Fantastiska Footjoy

Footjoy Pro SL

Adam Scott har den, Lee Westwood har den, Branden Grace har den, Charlie Hoffman har den, Charl Schwartzel har den, jag kan fortsätta om du vill?

Efter att Footjoy insåg att Dry Joys Casual blev populärare än de trodde och förstod att det spiklösa temat fungerade var det dags att börja jobba. Hur gör vi Dry Joys Casual ännu bättre?

Resultatet blev såklart Pro/SL

Den största skillnaden med Pro/SL är stabiliteten. Målet var att ta fram en sko som både skulle locka tourspelare och amatörer. Skön har en mjuk och behaglig ovandel som är vattentät kombinerad med en mellansula och yttersula i tre olika lager. Pro/SL är försedd med FootJoys egen polymer, den så kallade FTF (Fine-Tuned Foam) som är tio procent lättare än vanlig EVA-skumplast och ger dämpning i steget. Med hjälp av en kombination av starkt läder på ovandelen tillsammans med en X formad läder panel bredvid ankeln på varje sida av skon och voila!

Ovanpå FTP-delen finns ett FTF-lager som ger mjuk komfort under hela rundan och under FTF-delen sitter en sula med TPU-greppelement som gör att skon blir en stabil bas för din sving.

Trots att skon inte har något membran som vanliga skor har så är Pro/SL ändå vattentät.

Hur?

Pro/SL är uppbyggd på ett fantastiskt fint Chromo skinn från Pittards vilket gör att membranet inte behövdes. Lädret är nämligen 100% vattentätt. Skon har en "Laser Plus" läst vilket passar de flesta golfare.

En aspekt som många inte är medvetna om är just skons läst. En läst är en form som används vid tillverkning av skor. FootJoy har hela åtta olika läster i sitt sortiment.

 

 

FootJoy har olika läster för herr och dam. Varje läst är tillverkad för olika typer av fötter. Lästerna tillverkas i olika vidder. Beroende på fotens bredd är det viktigt att få rätt vidd på skon. FootJoy har vidderna x-narrow, narrow, medium, wide, x-wide och xx-wide. Det vanligaste I butikerna är medium och wide.

Pro SL är en fantastisk sko som kommer tilltala väldigt många ute i vårat lilla land. Jag har själv provat den och den uppfyllde alla krav jag har på en golfsko.

Vi lagerhåller Pro SL skon i vit/blå/orange samt även i svart och ligger på 1799:-