Veckans fråga

High-balance / Counter-balance

Hej!

Vad är dina tankar kring skaft med counterbalance/high balance effekt i driver och woods? Vad är det bra för och vem är det för? Tänker på skaft som tex Oban high balance, Fubuki J, Aldila rip gamma, Hzrdus yellow etc

 

SVAR:

 

Tjenare!

Jadu, mina tankar kring det......

Det är ju som som sagt bara tycke och smak men jag upplever att det är lättare att svinga igenom bollen. Kontrollen och finishen efter slaget känns bättre. Slår jag med samma klubbhuvud i ett skaft med en lägre balanspunkt så upplever jag att huvudet släpar, men att farten ut i bollen blir något högre. Om jag ska hård dra det så är känslan lite som att vända på drivern. Håller jag i klubbhuvudet och svingar greppet blir kontrollen och svingen bättre. Om jag ska vara ännu mer exakt så upplever jag att skaft med högre balanspunkt gör det lättare (för mig) att hamna på rätt plan. Tänk dig att du lägger en handske under vänster armhåla och försöker hålla kvar den genom hela slaget. Det upplever jag blir lättare med ett high balance skaft. Skaft med lägre balanspunkt tenderar att bli "laid off" vilket gör att kycklingvingen tittar fram vilket kan leda till en push/hook vilket eller bli en störig klack.

Observera att så blir det för mig, det kanske blir tvärtom för dig. Jag spelar själv med skaft med en högre balanspunkt. Jag har till och med blytejp under greppet för att uppnå den känslan.

Jag hör hur jag låter, jag behöver hjälp.