Visste ni att?

Håll med om att nöjdhetsfaktorn är hög när man tar ut en ny VIT footjoyhandske ur förpackningen på första tee?

Visste ni att ungefär 95 % av tourspelarna bär golfhandske under tävling? Du kan säkert räkna på en hand hur många av dina golfvänner som inte spelar med handske. Titleist säger att händerna är det enda som är connectat med klubban och därför spelar handsken en stor roll.

Här är tre frågor som Titleist får dagligen:

Fråga: Hur vet jag vilken storlek på handske jag ska välja?

Svar: En handske bör sitta tight, nästan som ditt andra hurlager och det bör inte finnas någon bit av handsken som inte sitter tight. Exempelvis i slutet av fingertopparna där överskott på handsken kan skymtas. När du sträcker ut handflatan bör materialet vara tätt som tusan. Kardborrebands-spännet på baksidan av handsken bör stänga högst 75%. Detta beror på att handsken kommer att töjas lite under rundan/rundorna. Då finns det spelrum kvar att spänna åt handsken för bättre passform.

 

Känner du "njaaa jag vet inte om jag är sugen på att köpa ny handske" är det bara att spana in Footjoys reklamsnutt från 1996 så kommer suget efter en ny handske garanterat komma.

Fråga: Hur kan jag förlänga livslängden på min golf handske?

Svar: En av de bästa förslag som vi kan ge är att variera mellan handskar under rundan eller mellan rundorna. Detta ger de naturliga oljorna i varje handske en chans att stiga till ytan.