Alex Noren vinner Scottish Open!

Alex bevisar än en gång att hård träning ger resultat

I helgen gick Scottish Open på Castle Stuart Golf Links i Aberdeen. En linksbana som kräver alla typer av slag för att inte hamna i den lilla fjorden Morey Firth. Inför sista varvet ledde Alex med två slag och allt tydde på att han skulle hålla hela vägen. Han spelade väldigt stabilt de första tre varven med endast tre bogeys totalt. Alex spelade rätt stabilt för nio med en birdie, en bogey och resten par vilket gjorde att flera i fältet lyckades ta in på Alex. Efter första nio var Alex i delad ledning med Danny Lee och flera andra låg ett slag bakom och flåsade. Matteo Mannasero såg länge ut att vara det största hotet men avslutade sista varvet på 70 slag som Alex och kom tillslut delad 3:a.

Här är en inblick i hur spelarna hade det ute på banan.

Alex är extremt bra i vind och gillar den här typen av banor. Han slår relativt lågt vilket passar på en bana som denna. Med sin Callaway XR 16 Sub Zero som genererar lika mycket spinn som en putter så var vinden inga problem där heller.

På tal om lite spinn med puttern…..

Men om jag måste välja vad jag är mest imponerad över så är det hans wedge-spel. Den tekniken han har med wedgarna är så häftig att titta på men samtidigt läskigt. Han slår nästan rakt ner på bollen och håller händerna så länge som det bara går. Vid fisnishen är hans klubbhuvd lika rakt mot mål som vid träffögonblicket. Där pratar vi ”hålla bladet”. Även hans putt-teknik är fruktansvärt bra. Väldigt lutad över bollen, crosshandgrepp, bollen mycket på vänsterfoten, mycket vikt mot vänsterfoten och extrem forwardpress. Det ser ut som hela han är vill ner i hålet. Mer fokus mot hålet går inte.

Alex ledde med två slag inför sista hålet och gjorde ett säkert par medans Tyrell Hatton lyckades göra birdie för att komma ensam tvåa. Hattons putt var värd lika mycket som en liten seger på Europatouren (250 000 euro)

Alex fick en lite större check på blyga 693 754 euro vilket är helt okej.


Alex vinnande bag:

Driver: Callaway XR 16 Sub Zero 8.5 grader med ett Mitsubishi Rayon Tensei Blue 80X

Fairwaywood #3: Callaway XR 15 grader med Mitsubishi Rayon Diamana W-Series 80X

Hybrid: Callaway Apex Hybrid 18 grader med ett Mitsubishi Rayon Diamana Thump 103X hybrid

Järn: Callaway Apex Pro 4-9 Dynamic Gold Tour Issue X-100

Wedgar: Callaway Mack Daddy 2 Slate 47 grader + Callaway Mack Daddy 2 Tour Grind i 52, 56 och 60 med Dynamic Gold Tour Issue X-100

Putter: Odyssey Works #1

Boll: Callaway Chrome Soft