Dustin Johnson vinner WGC Bridgestone Invitational

Då var det dags igen…

Nu trodde ni säkert att jag skulle skriva ”jag sa ju det!” men jag är sportsligare än så. Vinner man US Open året efter man nästan gav bort segern visar man en sida som brukar gå under namnet - O-stoppbar. Visst, Jason Day gjorde det lite lättare för Dustin att kamma hem segern, but still. Att Jason Day är världsetta är en självklarhet och att Dustin har sparkat ner Spieth från andra platsen är också självklart.

Dustin vann med ett slag före Scott Piercy som egentligen aldrig var något hot. Det var Jason Days dubbel på 16e hålet som gjorde att Dustin blev 1,6 miljoner dollar rikare och hoppade upp ett steg på världsrankingen.

I intervjun efter segern sa Dustin att hans putting var bättre. Han sa att spelet har känts bra hela året men att puttarna inte har ramlat i. Börjar puttarna ramla i så vinner jag och det var det som hände den är veckan avslutade han med att säga.

Fantastiskt ärligt och skönt svar av Dustin.

Jag har tänkt på bra det ser ut när Dustin och Day kommer till bollen. Båda har väldigt lite bladrotation vid träffögonblicket. Det ser ut som att inget kan gå fel. Båda håller klubbhuvudet väldigt rak under en längre tid i jämförelse mot alla andra. Kan det vara ett vinnande koncept?

Ja tydligen.

 

1)      Spela med Taylor Made spakar

2)      Ha en klubbhastighet på 120 mph eller högre

3)      Lite bladrotation

4)      En vass putter

 

Hur svårt kan det vara?

 

Här är Dustins vinnande bag:

Driver: TaylorMade M1 460 10,5 grader med ett Fujikura Speeder Evolution 2.0 Tour Spec 661X. Drivern är 45.75” lång och har en svingvikt på D4.

Fairwaywood #3: TaylorMade M1 3HL 17 grader (inställd på 16,5) med ett Aldila RIP Alpha 90X

Utility: TaylorMade UDI 2a med med Project X HZRDUS Black 105X

Järn: TaylorMade Tour Preferred MB 3-PW med Dynamic Gold Tour Issue X100

Wedgar: TaylorMade Tour Preferred EF 52/09 (bockad till 54/11) + 60/10 med KBS Tour Wedge 130X Black Nickel.

Putter: Scotty Cameron Prototype

Boll: TaylorMade Tour Preferred X från 2014

 

PS: Jag sa ju det...