The Race is on!

Meine Damen und Herren, det är dags!

Det finns en risk att jag "råkar" logga in på mitt Viaplay konto imorron bitti, glömmer bort att stänga av det under dagen och råkar göra exakt samma sak på fredag. Det är okej att vara lite "slarvig" när det är final i Race to Dubai. Eller vad säger ni?

Det är något speciellt med att titta på golf när de är i Dubai och härjar. Det blir inte bättre än så. Sen att det är DP World Tour Championship gör inget....

Förberedelserna ger mig gåshud och bara tanken av att Henrik Stenson och Alex Noren börjar sin jakt imorgon gör det inte sämre direkt.
 

I och med att Alex Noren vann Nedbank Golf Challenge i helgen så är han med och fightas om Race to Dubai titeln i allra högsta grad. Svenskgolf släppte en bra artikel som förklarar hur topp 4 ska ha en chans att kamma hem R2D som ni även hittar här.

Det står i alla fall mellan Henrik Stenson, (Danny Willett), Alex Norén och Rory McIlroy som ni säkert redan visste. Men vad krävs för att spelarna ska ha en chans att vinna?

• Rory McIlroy vinner Race to Dubai om han vinner DP World Tour Championship, Stenson slutar utanför topp-45, Danny Willett slutar utanför topp-fem och Alex Norén utanför topp-två.

• Alex Norén måste sluta topp-två för att ha en chans att vinna Race to Dubai. Men Henrik Stenson kan fortfarande vinna tävlingen om han kommer tvåa och Norén etta.

• Om Alex Noren slutar tvåa kan han vinna Race to Dubai om Stenson slutar utanför topp-åtta och Danny Willett utanför topp-två.

• Om Danny Willett slutar fyra måste Stenson vara topp-30 för att vinna.

• Om Danny Willett slutar trea måste Stenson vara topp-nio för att vinna.

• Om Danny Willett slutar tvåa måste Henrik Stenson vara topp-två och Alex Norén inte vinna tävlingen för att Willet ska ta hem Race to Dubai.

• Om Danny Willett vinner DP World Tour Championship vinner han Race to Dubai oavsett hur det går för de andra spelarna.

• Henrik Stenson vinner Race to Dubai om inget av ovanstående inträffar.

Som du kanske har märkt så består topp 3 i R2D av Callaway spelare. Det är alla märkens våta drömscenario. Gissa om Callaway sitter och småler och utstrålar en nöjdhetsfaktor som heter duga...
Inte nog med att Callaway kommer att få mycket tid i rampljuset under helgen, det finns ännu mer att berätta.....
 

  • 17 av 38 vinster på Europatouren har varit med en Callawaydriver
     
  • Av alla vinster på ET så har Callaway varit #1 i fairwaywoods, järn, hybrider, utilitys, järn och wedgar.
     
  • 22 av 38 vinster har varit med en Odysseyputter. Det är 6 vinster mer än alla andra märken tillsammans.

Här är några youtube videos som ligger under "MÅSTE SES" mappen.


Henrik Stenson, Rory McIlory och Justin Rose provar varandras avgörande slag.


En helt vanlig närmast hål från en balkong ut till en flytande green i vattnet.