Hideki Matsuyama vinner Hero World Challenge

Fjärde segern på fem starter

Jag vet inte vad det är men det är något speciellt när Tiger gör en birdie till skillnad från någon annan. Det tyckte jag även när Tiger var världsetta och gjorde det stup-i-kvarten. Det är flera aspekter som gör att en Tiger-birdie blir maffigare än när någon annan gör det. Det är lite som att dregla framför ett ProTracer klipp med proffsen och struntar i att ens egna bollbana ser likadan ut i ProTracer.

När Tiger sköt 65 i fredags blev det hysteri. Alla vill att han ska komma tillbaka och vinna med 10 slag så vi får uppleva showen, igen. Det var en syn, en känsla, en tillbakablick, en sving, en förväntning som man så länge har väntat på att se. I fredags uppfyllde Tiger alla mina förväntningar och förhoppningar vilket tog mig tillbaka till hans storhetstid. Det var en riktigt häftig känsla så det tackar jag för.

Men det var Hideki Matsuyama aka Tvärniten som vann igen....

Jag har nog aldrig lagt så lite mentalt fokus på någon under en PGA Tour tävling som Hideki. När Matsuyama skulle slå gick jag på toa, när han skulle putta läste jag mail, Det är inte lätt att få min uppmärksamhet när Tiger gör sin comeback och Stenson jagar.

Jag kommer ihåg när man var liten och föräldrarna sa: "Tittar du för mycket på TV kommer du få fyrkantiga ögon"

Jag tror att det ligger kvar i bakhuvudet någonstans och att det är därför jag inte ville se Matsuyama slå. Jag tror jag är rädd för att få hans stopp på toppen, att jag ska ta i allt jag kan och få hans FÖRSKRÄCKLIGA finish.

Att han har vunnit fyra tävlingar de senaste fem starterna är en gåta för mig. Men jag ska inte ta ifrån honom att han är jätteduktig och har förmodligen sänkt sitt hcp väldigt mycket.

Tittar man på Tigers (nya) sving så ser man att den är mer kompakt än tidigare. Jag gillar också att han inte tar i lika mycket som tidigare. Det ser mer kontrollerat ut helt enkelt. Jag orkar inte ens diskutera hur bra det ser ut när Stenson slår en golfboll. Det är så löjligt bra att man blir tårögd. Men efter en sving från Matsuyama blir ögonen torra igen. Det tackar jag också för.

Nej jag är inget fan av Matsuyama och Stenson borde vunnit. Så, nu fick jag det sagt.

Matsuyamas bag:

Driver: Callaway Great Big Bertha 9 grader med ett Graphite Design Tour AD-DI 8TX

Fairwaywood #3: Callaway Big Bertha Fusion 15 grader med ett Graphite Design Tour AD-DI 9TX

Järn: TaylorMade M2 Tour järn 3 +  Srixon Z945 4-PW med Dynamic Gold S400 Tour Issue

Wedgar: Cleveland 588 RTX 2.0 Precision Forged 52, 56, 60 med Dynamic Gold S400 Tour Issue

Putter: Scotty Cameron Newport 2 GSS Timeless

Boll: Srixon Z-Star XV