Danny Willett vinner US Masters!

Två bra veckor kan man säga. Förra veckan blev han pappa och nu en grön kavaj

#Livet

Det måste vara skönt att vinna US Masters med tanke på den gröna kavajen. En grön kavaj är inget man går och köper direkt men det är samtidigt kul att ha. Sen är det såklart helt okej att kunna bocka av ”Vinna en Major” från att-göra-listan.

Årets upplaga av US Masters var en känslokarusell. Spieth leder med massa slag och man sitter nästan och hoppas på att han ska börja missa. När han väl började missa så gjorde han det på skarpen vilket ledde till att man satt och hoppades på att han skulle ta igen. Efter Spieths kvadruppelbogey öppnades dörren för Westwood som jag gärna hade sett med en grön kavaj. Men Willett släppte inte på gasen och vann tillslut med tre slag över Spieth och Westwood.

Se Willetts reaktion när det står klart att han vinner.

Det var jobbigt att se Speith på slutet och det måste ha känt extra jobbigt för honom att hjälpa Willett på med kavajen.

Jag har nog aldrig sett Augusta National spelas så svårt som den gjorde. Vinden och greenerna lyckades ruska upp spelarna ordentligt.

Så vad tar vi med oss från denna helg?

 • Bryson Dechambeu visade verkligen vilken fantastisk spelare han är och vad klubbor med 37,5” kan göra. Jag lovar att vi kommer att få se mycket av Bryson i framtiden.
 • Louis Oosthuizens Hole in one på 16:e är det sjukaste slag jag har sett.

 • Bernhard Langer som blir 60 år I augusti bjöd på fantastisk golf I tre dagar. Att gå i näst sista boll på US Masters som 59 år gammal är beundransvärt. Hatten av för Bernhard.

Några mindre viktiga iakttagelser:

 • Danny Willets mamma är svensk, därav den svenska flaggan på bagen. Det tackar vi för!
   
 • Sergio Garcia har släppt klo-greppet och gått tillbaka till vanligt.
   
 • Ian Poulter har släppt sitt komboset med Titleist MB + CB och kör AP2 all the way. Även Project X Pxi skaften har bytts ut mot Project X LZ som även Adam Scott har stoppat i bagen.
   
 • Lee Westwood spelar U wedgen från Ping iE och gamla Gorge wedgarna. Dock är inte Lee känd för att byta till det nyaste direkt.
   
 • Justin Rose stoppade i en Callaway MD3 wedge i bagen inför helgen.

 

Dannys vinnande bag:

Driver: Callaway XR 16 9 grader med ett Mitsubishi Rayon Diamana W-Series 60X, 45,5”

Fairwaywood #3: Callaway XR 16 15 grader med ett Mitsubishi Rayon Diamana W-Series 70X

Fairwaywood #5: Callaway XR 16 19 grader med ett Mitsubishi Rayon Diamana W-Series 80X

Järn: Callaway Apex UT (2, 4), Callaway Apex Pro 5-9 med True Temper Dynamic Gold X100 Superlite

Wedgar: Callaway Mack Daddy 2 47/11 S-Grind + Callaway Mack Daddy 2 Tour Grind 54-11 + 58-9 med True Temper Dynamic Gold X100 Superlite

Putter: Odyssey Versa #1 Wide (WBW)

Boll: Callaway Speed Regime SR-3