Veckans fråga

Gör det inte för svårt

Hej Fritte!

Jag är lite kluven inför införskaffande av nytt järnset, spelar just nu med ett par redigt gamla Cobra Gravity Back klubbor som snart är förbrukade, skaften håller inte längre. Funderar på om det kan vara värt att byta skaft och grepp på klubborna då jag är ordentligt inspelad på dom eller om man ska köpa nytt? Hcp 12 och ska ner till singel, har en svinghastighet på 114mph i snitt, slår 160m med järn sju. Vilka järn skulle du rekommendera? Priset är oväsentligt, var lite inne på att köpa Cobra King Pro med x-stiff skaft.

Tack på förhand!

 

Tjena!

Jag hade inte rekommenderat att skafta om dina Gravity Back järn. Det vore iofs väldigt häftigt men extremt annorlunda. Att skafta om ett set som är värt lika mycket som ett Lamkin grepp är riktigt coolt iofs. King Pro är extremt svårspelade. Med din hastighet så kommer du klara av klubborna men det är inget jag hade rekommenderat ändå. Jag skulle hellre kikat på modeller som Srixon Z 745, Titleist AP2 eller MIzuno MP-25. Något mer förlåtande fast fortfarande med bra kontroll.

Jag håller med om att X-stiff är rätt för dig. Med tanke på din speed med drivern och längd med järn 7an så lutar det mycket åt X-stiff. Kom ihåg att boka tid för en fitting så du får klubborna byggda för dig.