Dustin Johnson vinner US Open!

En värdigare vinnare får du leta efter.

Det är svårslaget att äta en fin ny grillad köttbit, hamna i mat koma, för att sen ta med sig mat koman till soffan framför ett finalvarv från US Open. Magkänslan sa att Shane Lowry skulle ta hem det här med tanke på det fina spelet samt en ledning med fyra slag. Men Lowry gav sig själv inga birdiechanser och hamnade i lite trubbel vilket gjorde hans ledning minskade och minskade. En av mina favoriter som jag hoppades på var Garcia. Garcia spelade väldigt fint och såg länge ut att vara med och fightas om segern. Efter första nio var Garcia två slag efter ledningen och jag kom på mig själv sitta och nynna ”Garcia är bäst, ingen protest” vilket kändes otroligt manligt. Tyvärr avslutade Garcia med tre bogeys sista fyra hålen och än en gång gick Sergio Majorlös.

Förra året när US Open spelades på Whistling straits kunde Dustin två putta från två meter för att vinna sin första Major. Dustin tre puttade och Spieth tog hem segern. Media gick bananas och sociala medier svämmades över med rubriken ”DUSTIN SHOKE!”

Till att börja med är Dustin den enda som inte kan shoka med tanke på att hans psyke är något vassare än dem flesta. För det andra så hade vem som helst kunnat missa sista putten eftersom greenerna inte var rankade som greener ens.

Tänk er att ha varit så nära att vinna US Open och sin första Major någonsin. Förstår ni vilka tankas som skulle som flyga runt i ett normalt huvud? Sen att bli påmind och läsa om det varje dag i ett års tid gör inte saken bättre direkt.

Då går Dustin och vinner med tre slag och bjuder på en riktig håll käften seger. Det är så starkt gjort att jag inte kan beskriva med ord vad han är åstadkommit. Det påminner om när Kyle Stanley hade sitt debutår på PGA Touren och behövde göra en dubbelbogey på 18e för att vinna Farmers Insurance på Torrey Pines. Istället gör han en trippelbogey och förlorar särspelet. Vem hade inte brutit ihop då? Veckan efter tror alla att han ska missa cuten och gå in en depression, men istället går han och vinner och visar att han verkligen inte är någon som bryter ihop.

Så vad ska man säga förutom att Dustin var värdig segern? Förutom att han slog/slår bollen bättre än alla? Förutom att hans mentala styrka är brutal? Förutom att han slår längst på touren? Förutom att han får Spieth att framstå som en prao elev på Dormy?

Jo att han är en otrolig spelare och har delar av spelet som extremt få har. Dustins resa mot #1 i världen börjar nu.

Här är Dustins vinnane bag:

Driver: TaylorMade M1 460 10,5 grader (inställd på 11) med ett Fujikura Speeder Evolution 2.0 Tour Spec 661X. Drivern är 45.75” lång och har en svingvikt på D4.

Fairwaywood #3: TaylorMade M1 3HL 17 grader (inställd på 16,5) med ett Aldila RIP Alpha 90X

Utility: TaylorMade UDI 2a med med Project X HZRDUS Black 105X

Järn: TaylorMade Tour Preferred MB 3-PW med Dynamic Gold Tour Issue X100

Wedgar: TaylorMade Tour Preferred EF 52/09 + 60/10 med KBS Tour Wedge 130X Black Nickel.

Putter: Scotty Cameron Prototype

Boll: TaylorMade Tour Preferred X från 2014