Peak Performance

Vad ska man behöva göra för att vara ute på fjälltopparna lite längre?

En dag 1986 i Åre satte tre skidfantaster sig ner och började spåna på hur de ska ta fram skidkläder som gör att de kan vara ute längre i backarna. Planen var att ta fram kläder för dem själva och till sina polare men de var inte ensamma om att vilja bära dessa plagg.

Vad blev det av detta då, jo Peak Performance. Utgångspunkten var enkel. Stilrena med genuin funktion. Planen var aldrig att kläderna skulle vara skrytsamma eller sticka ut, det var upp till dig att visa vad du gick för.

Problemet med det nystartade företaget var passionen för skidåkning. Lappen på dörren med texten ”Åker skidor” gick varm vilket ledde till att de tog in mer personal för att hinna med allt. En helt fantastisk lösning om ni frågar mig.

Man and nature in perfect harmony

10 år senare var Peak ett stort, väletablerat, välkänt och framgångsrikt företag. Med nya butiker, debut på börsen, lansering i Japan, nytt kontor, en stigande aktiekurs, sponsoravtal, massa mässor och ännu fler anställda fanns det ingenting som kunde stoppa deras framfart.  Lamporna släcktes aldrig på huvudkontoret i Stockholm.

Fredrik Jacobsson, Helen Alfredsson och Suzann Pettersen inleder samarbete med Peak 2001.

Peak växte så bena knakade vilket ledde dem in på nya marker. Peak var mycket större än en logga på bröstet. Peak hade vidgat sin kollektion och upptäckt nya funktionsmaterial vilket ledde till andra möjligheter inom andra sporter.

När det kommer till golfen är Peaks kläder skräddarsydda, tekniskt utformade för att möta de unika behoven hos en golfare. Kollektionen innehåller en kroppsnära passform med en ren och avskalad estetik. Det i kombination med nya lätta och de mest tekniskt avancerade tyger de någonsin använt. Produkterna ska utmärka sig i komfort och framför allt skydd mot väder och vind.

Personligen tycker jag att kläderna balanserar sport, funktion och design väldigt bra. Peak är även ett märke som passar alla åldrar vilket är unikt. Peak kör olika linjer där en går mer mot den sportiga och den andra mot en mer casual look. Det gör inte bara att Peak passar alla åldrar, utan även på och utanför banan.