Veckans fråga

Det råder Nike Vapor Fly hets!

Eftersom Nike lägger ner sin tillverkning av golfutrustning så har det resulterat i en prissänkning på samtliga modeller. Eftersom priset på Nike Vapor Fly woodsen är väldigt attraktivt får vi massa frågor och produkterna. Framförallt "Passar den här klubban mig?"

Jag tog en fråga från Nike högen och fick fram denna.

 

Hej Fritte!

Vilken hcp klass skulle du säga passar till Vapor Fly modellerna? Vad är skillnaden mellan dem?

 

SVAR:

 

Tjenare!

Nike Vapor Fly

Vapor Fly är förlåtande och passar 9/10 spelare. Den har ett högre MOI eftersom vikten sitter långt bak vilket gör att den är snällare vid sämre träffar. Den är väldigt ställbar vilket gör att den passar in på flera typer av golfare. Jag skulle säga att den passar spelare mellan 7-20 i hcp.

Nike Vapor Fly Pro

Vapor Fly Pro är något mindre än Vapor Fly och är designad för att ge en lägre bollbana eftersom center of gravity sitter längre fram till skillnad från Vapor Fly. Det gör att klubban lättare vill sätta fade i bollen och mindre spinn. Vapor Fly Pro passar duktiga golfare som slår hårt på bollen, slår väldigt högt och har hooken som miss. Vapor Fly Pro skulle jag rekommendera golfare med hcp 0-5 ungefär.

Nike Vapor Flex

Den här boven är inte snäll för fem öre. Den har en viktstav som går att vända på för att ändra placeringen av center of gravity. Sätter du den tunga delen längs fram blir den näst intill ospelbar. Ljudet är däremot väldigt dovt och maffigt. Är du en tourspelare kan du prova den, annars kan du låta den vara.