Padraig Harrington vinner Portugal Masters

Väntan är över

Många verkar tro att Harrington inte har vunnit på 8 år, men det har han. Han vann 2015 på PGA Touren när han kammade hem Honda Classic.

"Men Fritte det är 8 år sedan han vann på ET!"

Ja det stämmer, men vissa har inte tillräckligt vassa peggar i bagen.

Sist Harrington vann på ET var när han tog hem British Open eller "The Open" som man måste säga tydligen på Royal Birkdale 2008. Men nu var det äntligen dags igen för Paddy.

Portugal Masters är årets sista tävling innan slutspelet till Race To Dubai drar igång. Det här är sista chansen för spelarna som ligger utanför topp 110 att försöka säkra sitt ET-kort för 2017. Hamnar man utanför topp 110 är det kvalskolan i Spanien som gäller. Graeme Storm behövde göra par på sista hålet för att precis hamna innanför topp 110, men gjorde bogey och missade precis. Eddie Pepperell behövde bara klara cuten för att vara klar för 2017.  Han öppnade med en fantastisk 64a (-7) men lyckades inte hålla ihop det andra varvet. Eddie gick +5 andra varvet och missade cuten med två slag tyvärr.

Det blev en birdie-fest i Portugal kan man säga. Harrington vann på 22 under par, ett slag före Andy Sullivan. Banan spelades lätt från tee vilket gjorde att järnen och puttern blev avgörande faktorn. Harrington slog bra järn och satte mycket puttar, well done. Man kunde tro att det var en Senior Tour tävling med tanke på namnen i toppen, men icke. De gamla rävarna lyckades bara tajma varandra helt enkelt. Kul att se!

Värt att nämna är att detta var Harringtons vinst nummer (31 !) i karriären. Imponerande!

Padraig spelar med gamla Aeroburner woods som förövrigt är riktigt bra. Alla som har slagit med en Aeroburner spoon vet att den flyger som bara den. Även drivern sätter en jäkla skjuts i bollen. Det lustiga är att han la M1´:an åt sidan för Aeroburner drivern. Tittar vi noggrannare i hans konstiga bag hittar vi en gammal Wilson D-200 hybrid på 17 grader med ett Accra skaft. Han lirar en utnött FG Tour V4 utility med ett Accra skaft där med. Med tanke på hur den ser ut, kan man anta att han gillar den. Harrington stoppade nyligen i Wilsons nya FG Tour V6 järn, som bevisligen gjorde ett utmärkt jobb. Jag har själv provspelat V6 järnen och de är magiska. Han spelar KBS Tour-V 120X som även Phil Mickelson lirar. Han spelar med en 52 graders PMP wedge från Wilson och en Ping Eye 2 Gorge från Ping. Puttern är en Wilson Infinite South Side utan sikt streck. 

Driver: TaylorMade AeroBurner TP 9 grader med ett Accra Tour ZxM5

Fairwaywood #3: TaylorMade AeroBurner TP 15 grader med ett True Temper Project X 7A3

Hybrid: Wilson Staff D200 17 grader med ett Accra Tour Z X-Flex

Utility: Wilson Staff FG Tour V4 Utility #4 med ett Accra Tour Z X-Flex

Järn: Wilson Staff FG Tour V6 (5-PW) med KBS Tour-V 125TX

Wedgar: Wilson Staff FG Tour PMP (52-08, 54-14) + Ping Eye2 Gorge (60) med KBS Tour-V 120X

Putter: Wilson Staff Infinite Southside

Boll: Titleist Pro V1X