Två handflator från olika generationer

En mysig liten partävling så här på vinterkvisten

Varför blir en liten partävling så mycket roligare och mysigare att titta på än en vanlig PGA Tour tävling? Jo det ska jag tala om för dig. Det bryter ett mönster.

Vi är vana vid samma upplägg gång på gång, helg efter helg och därför blir en tävling som denna extra rolig att följa.

Partävlingar är något som vi lätt kan relatera till eftersom vi ofta spelar dem själva. Det blir en extra härlig känsla när Kuchar och English highfivar efter en fin birdie och klappar varandra på axeln med leenden som får vem som helst att sitta hemma i soffan och le tillbaka. Men varför sitter vi hemma och ler i soffan? Inte är det deras birdie som är orsaken i alla fall. Och inte en liten highfive för den delen heller.

Eller?

Kan det vara så att deras highfive beskriver varje känsla och storhet med denna fantastiska sport?

Två handflator från olika generationer sträcks upp i luften och slås ihop med en smäll som symboliserar hur golfen binder oss samman. Det finns inte en enda sport som bidrar med något så stort och fantastiskt som golf gör. Objektiv? Nej, förstås inte.

För några veckor sedan träffade jag en äldre man som berättade med vattniga ögon hur känslomässigt det var att spela en runda med sitt barnbarn, hans son och sonens fru. Inte nog med att fyrbollen var magisk, han förklarade hur detta fantastiska handikapp system gjorde det möjligt att tävla mot varandra oavsett ålder eller hcp. Ingen annan sport tillåter det sa mannen. Där satt jag med gåshud och vattniga ögon och ville helt plötsligt spela golf med honom.

Detta handikapp gör att vi alltid kan spela tillsammans utan att behöva lägga oss på en annan nivå som vi egentligen inte vill. Golfen gör att vi kan spela med eller mot vilka vi vill med vår fulla kapacitet, vilket är fantastiskt. Vi kan till och med åka på golfresor tillsammans utan att behöva tänka på vilken nivå man är på. För två år sedan åkte jag till Spanien på en fyrmanna lagtävling som spelades över fyra varv tillsammans med min far, svärfar och min bättre halva. Gissa om den känslan var häftig?

Golfen får folk från olika generationer att spendera tid tillsammans, lära av varandra, respektera varandra, utöva en hobby tillsammans, vara ute tillsammans, tävla mot/med varandra.

Ring mig om du kommer en sport som bidrar med samma storhet som golfen gör.

PS: Kuchar och English vann.