NYA Taylor Made M1 & M2

M1 och M2 är old news, nu är det M1 och M2 som gäller!
M1TOPP.jpg

Taylor Made lyckades med en enastående woods-serie ta golfvärlden med storm. M1 och M2 spelas världen över men framför allt på tourerna. Ibland känns det som om det bara finns en driver när jag tittar ner i spelarnas bagar. Det kryllar av M1 och M2:or och en sådan syn är rätt ovanlig faktiskt. Jag kommer ihåg när Callaway släppte Great Big Bertha för 142 år sedan. Det spelade ingen roll vilket märke tourspelarna var kontrakterade med, alla hade en Great i bagen. Sen tog det några år innan det var dags igen och då var det Titleist tur. Med deras Titleist 975D förändrades allt och kan ni gissa vem som slog igenom med just den drivern? Tiger Woods såklart. Och kan ni gissa vem som har stoppat ner en M2 i bagen den här veckan? Exakt...Tiger.

Nya Taylor Made M1 och M2 har gått och blivit "bättre" som Taylor Made säger. Den är lättare, har mer karbon, lägre center of gravity etc.

Den nya M1:ans back track system går längre bak vilket gör att vikten kan placeras längre bak, därav ett högre MOI. Årets M1 är alltså mer förlåtande än "föregångaren". Undersidan har även den fått karbon vilket gör den lättare. Den har faktiskt fått hela 43% mer karbon mot tidigare. Taylor Made M1 kommer i två storlekar som tidigare fast denna gång har 430 bytts ut mot 440.

Tittar man på ovansidan är det ingen skillnad mellan modellerna förutom att M1 och M2 loggan syns lite svagt nere i högra hörnet på klubbhuvudet. Den vita färgen går inte lika långt ut på klubbhuvudet som tidigare.

M2an är lika förlåtande som tidigare men ska komma ut något snabbare vid sämre träffarna på grund av en djupare speedpocket. Den nya speedpocketen är tre gånger så aktiv mot tidigare speedpocket. Därför säger man att den har 7% större träffytan mot tidigare. Den nya M2:an har fått ett nytt och skönare ljud med hjälp av "sound-ribs" som gör att ljudet studsar. Teknologin går under namnet Geocustic som även står på undersidan. En ny och lättare hosel i aluminium med en justering på fyra grader erbjuds också.

Men det slutar inte där, de har en till modell i rockärmen - Taylor Made M2 D-Type

M2 D-Type är en drawbaserad modell där vikten sitter längre ner mot hälen för ökad draw tillsammans med en liten offset. Man kan säga att de har byggt en Ping G SF Tec med offset. Drivern är även 1 grad mer upright till skillnad mot vanliga M2.

 

SPECS:


Taylor Made M1 Driver

Loft: 8,5 , 9,5 , 10,5 och HL

Skaft: Kuro Kage Dual Core Tini, Project X HZRDUS Yellow och Fujikura Pro 56 XLR8.

Pris: 5699:-


Taylor Made M2 Driver

Loft: 9,5 , 10,5 , HL

Skaft: Fujikura Pro 56

Pris: 3999:-


Taylor Made M2 D-Type Driver

Loft: 9,5 , 10,5 och HL

Skaft: Matrix 5 White Tie 55

Pris: 3999:-


M1FAIRWAY.png

 

Sen kommer även tillhörande fairwaywoods.

M1 Fairwaywood

Tillhörande fairwaywoods kommer också! M1:ans fairwaywood har en justerbar vikt som ligger på 25 gram som placeras för önskad skruv. Fairwaywooden går även att ställa 2 upp och ner grader till skillnad mot 1,5 som föregångaren erbjöd. Klubban har en större speedpocket för högre bollhastigheter.

Loft: 3 (15) , 3HL (16,5) , 5 (18)

Skaft: Kuro Kage Tini 60 A-Flex / Kuro Kage Tini 70 Regular, Stiff och X-stiff


M2 Fairwaywood

M2an har en bättre speed pocket för högre bollhastigheter. Även här har de jobbat på ljudet och fått till samma teknologi som på drivern. För första gången har även fairwaywooden inverted cone teknologin.

Loft: 3 (15) , 3HL (16,5) , 5 (18) , 5HL (20)

Skaft: REAX 55 Stiff/Regular + REAX 65 Stiff/X-stiff