Dormy - In The Bag

Jag

Kul att det är flera som undrar vad jag spelar med för klubbor. Det är smickrande men samtidigt lite konstigt om ni förstår vad jag menar?

Jag har valt att inte lägga ut vad jag har i bagen eftersom jag inte vill pusha för något märke. Men eftersom säsongen är slut, flera undrar, och det vankas nya klubbor till nästa år så skadar det inte att berätta vad jag har spelat med den här säsongen.

Här på huvudkontoret har vi ett fotorum som jag använde för att ta bilderna, vilket jag tyckte var en bra ide. Nu inser jag att bilderna inte osar samma Dormy-aura som tidigare Dormy In The Bag bilder. Men men....

Innan jag berättar vad jag spelar ska ni veta att min mor brukade klappa mig på kinden när jag var liten och säga "du är så speciell". Jag förstod aldrig riktigt vad hon menade. Men när jag tittar ner i min bag så börjar jag förstå.....

Min klubbor är byggda för vad jag tycker är mest optimalt för mig och ja, de kanske är "lite speciella"

Men vad trodde ni?


Driver

Ping G30 LS Tec 9 grader med ett Aldila Rogue Silver 60 Stiff (Neutral setting)
Svingvikt: D3.3
Längd: 45.25" (Alltid spelat)
Grepp: Tour Velvet Ribbed (1 lager högst upp, sen två, sen 3, sen 4 lager längst ner)
 

g30under.png

                                                                    Jag spelade vanliga G30 huvudet innan och hade den ställd på lilla minus (8,4 grader). Jag gillade inte den öppna looken och när jag provade den med neutral setting upplevde jag att den gick för högt (förmodligen inte) Därför valde jag LS Tec huvudet så jag kunde ha den inställd på neutral setting, utan att bollbanan ändrades. Jag har aldrig gillat de vita strecken (groovsen) på träffytan, därför tar jag alltid bort dem för att göra ytan helt svart.


Fairwaywood

Jag har några stycken som jag varierar mellan och ska jag ska vara ärlig så gillar jag ingen av dem. Varje gång jag spelar så håller jag tummarna att jag inte ska behöva använda den. Jag må vara helt okej med drivern, men gåvan att slå fairwaywoods fick jag inte. Jag har aldrig förstått varför vissa använder en fairwaywood från tee istället för drivern. Drivern är mer förlåtande och större, varför välja något annat? Jag slår hellre en lugn drive istället för en full spoon om vi säger så.


Hybrid

Titleist 816 H1 19 grader med ett UST Recoil 780 F4.
Svingvikt: D4
Grepp: Tour Velvet Ribbed (1 lager högst upp, sen två, sen 3, sen 4 lager längst ner)

Jag har aldrig varit bra med hybrider, men den här funkar bra. Skaftet påminner mycket om ett lätt stålskaft eller ett Steelfiber, vilket jag gillar. Huvudet ligger väldigt bra i backen och är förmodligen den första hybrid som jag inte hookar konstant.


Järn

Ping i25 3-9 med dubbelsoftsteppade CFS X-stiff.
Längd: Standard
Lie:
3: 2 upright och 1 grad strongloftad
4: Standard
5: 1 upright
6: Standard
7: 1 flat
8: 2 grader flat
9: 1 flat

Grepp: Tour Velvet Ribbed (1 lager högst upp, sen två, sen 3, sen 4 lager längst ner)
 

Nu är det viktigt att ni förstår att jag fixar mina klubbor helt själv. Går något fel får jag skylla mig själv. Skulle någon av er få för er att prova detta (vilket jag inte tror) så kommer varken jag eller någon annan på Dormy att hjälpa dig på grund av riskerna. 

Det jag har gjort är att jag har slipat bort + minskat sulan och topplinjen. Ju lägre siffran på klubban är desto mindre har jag slipat bort. Jag har även slipat ner topplinjen från järn 6-9 för att få en bladigare look. Jag behöll topplinjen på 4an och 5an för att få en mer förlåtande look. Järn 6-9 har alltså en sula och en topplinje som ser ut som en bladklubba, men förlåtande som en cavity. Varför jag har så mycket blytejp är på grund av vikten som försvann efter slipningen. 
Ja, lien på klubborna är annorlunda och är inte "by the book" Jag har alltid kört den lie som jag gillar att titta på vid adressering och följer inte något mönster som det "borde" vara. Det här är mitt sätt att få till klubborna perfekta och som har allt jag kan önska mig av ett järnset.


Wedgar

Cleveland 588 RTX 2.0 RAW (47 + 55 + 60) med Dynamic Gold S400.
Längd: Standard
Lie: 1 grad flat på att förutom 60 gradaren som är 2 flat.

Jag har tagit bort en hel del bounce på samtliga och även grindat till alla sulor. 60 gradaren är helt ombyggd och ser ut som 588 2.0 Forged.                                          

 

Jag har även minskat topplinjen på samtliga då jag tyckte den var för tjock. Jag har langat på en del blytejp för att få tillbaka svingvikten och även placerat blytejpen på olika höjder för önskad center of gravity placering (Samma tänk som SM6)


Putter

Odyssey Versa #5 med White Hot insert

Längd: 34"
Loft: 3.5


Jag har länge spelat med en gammal Odyssey Backstryke och har under de åren försökt hitta någon som är bättre. Den är så fruktansvärt ful att jag skäms över att ha den i bagen, men problemet är att puttarna går i med den. Nu har jag bytt till Versa #5 som faktiskt är sämre, men den är snyggare och headcovern är väldigt fräck!