USA tar tillbaka pokalen efter 8 år

Den här helgen blir svår att glömma

Jaha….hur ska jag med ord kunna beskriva vad vi fick uppleva i helgen? Om jag ska gå in på detalj måste jag ta fram mitt lexikon. Ett ord som jag har nämnt tusen gånger i helgen och som jag tycker sammanfattar helgen är ”Obeskrivligt”

Synonymer till Obeskrivligt

- omöjlig att beskriva, obeskrivbar, kolossal, otrolig, enorm, makalös, oerhörd, fantastisk -

Dessa ord beskriver helgen bättre. Men alla ord är inte positiva.

Den golf vi fick se gick till historien. Det är den bästa golf jag någonsin sett. Till och med bättre än fighten mellan Phil och Stene under British Open. Jag är extremt glad över att jag tillbringade varje sekund framför TV:n. Men även fast golfen var brutal så gav den mig en obehaglig känsla på grund av publiken. Att sitta och var nervös över att någon ska skrika något olämpligt i baksvingen, eller höra jublet av en missad putt ger en obehaglig känsla. Det finns inte en chans att vi skulle bete oss så på vår hemmaplan. Jag gillar inte heller när spelare från Europalaget börjar bete sig på ett annat sätt än vad de brukar göra, på grund av publiken. Visst kan vissa tycka att det är häftigt, vilket jag kan förstå. Men det finns gränser.

Min betygsättning på spelarna tillsammans med några rader kommer här.

Betygsättning:  1-5


Rory McIlroy Rory bjöd på otrolig golf och höll Europalaget uppe hela helgen. Han är på en nivå som sällan skådats. Att Rory inte fick med sig någon poäng i foursomen i fredags är inte hans fel direkt.

Betyg: 4+


Henrik Stenson – Henrik har inte gjort oss besvikna. Han spelade stabil golf hela helgen och visade att han är Topp 5 i världen. Vi kan inte skylla något på Stenson, även fast han bara samlade ihop 2 poäng under helgen.

Betyg: 3+


Sergio Garcia – Utan Cabrera Bello hade han tagit en halv poäng. Nog för att Garcia är Garcia så är han inte där längre. Hans wedge-spel är alldeles för dåligt och även fast han sätter några puttar ibland så är hans puttning usel.

Betyg: 2


Thomas Pieters – Pieters såg livrädd ut i början och verkade väldigt nervös, vilket är väldigt förståeligt. Hade han inte blivit ihop parad med Westwood i foursomen hade Pieters tagit samtliga 5 poäng. Pieters har spelat otrolig golf och visat vilken fantastisk spelare han är. Att starta Ryder Cup med en brakförlust och ändå komma igen och vinna resten visar vilken nivå han är på. Sen kan det också bero att svingar och slår en golfboll som bara en handfull spelare i världen kan göra.

Betyg: 4


Andy Sullivan – Jag gillar Sullivan. Han är glad och slår sina mys-fadar, vilket jag gillar. Men han är inte tillräckligt bra helt enkelt. Men samtidigt har vi inte bättre spelare. Jag vet inte vem som hade gjort det bättre direkt.

Betyg: 2


Justin Rose – Visst vann Rose några matcher men det var inte hans förtjänst. Han var inte tillräckligt bra i helgen. Inte en enda wedge slog han upp nära och hans puttning blir jag förbannad på. Jag förväntade mig mycket mer.

Betyg: 2+


Martin Kaymer – Kaymer var lika dålig som Rose och lyckades kamma ihop en halv poäng för Europa. Även hans puttning, närspel och wedge-spel var under all kritik. Visst, han hålade några puttar de sista hålen mot Kuchar men det var lite för sent. För sent Martin, för sent!

Betyg: 2


Matthew Fitzpatrick – Man kan snällt säga att Ryder Cup var för stort för Fitzpatrick. Hans nivå är inte i närheten. Fitzpatrick ska gå med och hålla i resultattavlan, inte mer. Samtidigt spelade Fitzpatrick in sig i laget vilket är stort i sig. Men någon världsstjärna är han inte i alla fall.

Betyg: 1


Lee Westwood – Westwood fick mig att skratta av ilska. Jag kan inte skriva det jag känner just nu. Westwood var nära att göra något bra igår men lyckades på ett mirakulöst sätt sabba det. Påminner lite om när man var liten och spelade fotboll och den sämsta i laget hade öppet mål och snubblade på mållinjen. Vaccinerad mot bollkänsla. Tänk om vi hade haft Alex Noren istället för Lee, det hade varit magiskt.

Betyg: 1


Rafa Cabrera Bello – Jag är extremt imponerad av Bello. Härlig och okomplicerad sving som får golf att se oförskämt lätt ut. Som sämst delade han foursomen med Garcia i lördags mot Speith och Reed, och det är ingen dålig delning direkt. Hatten av för Bello.

Betyg: 4


Danny Willet – Willet bidrog med ingenting. Han åkte på storstryk två gånger även fast slagen satt hyfsat. Även fast Willet beter sig och ser ut som en jobbig moppepojke så kan han slå en golfboll. Men inte tillräckligt den här gången.  

Betyg: 1+


Chris Wood – Är lika lång som Thomas Pieters

Betyg: 3


Darren Clarke - Hur tänkte han när han valde Lee Westwood? Hur tänkte han när han bänkade Cabrera Bello för Fitzpatrick och Westwood? Skämmes Clarke, skämmes. Varför han inte sprang runt mellan bollarna och peppade spelarna förstår jag inte heller. Jag har aldrig sett ett Ryder Cup lag så svettigt som Europa var i söndags. Andningsförmågan i pikétröjorna för 7000:- / st verkade vara avstängt. Darrens fruktansvärt dyra val av kläder var riktigt opassande och borde ha varit Galvin istället.

Betyg: 1