Jhonattan Vegas vinner RBC Canadian Open

Vissa tävlingar är roligare att titta på än andra

Jag vet inte vad det kan bero på, men tävlingen i helgen var inte speciellt spännande. Det kan bero på att jag jämför gårdagens finalrunda med finalrundan från The Open. Efter 9 hål var ändå sex spelare på -10 vilket borde ha gjort det hela väldigt spännande, men det blev aldrig det.

Varför?

Spelarna som det stod mellan var inte med i drömelvan om vi säger så. Både du och jag har spelare som vi gillar lite extra och spelare som vi inte alls gillar. En av de sex som kämpade om segern var en av mina "inte gilla" spelare, vilket nu när jag tänker efter gjorde mig lite nervös. Som tur är så höll han inte hela vägen. Den enda spelare som jag höll på var fyra slag och kom tillslut på en delad 2a plats.

Jhonattan Vegas gick på 63 slag och landade på -12 totalt. Han spenderade sista timmen med att följa spelarnas kamp mot -12.

En spelare lyckades ta sig till -12 och det var Steve Whitecroft. Med tre hål kvar såg det ut som att Steve skulle kamma hem det men tanke på att 16e är ett kort par 5, 17e ett vanligt par 4 och 18e ett kort par 5.

Steve var allt annat än stabil och gick sista tre hålen två över par och slutade på en delad 5e plats. Den nydebuterande Jon Rahm hade en bra eagle putt på 18e för att bjuda upp Jhonattan till dans men missade precis.

Detta var Jhonattan Vegas andra vinst på PGA Touren. Den första kom 2011 i sin andra tävling på PGA Touren när han vann Bob Hope Classic.

Förra veckan ledde han med sex slag inför helgen och förlorade med två. Igår var han fem slag efter ledningen och vann med ett. Golf är en märklig och fascinerande sport. Tydligen hade Vegas ett långt prat med sina föräldrar efter att han förlorade med två slag för två veckor sedan. Planen var att hitta något som saknades i hans sätt att tänka. Det verkar som att de hittade det. Vad det var de hittade vet jag inte.

 

Här är Vegas vinnande bag:

Driver: Nike VR 8,5 grader med ett nVentix Nunchuk

Fairwaywood #3 + 5: Nike Vapor Speed 15 och 19 grader med Fujikura Motore Speeder VC 8.2X

Järn: Nike Vapor Pro 3-PW med Project X 7.0

Wedgar: Nike Engage 54 Toe Sweep + 58 Square Sole. Project X 7.0 i 54an och Dynamic Gold Tour Issue S400 i 58an

Putter: Nike Method Core MC-12W

Boll: Nike RZN Tour Platinum