Denna eländiga slice!

Tjenare Fritte!

Jag har spelat golf i 3 år och har tagit mig ner till 19 i hcp. Jag slår järnen och wedgarna helt okej men drivern vill inte alls fungera. Hur jag än gör så slicar jag. Jag vet att det är fel på min sving men förstår inte vad...

Men om jag skulle vilja köpa mig en driver som hjälper mig maximalt mot den eländiga slicen, vilken skulle det vara då????

 

Svar:

 

Tjena!

Det klart det är fel på drivern, inte kan det vara fel på din sving? ;)

Slicen beror på att man skär bollen vilket betyder att man kommer utifrån och in. Torven pekar ofta till vänster vid järnslag. Man brukar säga att svingspåret avgör skruven och klubbhuvudets vinkel avgör starten på bollen. Den driver som jag kommer rekommendera dig är designad för att lättare träffa bollen med ett stängt klubbhuvud. Det gör inte att slicen försvinner det gör att slicen blir lite mindre och flyttar sig mer till vänster. Förhoppningsvis kommer skruven gör att bollen skruvas in i mitten istället för till höger ut i ruffen.

Den driver som minskar slicen mest är Cobra Max. Den ska du titta på om du vill bli av med högersidan.