Vilket är ditt favoritmärke?

De är för svåra för mig

Jag kom och tänka på sak. Det lustiga med att ha ett favoritmärke är att klubbans prestanda har egentligen väldigt liten betydelse. Det är minnen, erfarenheter, tourspelare, bagar, kepsar etc som oftast avgör vart man landar.

En kollega till mig har alltid haft Mizuno som favoritmärke på grund av ett set de släppte för 16 år sedan, Mizuno T-Zoid Pro II. Sen dess har det varit Mizuno som gäller oavsett vilka klubbor de släpper.

En kompis spelar bara med Titleist på grund av bagarna. När Titleist släppte tourbagen med den broderade DCI loggan för en herrans massa år sedan vart han fast.

En annan polare ringde och förklarade med panik i rösten att han inte kunde spela ett visst märke (som han verkligen ville spela) på grund av deras headcovers. Han lät helt uppgiven i telefon. Sen förklarade jag att det gick att beställa headcovers från andra märken vilket löste problemet.

Jag kom ihåg när jag var tokig i Callaway på grund av Colin Montgomerie. Jag försökte till och med svinga som honom. Idag inser jag att det kanske inte var den smartaste idén. Vad som är ännu lustigare är att nöjdhetsfaktorn har större betydelse än hur klubborna presterar. Man vill ju att bagen ska vara komplett och utstråla perfektion. Man vill vakna på mornarna av att man skrattar ihjäl sig, bara för att man är så nöjd med bagen. Men sen finns det dem som är smarta och inte bryr sig om märket och bara köper det som fungerar bäst för dem. En annan står och tittar ner i bagen och funderar över om det ser tillräckligt bra ut. Jag svär på att 99% av dem som köper ett rent bladset gör det på grund av nöjdhetsfaktorn. Det kan inte vara någon som tror att ett rent bladset kommer "hjälpa" deras golf. Jag kom ihåg när jag fråga Alex Norén i Ullna tältet varför han inte spelade Apex MB bladen och han svarade: "De är för svåra för mig". Samtidigt stod jag där med ett bladset i handen och kände mig obeskrivligt korkad. Jag kunde ha svarat "Inte för mig", men det är fult och ljuga. Tänk att en av de bästa ballstrikers i världen precis sa ”De är för svåra för mig”, gissa om jag vill slänga upp klubborna på blocket när jag kom hem...

- Men samtidigt är det så jäkla roligt att spela med bladklubbor när man väl träffar....

- Samt att bladklubbor skiner väldigt fint i bagen...

- Det är faktiskt viktigt att det ser bra ut...

- Och nöjdhetsfaktorn spelar stor roll för ens välmående...

- Alex vet inte vad han pratar om...

- Jag behåller bladen!