnas "grön mjölk" och fungerar alltid. Jag tycker dock att "allväder" är lite överdrift. Den är självklart bättre än de fina skinnhandskarna i fuktigare klimat, men regnar det så är det bara att ta fram regnhandsken. Inget kan slå det.

Pris: 149:-

 Här är tre populära frågor som Footjoy får dagligen.


Hur vet jag vilken storlek på handske jag ska välja?

Svar: En handske bör sitta tight, nästan som ditt andra hudlager och det bör inte finnas någon bit av handsken som inte sitter tight. Det ska exempelvis inte finnas överskott på handsken vid fingerspetsarna. När du sträcker ut handflatan bör materialet vara tätt som tusan.

Kardborrebands-fliken på baksidan av handsken bör stänga högst 75% av vägen över. Detta beror på att handsken kommer att töjas lite under rundan/rundorna. Då finns det spelrum kvar att spänna åt handsken för bästa passform. Smart va?


Hur tar man hand om sin golfhandske på bästa sätt?

Svar: Ta inte tummen och pekfingret och börja dra i fingrarna som de flesta gör (jag)
Använd din fria hand och försiktigt dra av handsken från handens ovansida, sen tummen och sist handflatan så att handsken hänger i fingrarna. Sen tar du tummen och pekfingret och tar av dig handsken från fingerspetsarna. Ingen
Efter spel ska du jämna ut handsken till sin ursprungliga form. Veckla ut handsken och vik in tummen och lägg ner den i originalförpackningen. Är handsken våt ska den slätas ut och läggas på en handduk och torkas. När handsken är torr ska tummen vikas in och lägga tillbaka den i förpackningen igen.

 

Känner du "njaa jag har fortfarande inget sug för att köpa ny handske" så har jag ett klipp som kommer få dig att vilja köpa hundra handskar.

Hur kan jag förlänga livslängden på min golf handske?

Svar: En av de bästa förslag som vi kan ge är att variera mellan handskar under rundan eller mellan rundorna. Detta ger de naturliga oljorna i varje handske en chans att stiga till ytan.