Rod Pampling vinner Shriners Hospitals for Children Open

Banarbetaren vaknar till liv igen

Efter 10 år kände den 47 årige Australiensaren att det var dags att vinna igen. Sist Rod Pamling vann på PGA Touren var 2006 när han kammande hem Arnold Palmers tävling: Bay Hill Invitational. Pampling började som banarbetare men insåg att han själv ville ha bunkern krattad.

Pampling gick i ledarbollen med Brooks Koepka och Lucas Glover som även de bjöd på fin golf. 

Efter en birdie av Glover och samtidigt en bogey av Pampling på 12an tog Glover ledningen för första gången. Då trodde jag att Pampling skulle dra igång operation choke. Jag vet inte varför egentligen, men hans sving är ingen vacker syn direkt så något måste gå fel. Men ack så fel jag hade!

Rod stod inför flera viktiga puttar på vägen in och lyckades håla varje putt och man kunde se hur gärna han ville vinna det här. Även fast hans sving var fruktansvärd att titta på så var det Pampling som fick lyfta pokalen igen efter 10 års väntan. Han avslutade med att sätta en lång birdieputt på 18e för att till slut vinna med två slag.

Cheers mate!

 

Här är Rods vinnade bag:

Driver: TaylorMade M2 10,5 grader med ett UST Mamiya Elements Proto PR6F4

Fairwaywood #3: Taylormade M1 T3 14 grader med ett UST Mamiya Elements 8F4T

Utility: Ping Crossover 3a med ett Project X HZRDUS Red 85 6.5

Järn: Srixon Z-Forged Prototype 4-PW med Nippon N.S. Pro Modus3 Tour 130S

Wedgar: Cleveland RTX 2.0 (50, 55) + Cleveland Reg 588 (60) med Dynamic Gold Tour Issue S400

Putter: Scotty Cameron Newport 2 Mid (som han ankrar längs armen)

Boll: Srixon Z-Star

 

PS: Jag börjar bli trött på M2 drivern......