Bryson DeChambeau joinar Cobra/Puma Golf

Nu får Cobras touravdelning jobba hårt

Det finns ingen hetare rubrik än Byson DeChambeaus klubbor just nu. För er som inte vet vad jag pratar om så gäller det hans järnklubbor där alla är i samma längd. Bryson gillade verkligen längden och känslan i hans järn 7a och fick en ide. Alla klubbor ska vara lika långa som järn 7an.

Nu tänker ni säkert"Åh vilken bra ide! Jag vill också göra så!"

Då säger jag "Nej det vill ni inte"

Varför? Det går inte bygga, men det är på väg att lanseras.

Samtliga av Brysons klubbhuvuden väger 280 gram och är 37,5" långa med en lie på 73,5 grader. Med 73,5 grader menas att klubban är ca 11 grader upright, vilket är obeskrivligt mycket. Han står extremt nära bollen och har väldigt upprätta händer, därav lien.

Varför jag väljer att skriva om det även fast alla andra redan har gjort det är för att Bryson precis har signat kontrakt med Cobra/Puma Golf och de fick en uppgift som heter duga. Innan jag går igenom vad Cobra var tvungna att göra så ska jag förklara varför vi inte kan få klubborna byggda som Brysons.

Vanligtvis väger järn 3an klubbhuvud ca 240 gram med en ökning på ca 7 gram mellan varje klubba.

Järn 3: 240

Järn 4: 247

Järn 5: 254 etc…

Järn 9an väger ca 280 gram.

Det Cobra gjorde med Brysons järn var att borra ett hål i tån på varje klubba för att addera tungsten i klubbhuvudet för att få upp vikten i varje klubbhuvud till 280 gram.

Järn 3an tog en dag att bygga och ytterligare tre dagar för resterande klubbor.

Om inte vikten skulle adderas till samtliga klubbor (förutom 9an) skulle han slå för kort eftersom det inte finns tillräckligt med massa i klubbhuvudet. Och om han inte hade gjort något med vikten hade svingvikten varit så fruktansvärt fel. Hur som helst lyckades Cobra bygga klubborna som hans gamla Edel och modellen som han landade på blev Cobra King Forged MB.

Efter X antal timmars borrande, svetsande och bockande var de äntligen klara och visade upp setet för Bryson som tittade på järnen och sa ”Nice, jag vill även ha ett CB set”

Tack för kaffet.

PS:

  •  Även wedgarna är 37,5" med 73 graders lie
  •  Han använder Jumbomax Super-oversize XL grepp på samtliga klubbor
  •  Hans Cobra F6+ Pro driver han ingen vikt under vilket gör att den ligger på B9 i svingvikt