Är den så bra?

Jag anar ugglor i mossen

När jag fick reda på att Nike skulle lägga ner sin tillverkning av golfklubbor började tankarna skena iväg direkt. Om Nike lägger ner sin tillverkning, vad ska deras tourspelare byta till för klubbor då? Det mest troliga var att spelarna skulle gå till PXG eller Titleist enligt oss. Men det är inte mycket som talar för det nu....

För 2 månader sedan läste vi om det första klubbytet från en Nike spelare som stoppade ner en Taylor Made M2 driver i bagen. Några veckor senare såg vi en till M2 driver i händerna på en Nike spelare. Sen hände samma sak igen, och igen, och igen.....

Samtliga Nike spelare som har gjort någon form av klubbyte har stoppat ner en M2 driver i bagen. Brooks Koepka, Paul Casey, Rory McIlroy, Francesco Molinari m. fl.

Nu börjar mina tankar skena iväg på riktigt. VARFÖR väljer spelarna M2 drivern? Vad beror det på?

  • Har Taylor Made erbjudit spelarna en smaskig slant (behind the scenes), men får oss att tro att spelarna har valt M2 bara för att den är bäst? Det får Taylor Made att framstå som rätt vassa om vi säger så (vilket de iofs är)
     
  • Kan ryktena om att Nike ska köpa Taylor Made vara sanna? Är det därför Nikes tourspelare väljer Taylor Made driver?
     
  • Har samtliga spelare stått på rangen med ett flertal drivers från märkena och kommit fram till att TM M2 är bäst?

Jag anar ugglor i mossen i alla fall. Jag vet inte som är i görningen men något är det i alla fall. Jag har svårt att se att samtliga spelare landar på en M2 driver för att den är "bäst". Men om det visar sig att spelarna har valt M2 drivern enbart på grund av klubbans prestanda vill jag utbringa ett fyrfaldigt hurra för Taylor Made och deras ingenjörer.