Alex, Alex, Alex, Alex........

Jag hittade det
Ge mig kardan

Alex är i sitt livs form och alla är överlyckliga över vad som händer honom. Många har honom som förebild, vilket jag själv har. Men Alex lyckas inte bara vinna våra hjärtan eller över världens bästa golfare, han lyckas även vinna över sig själv. För er som har sett intervjun mellan Alex och Ola Wenström förstår vad jag menar. För er som inte har sett den så berättar Alex hur han dagligen kämpar mot prestationsångest och rädslan av att spela dåligt. Det är en ständig kamp för Alex vilket gör att hans fyra vinster i år inte går att beskriva. De flesta förstår nog inte vad Alex har lyckats med. Ni hittar intervjun på Viasat golfs Facebooksida.

Om Alex lyckas vinna fyra gånger på Europatouren med ständig prestationsångest så kan ni bara föreställa er vad han är kapabel till.

Alex var sex slag efter Wang inför finalvarvet men vände på det rätt rejält och vann med sex slag istället. Tror ni Alex spelade dåligt sista varvet? Titta själva....

Alex finalvarv den 13e november 2016 är en runda som vi kommer minnas en bra tid framöver.

Alex berättade att han har kämpat i flera år för att ta sig in i tävlingen men aldrig lyckats. När han väl gör det gör han det med bravur. Jag som så många andra trodde att Race to Dubai skulle stå mellan Willett och Stenson, men ack så fel vi hade och jag är så himla glad att vi hade det. Att topp 3 till Race to Dubai skulle bestå av två svenskar kunde ingen drömma om. Det betyder att mycket talar för att Alex och Henrik gör upp om Race to Dubai titeln. Willett ska vara nöjd om han kommer topp 10.

När Alex blev intervjuad och fick frågan vad det var som hände natten till söndagen med tanke på hans 75a under lördagen svarade Alex: Jag hittade det, på hotellrummet.

Det är så typiskt Alex så det finns inte....

I och med vinsten så hoppar Alex till 9a på världsrankingen och till en tredje plats i Race to Dubai.

Här är Alex vinnande bag, som jag börjar bli trött på att posta....

Driver: Callaway XR 16 Sub Zero 8.5 grader med ett Fujikura Pro 63X Tour Spec

Fairwaywood #3: Callaway XR 15 grader med Mitsubishi Rayon Diamana W-Series 80X

Hybrid: Callaway Apex Hybrid 18 grader med ett Mitsubishi Rayon Diamana Thump 103X hybrid

Järn: Callaway Apex Pro 4-9 Dynamic Gold Tour Issue X-100

Wedgar: Callaway Mack Daddy 2 Slate 47 grader + Callaway Mack Daddy 2 Tour Grind i 52, 56 och 60 med Dynamic Gold Tour Issue X-100

Putter: Odyssey Works #1

Boll: Callaway Chrome Soft X

 

Här intervjuas Alex av European Tour på väg till flygplatsen efter segern. Tack för länken Stefan Andersson!