Veckans fråga

Hej Fritte,

Jag är en tjej/kvinna på snart 50. Idag spelar jag med G20 Pingklubbor(6-SW), har haft dessa i 3 år och spelat mej ner till 19 hcp.Sugen på att förnya mitt set men skulle jag tjäna något på att skaffa mej tex Ping G-max eller bara Ping G. Eller något annat du vill rekommendera. Vill ha ett förlåtande set men även öka längden. Övriga klubbor är Ping G30, trivs jättebra med dessa. Tacksam för svar!

 

SVAR:

 

Hej Lotta!

Med tanke på hur förlåtande klubbor Ping G20 är så blir längdskillnaden vanligtvis väldigt liten mot andra modeller. Men det kan bli skillnad....

1) Slår du väldigt högt är G20 inte den bästa modellen. Då finns mer längd att hämta.

2) Slår du hårt är det lättare att hitta mer längd.

Ping G-Max kommer ge samma höjd som dina G20, fast med något högre bollhastighet med hjälp av den nya träffytan. Slår du högt skulle exempelvis Callaway XR Steelhead ge dig mer längd. XR Steelhead har väldigt het träffyta och kommer ut något lägre. Men att byta till Ping G eller G-Max kommer förmodligen ge dig en halv klubba mer i längd ungefär. Mer vågar jag inte lova.

Dessa sätter väldigt bra fart i bollen:

Callaway XR Steelhead
Mizuno JPX-900 Hot Metal

Men dina G20 är mer förlåtande än dessa, så du vet. Men med tanke på ditt hcp så kommer du inte ha några problem med dem. Slår du en järn 7a 100 meter och inte speciellt högt, skulle jag rekommendera dig att behålla de klubbor du har.