Under Armour

Stop saying I wish, start saying I WILL.
- Under Armour

Eftersom Under Armour har blivit så extremt stort världen över tänkte jag att det skulle vara intressant att veta hur UA startades.

År 1996 fick den 24 årige Kevin Plank som då gick på University of Maryland en idé. Det var en idé som föddes på fotbollsplanen som visade sig att bli en stor förändring för idrottares framtida val av kläder. Under hans fotbollsspelande hatade Plank att behöva byta sin indränkta bomulls T-shirt om och om igen under en och samma dag.  Det måste gå att göra något bättre tänkte Plank.
Plank började spåna på lösningar, startade även ett företag som kom att heta…Under Armour

Efter omfattande forskning om fördelarna med syntetiska tyger konstruerade han den första Under Armour HeatGear T-shirten som han namngav #0037. T-shirten var konstruerad med fukttransporterande prestanda som gör att skjortan håller idrottare svala och torra i de varmaste förhållandena.

Han började arbeta från sin mormors källare i stadsdelen Georgetown i Washington DC. Han reste upp och ner längs östkusten för att försöka sälja sin revolutionerande produkt från bakluckan på sin bil. Vid slutet av 1996 hade Plank ett team som sålde hans kläder och Under Armour genererade 17000 dollar i försäljning.

År 1997 introducerade Under Armour det numera berömda ColdGear tyget som håller idrottare varma och torra i kalla förhållanden och sedan AllSeasonGear linjen, som håller idrottare bekväma för extrema sporter.

Vid slutet av 1998 växte Under Armour och mormors källare blev för liten, så de flyttade till sitt nya huvudkontor och lager i Baltimore.

Resten är historia...