Hos Ecco finns inga gränser

En Ecco sko för mig är lite som en Tesla där företaget är Elon Musk. Ecco ligger alltid steget före och lyckades bannemej alltid ta fram bättre och bättre modeller för varje år.

Den här gången har de genom ett samarbete med GORE lyckats skapa en golfsko som kombinerar en hel buffé av grymma egenskaper. En promenadsko som andas och är vattentät (inte eldriven, men det dröjer nog inte länge)

I give you Ecco Cool Surround

GORE TEX SURROUND tekniken i ECCO COOL skon är ett avancerat luftkanalsystem i den rutnätsformade sul-strukturen som gör att skon andas i 360° utan att kompromissa med vattentätheten så att fötterna kan hållas torra i alla väder.

Fukt och värme förs ut genom det övre GORE-TEX-membranet samt i sidled genom mellansulan som även den andas, vilket gör att fötterna hålls torra och sköna även när det är varmt. Madness....just madness.

 •    En innovativ och direktgjuten mellansula utvecklad i en rutnätsformad struktur för bättre luftflöde genom en serie kanaler. Sug på den Musk.

•    En häftig ovandel i HYDROMAX som är behandlat jak-skinn som är naturligt mjukt och väven som andas och är väldigt slittåligt.

•    Dämpningen tillsammans med flexibiliteten och hållbarheten får man genom en direktgjuten PU-mellansula.

”Det här är den första skon i
golfvärlden som andas så bra
utan att kompromissa med vattentätheten”
sade Michael Waack, chef för ECCO Global Golf.
”Vi är mycket spända inför
den här revolutionerande nya
utvecklingen och ser fram
emot att höra hur
golfspelarna upplever den
exceptionella komforten, andningen
och det skydd som ECCO COOL ger.”

ECCO COOL dojjan har även CHAMP SLIM-Lok-softspikes, samt en urtagbar innersula som ger extra vidd för de som behöver det.

Som vanligt tillverkas skon i företagets egna fabriker där skon skapas i ett stycke i en direktgjutningsprocess som fäster ovandelen vid yttersulan utan limning eller sömmar. Detta ger en lättviktskonstruktion som är både flexibel och hållbar.

Men det slutar inte där......

Ecoo har en till bov i bakfickan - ECCO Cage PRO

 

Skon har en revolutionerande och patenterad SPYDR-GRIP sula som är mer skonsam mot greenerna tillsammans med fantastiskt grepp.

Håll i dig nu. Kombinationen av en omarbetad och direktgjuten hälbur samt en organiskt strukturerad suldesign är ECCO CAGE PRO:s främsta egenskap, och den har även en HYDROMAX®-behandlad ovandel i ett mjukt och slittåligt dritton-skinn. Sa ju att du skulle hålla i dig.

•    Inte nog med att den revolutionerande ECCO SPYDR-GRIP är skonsam mot greenerna, den samlar inte på sig lika mycket skit som vanliga spikes gör.

•    En unik och direktgjuten stabilitets-bur som går i ett stycke från hälen genom mellansulan och över tå-sektionen

•    En anatomisk design som är i linje med, och rör sig med fotens viktigaste ligament och muskler

•    ECCO Freedom Fit som kombinerar en bättre passform i hälen med mer utrymme för främre delen av foten så att tårna kan röra sig naturligt.

”Med ECCO CAGE PRO har vi kunnat ta golfskoutvecklingen till en helt ny dimension, och är särskilt glada för lanseringen av vår nya ECCO SPYDR-GRIP-sula och de prestandafördelar den ger”, sade Michael Waack, chef för ECCO Global Golf.

I en kommentar om designen av den nya ECCO SPYDR-GRIP-yttersulan, sa Ejnar Truelsen som är chefsdesigner på ECCO Concept Lab, ”ECCO SPYDR-GRIP-yttersulan är utvecklad för optimalt grepp vid fotens naturliga kontaktpunkter och har en organisk utformning som är snäll mot greenerna och minimerar ansamlingen av smuts i sulan”

Som alla andra skor i ECCOs golfkollektion inför våren/sommaren 2017 så tillverkas ECCO CAGE PRO i företagets egna fabriker, där en sko i ett stycke skapas med en direktgjutningsprocess som fäster ovandelen vid yttersulan utan limning eller sömmar. Detta ger en lättviktskonstruktion som är både flexibel och hållbar.