Maximal längd eller kontroll?

Se till att få din driver utprovad så du slipper den onödiga cykelturen.

Vi tycker det är jättekul när kunder delar med sig av sin lycka till sin nya driver som går 20 meter längre än hans/hennes gamla. Vi hör ofta hur den personen rekommenderar drivern till sina vänner eller t.o.m kunder i butiken som han/hon aldrig har träffat.

Med den här nya drivern slog jag 20 meter längre, den är bäst

När årets hetaste modeller har kommit in är alla intresserade av en sak.

Går någon av dessa nya drivers längre än min nuvarande?

Vi som jobbar med klubbor dagligen och har gjort det i en herrans massa år vet att nya modeller inte går längre tyvärr. Skulle dem gå längre skulle de vara olagliga. Det som däremot har hänt de sista åren är att drivers ger bra längd på en större del av träffytan. Du måste inte träffa mitt i sweetspot för att få ut bra längd.

Så varför slår vissa golfare helt plötsligt 20 meter längre med årets hetaste och nyaste driver i jämförelse med sin gamla?

Det viktigaste siffran som vi tittar absolut mest på vid en utprovning av en ny driver är spinnen. Spinnen är A och O när det kommer till att få ut optimal längd. Självklart finns det fler parametrar än spinn, men om vi bortser från kundens teknik så finns det bara ett värde som gäller och det är just spinnen. En ny driver kommer inte ge dig 20 meter till om inte spinnen med din gamla driver är ute och cyklar. Är din spinn ute på en cykeltur kommer vi hitta många metrar åt dig, var så säker! Dagens drivers gör det möjligt för oss att hitta det klubbhuvud, inställning på klubbhuvudet och skaft som ger den bästa tänkbara bollflykten och längden för dig och din golf.

Det vanligaste vi ser är att golfare sätter för mycket spinn i bollen. Det beror oftast på tekniken. Med dagens inställningsbara drivers kan vi ställa in drivern för optimal längd för den teknik du har idag och även ställa in den efteråt om du gör någon svingförändring i framtiden.

Har du en driver som ger dig bra värden kommer det bli svårt för oss att hitta massa extra metrar åt dig. Men glöm inte bort att en ny driver kan ge dig bra väldigt bra längd.....oftare.

Är du sugen på en ny driver? Boka en tid för customfitting så hjälper vi dig att ta fram den driver som ger dig de bästa tänkbara förutsättningarna för att maximera din längd och kontroll.

Med mindre loft ökar din maximala längd men ökar också risken för spridning. Med ett högre loft ökar din kontroll men du tappar några metrar. Dagens drivers gör det möjligt att ställa in loftet och prova dig fram bäst du vill.

Jag själv ställer ner loftet om banan är lång och bred och ställer upp loftet om banan är smal och kort.

Med optimal spinn kommer optimal längd