Parson Xtreme Golf signar nya spelare

Parson Xtreme Golf?

Det är mycket som händer på kontraktsfronten inför 2016. Jag skrev tidigare ett inlägg om kontraktsrykten inför nästa säsong och många visade sig bli verklighet. Ett märke som har signat flera spelare är PXG (Parson Xtreme Golf)

Parson Xtreme Golf grundare heter Bob Parson. Han är en klubbnörd och har spenderat hundratusentals kronor på golfklubbor för att leta efter det som kan hjälpa hans spel på bästa sätt. Nu kanske det inte syns på hans konto med tanke på att han är miljardär. En dag fick han för sig att starta ett eget klubbföretag för att ta fram det som han ansåg var den bästa klubba som gick att få tag på. Det fick kosta vad de ville, det fick ta hur lång tid som helst. Bob ringde Brad Schweigert och Mike Nicolette som vid den tiden jobbade som ingenjörer på Ping och sa typ ”Ni har jobbat klart på Ping” Sen började dem jobba för Bob. Om jag får dra till med en vild gissning så tror jag att de blev erbjudna en liiiite bättre lön. Idén med PXG är: Snygg design – Förlåtande – Bra Längd

Skillnaden med PXG är att de har inga specifika mål med försäljningen. Det finns inga budgetar eller framtidsplaner. Det ska bara finnas ett märke som gör de bästa klubborna oavsett om ingen köper dem. Det låter som att farbror Bob har lite för mycket pengar helt enkelt.

Klubbornas modell betäckning kommer från hans tid i Marinkåren. Varje serienummer har olika betydelser inom marinen.

Det som sticker ut med PXG klubborna är alla skruvar (vikter). Med hjälp av vikterna kan man lättare anpassa perfekt vikt i klubbhuvudet för önskad svingvikt och vikternas funktion ska också göra klubborna mer förlåtande och stabila. Ni vet själva hur det är att ändra på vikterna på drivern. Tänk er 18 stycken nu istället så förstår ni mecket. Vanligtvis vid en väldigt tunn träffyta så genereras mest längd. Problemet för PXG var att träffytan var så tunn att den sprack till slut. Men de slag som hann slås blev fantastiska. Hur skulle man få till den tunna träffytan utan att den skulle gå sönder? 

Termoplastisk elastomer såklart! Eftersom klubban är ihålig så var det bara att mosa in massa elastomer för att fungera som ett stöd vid träffögonblicket och samtidigt bidra med en mjukare känsla.

Jag har aldrig sett eller provslagit PXG klubbor. Det enda jag vet är att ett set ligger runt       20 000:-
Ryan Moore (PGA Tour), Rocco Mediate (Champions Tour) och Sadena Parks (LPGA Tour) spelar redan med PXG rakt igenom och att få med dessa spelare på båten.

Från PGA Touren:

Zach Johnson (tidigare Titleist)
Billy Horschell (tidigare Ping)
Chris Kirk (tidigare Callaway)
James Hahn (tidigare Taylor Made)
Charles Howell III (tidigare Mizuno)

Från LPGA Touren:

Christie Kerr (tidigare Callaway)
Alison Lee (tidigare Ping)
Beatriz Recari (tidigare Taylor Made)
Gerina Piller (tidigare Taylor Made)