Veckans fråga

bounce.jpg
Lite torv = Lite bounce
Mycket torv = Mycket bounce

Hej, Har lite småproblem att komma ur sandlådan när jag lyckas hamna där.. spelar idag med Callaway x-series wedge 52-10 samt en sm6 56-14, slutar oftast med toppad boll och ett par välvalda ord. Har funderat på att köpa en md3 wedge 58-8/9 är den enklare att komma under eller blir det bara värre? Spelat helst bara Callaway, kommer inte överens med sm6:an.. Eller har Callaway någon annan du kan rekommendera?

Svar:

Tjenare, Brukar du slå lite torv med järn och wedgar?

Hej igen, Ja jag slår lite torv med järn och wedge. Nyss fått hem mitt Callaway XR set jag köpt av er och är extremt nöjd med det.

Svar:

Aha okej, ja då skulle en lägre bounce fungera bättre för dig. Med den bounce du har behöver du slå brantare på bollen för att få klubban att gräva under bollen. Annars blir det topp. Så antingen slår du brantare eller köper en ny wedge med mindre bounce som exempelvis MD3 58-8/9.