Footjoy Freestyle

Vem vill inte ha grodans stabilitet?

Under de senaste åren har FootJoy glidit in på den mer sportigare looken som exempelvis M project och lagt deras traditionella skor lite i skymundan. För att köra vidare på den sportigare trenden har Footjoy släppt – Freestryle

FootJoy Freestyle ger dig maximal rörelsefrihet för att hjälpa dig att rotera mer dynamiskt utan att offra greppet om fötterna.

Så hur har Footjoy lyckats med detta? Det uppnår dem tack vare en yttersula som var inspirerad av en lövgroda som kan generera otroligt grepp tack vare dess tå kuddar som är utrustade med avlånga celler på kanterna och kanaler i mellan för att låta överflödigt vatten rinna. Footjoy själva säger att på grund av greppet och stabiliteten möjliggör det för golfaren att svinga något hårdare, utan att tappa kontrollen.

Som FootJoy produktchef Mike Foley förklarade för GM:

"Vi fann genom omfattande forskning som dessa grepp egenskaper kan efterliknas i konsistens och funktionella designelement i en yttersula”

"Det handlar om förhållandet mellan grepp konsistens och förmågan att upprätthålla markkontaktpunkterna under golfsvingen"

Det låter avancerat men också rätt smart faktiskt. Skon är extremt skön att gå i och det ska bli väldigt intressant att prova den i sommar.

Inte nog med att Freestyle är framtagen efter en groda. Freestyle har en ovandel tillverkad mesh med låg vikt och mycket bra andningsförmåga. InnerSok teknologin i inneskon ger även riktigt bra stöd stöd. Innersulan med FitBed och Heel-Lock teknologierna ger också mycket bra stötdämpning. Den slitstarka och genomskinliga yttersulan ger ett väldigt sportigt utseende. Gillar du sportiga skor är detta skon för dig. Är du mer av en traditionell golfare ska du inte titta hit och snarare titta på Footjoy DryJoys. På Freestyle skon sitter Pulsar spikar från SoftSpike med Tour Lock gänga som ger väldigt bra grepp oavsett väder.

Vattentäthetsgaranti: 1 år