Veckans fråga

Nu gäller det att du hänger med

Hej,

Jag gjorde en club fitting. Rekommenderades Taylor Made M2, förlängda 1/2 tum och 2 grader up right. Vill nu istället behålla mina Ping G20 med svart prick men göra dem till gul prick. Det blir väl ungefär samma lie och längd som på de TM M2 som jag rekommenderades?

 

Svar:

 

Tjena!

Det skiljer sig lite mellan klubborna.

Ping G20 järn 6 = 37,5" med en lie på 61,5

Taylor Made järn 6 = 38" med en lie på 62,5

Det betyder att dina G20 skulle behöva förlängas med 1" och lien ska ändras till silver prick (3,75 upright)

Det är på grund av att M2 med 2 grader upright och 0,5" förlängda spelas 3 grader upright. 0,5" förlängning ändrar lien med ca 1 grad. Eftersom Pings lie är byggd efter standardlängd så kommer klubban vara 3 grader upright oavsett längd på klubban. Ping reglerar lien så den inte ökas vid förlängning.

Med tanke på att du ha blivit utprovad M2an som är 1 grad mer upright än Ping, sen två grader upright till, sen 0,5" förlängda som gör att lien ökas 1 grad så betyder det i Pings mått att du måste bocka om upp järnen 4 grader. Alltså silver.

Detta är bara om du skickar klubborna till Ping och fixar vilket du borde göra eftersom de ändrar färgen på pricken då.