Visste du att?

Andra gången gillt

Tiger har inte tävlat på ett bra tag nu, inte på 14 månader för att vara exakt. Hans plan var att göra sin comeback till Safeway Open som var för tre veckor sedan, men det gick sådär. Nu har han bekräftat att han kommer ställa upp i Hero World Challenge nästa månad. Vi får hålla tummarna.

"Jag är laddad för att göra min comeback till Hero World Challenge och spela den här fantastiska tävlingen" sa Tiger i sitt uttalande.

Startfältet består av 18 spelare där bland annat Dustin Johnson, Justin Rose och Jordan Spieth är med. Jason Day har tyvärr tackat nej på grund av ryggskada. Rory har också tackat nej, varför vet jag inte.

Turneringen drivs av Woods stiftelse och startfältet innehåller den försvarande mästaren, de regerande Major vinnarna, två wildcards och de bästa spelarna från världsrankingen fram till den 26e september. Woods och Zach Johnson är årets Wildcards.

Woods var rankad 1a i världen under 683 veckor och är fyra majorsegrar kort om Jack Nicklaus rekord på 18. Förra månaden berättade Tiger för Charlie Rose att han fortfarande jagar fler Major segrar.

När Charlie Rose intervjuade Woods lät intervjun så här:

Charlie - Tror du att du får ihop 18 majors?

Tiger- För att vara ärlig med dig, nej

Charlie - Du behöver inte? Du har accepterat det?

Tiger - Jag har accepterat att jag kommer vinna mer

När Tiger svarade "Jag har accepterat att jag kommer vinna mer" blev jag lika taggad och glad som Colt Knost på en grillbuffé. Men samtidigt vet jag att buffén kan smaka dåligt....
Jag hoppas verkligen att han placerar sig i mitten eller bättre och inte hamnar i botten som jag är rädd för.