Best of "Fråga Experten"

Jag har svarat på frågorna på "Fråga Experten" under tre års tid nu och tycker det är svinkul. Frågorna är mestadels klubbrelaterade, vilket jag självklart gillar mest. För två dagar sedan svarade jag på min 20 000:e fråga och kände att det var dags att bjuda på några "Best of" från den här tiden. Vissa tror att jag har svaret på allt, och då menar jag ALLT....

 

Varsågoda!


Hej!

Jag har en SAAB 9.5 Sportkombi som bl a har den fördelen att man kan lägga in golfbagar rätt in i bagageutrymmet ("på tvären") om man först tar ur driver o spoon. Vi har t o m varit fem golfare m utrustning i den utan problem. Jag letar nu efter en värdig efterträdare och erfar att det inte är alldeles lätt att hitta en bil som så lätt slukar golfbagar.

(Bland de första frågorna jag fick faktiskt. Det första jag tänkte var "vad har jag gett mig in på?"


Hejsan,

Hur drar jag golfvagnen efter cykeln?

(En väldigt charmig fråga faktiskt)

 


Hej Fritte!

Vi är ett gäng grabbar som ska starta ett UF-företag där vi ska sälja begagnade golfbollar och vi behöver bra namnförslag, och eftersom du är golfexpert hoppas vi att du har ett par bra på lager ;) Mvh

(Det är inte så lätt som man tror. Men grabbarna fick: Fri Dropp, Mulligans och Pilsnerbollen som förslag)


Tjenare!

Får inte kolla masters för min flickvän, "Det är för sent på kvällen" säger hon?!?! Borde jag göra slut?

(Vill inte skriva vad jag svarade)


Tja Fritte!

Jag letar efter ett set som håller länge, och då menar jag håller som i "tåliga". Jag blir lätt arg och de klubbor jag har nu ser inte kloka ut. Vad har du på lager?

(Här var det modell "gjuten" som rekommenderades om vi säger så)


Hejsan,

Jag har läst på om massa modeller men hittar inte det jag söker riktigt. Jag letar efter ett set som ger mig väldigt bra längd (har tappat en del med åren) bra kontroll och som har lite offset (hatar offset) och en tunn topplinje. Vad ska jag titta på??????? Mvh

(Den vill jag också ha)


Halloj!

Jag har ett gäng wedgar som har loften 52, 54, 56, 58. Behöver jag en 60 gradare också tror du eller kan jag använda 58 wedgen att slå lobb slagen med??

(Finns det en två-grads-fetish här?)


Avslutningsvis bjuds det på en favorit från en customfitting som ägde rum förra året.

Under fittingen frågade kompisen till han som hade bokat fittingen om han fick slå några slag i Trackman under tiden vi pratade. Kompisen slicade som bara den och sa att han hade tränat in slicen. Kompisen som hade bokat fittingen frågade: varför? Då svarade han: Jag spelar bara golf med min fru och slicen hjälper mig att få någon form av egen tid.

Jag trodde jag skulle dö....

Men sen fick jag höra samma vits från "Jay" i "Modern Family". Då förstod jag att kompisen hade snott den.

Men det var kul ändå!