Hideki "Tvärniten" Matsuyama vinner WGC-HSBC Champions

Matsuyama krossade allt i sin väg

Den här gången var det dags för Hideki Matsuyama att lyfta sin första pokal för säsongen 2016-2017. Hideki ligger 10a på världsrankingen men lyckades ändå sopa banan med Henrik Stenson och Rory McIlory så det bara sjöng om det. Han vann med hela 7 slag till slut. I och med vinsten blev Matsuyama den första asiat att vinna en WGC tävling. Sist någon vann med 7 slag i en WGC tävling var när Tiger Woods vann WGC-Bridestone Invitational. Då vann han också med 7 slag. Men, det här var faktiskt Hidekis andra seger för säsongen. Han vann även Japan Open för två veckor sedan som kom lite skymundan.

Här är Hidekis ord efter segern:

"Jag vet faktiskt inte varför jag spelade bra den här veckan. De senaste tre åren har jag varit tvungen att dra mig ur två gånger och jag spelade inte inte bra förra året. Men jag fick en bra start i torsdags. Jag har inte gjort några förändringar i min golfsving eller något. Jag har puttat riktigt bra de senaste tre veckorna, och det är förmodligen skillnaden. Jag spelade bra idag och slog bollen mycket bättre, men puttningen var skillnaden den här veckan"

"Jag har nog aldrig puttat bättre än jag har den här veckan."

Det var inte bara Hideki som tyckte att han spelade bra, även Rory och Knox hyllade hans spel.

"Inga brister de senaste två dagarna" sa Knox om Matsuyamas spel. "Han slog drivern bra och långt, och hans järnspel var mycket bra. Han fick det att se väldigt lätt ut om jag ska vara ärlig.

"Hideki har spelat mycket bättre golf än resten av fältet den här veckan" sa McIlroy. "Han är en välförtjänt vinnare"

Matsuyama har varit kontrakterad med Srixon ett bra tag nu och har till och med släppt en egen designad wedge tillsammans med Cleveland (Cleveland RTX 588 2.0 Forged)
Han har spelat med Srixon 945 bladen i tre år nu och mycket talar för att han kommer fortsätta med dem. Förra året hade han en Srixon driver men den har fått ge vika för en Callaway Great Big Bertha. Däremot tog han med sig skaftet från Srixon drivern. Det gamla hederliga Graphite Design Tour AD-DI har han i både drivern och spoonen. Tour AD-DI 8X i drivern och 9X i spoonen. Nog för att det orangea Tour AD skaftet är gammalt, uttjatat och tråkigt ska jag inte ta ifrån hans "manlighets stämpel" med tanke på vikten. Han spelar även en gammal RBZ Stage 2 spoon som vi alla vet går som ett skållat troll. Jag kan faktiskt förstå varför han inte byter ut den. I hans 945 blad sitter vanliga Dynamic Gold Tour Issue S400 som han har spelat de sista åren. Wedgarna är ett par RTX 2.0 Forged i raw finish som han också har spelat ett bra tag med. Hans Scotty Cameron NP 2 GSS Timless är en traditionell och elegant putter där färgen på siktstrecket har varierat från år till år.

Matsuyamas kännetecken är hans tvärnit på toppen. Han gör baksvingen, jag hämtar kaffe, jag sätter mig ner bekvämt och dricker upp kaffet, sen slår han. Det ser väldigt behagligt ut faktiskt. Jag skulle dock aldrig kunna ha ett stopp som hans tyvärr. De tankar som skulle flyga runt i huvudet om jag skulle prova ett stopp som hans skulle vara sjuka. Tänk att du stannar på toppen av baksvingen helt blixt still och bara stirrar på bollen och sen efter ett tag ska du helt plötsligt slå?

YIPS...

En sak som är tråkigt är att han inte kan prata engelska. Hans tolk Bob Turner åker med honom överallt och översätter allt Hideki säger. Det gör det svårt att bilda en uppfattning om vem han är och hur han är som person. För mig är han bara en tvärnit med tråkiga skaft, vilket är orättvist men sant. Kommer ni ihåg när Ben Crane öppnade munnen första gången för några år sedan? Bilden av Ben Crane förändrades helt och sen dess har man älskat honom.

Hidekis vinnande bag:

Driver: Callaway Great Big Bertha 9 grader med ett Graphite Design Tour AD-DI 8TX

Fairwaywood #3: TaylorMade Rocketballz Stage 2 15 grader med ett Graphite Design Tour AD-DI 9TX

Järn: TaylorMade M2 Tour järn 3 +  Srixon Z945 4-PW med Dynamic Gold S400 Tour Issue

Wedgar: Cleveland 588 RTX 2.0 Precision Forged 52, 56, 60 med Dynamic Gold S400 Tour Issue

Putter: Scotty Cameron Newport 2 GSS Timeless

Boll: Srixon Z-Star XV