Veckans fråga

Jag glömde Callaway Chrome Soft 16

Hej Fritte,

Jag tror du missade Callaway Chrome Soft när du gjorde bolltestet på bloggen. Hur står sig den mot bollarna som du provade? Jag syftar på testet mellan Titleist DT TruSoft, NXT Tour S och V1an. Du kanske måste göra om testet!

 

Svar:

Haha ja det känns lite så faktiskt. Men som tur är så har jag faktiskt jämfört Chrome soft mot V1an. Jag spelade ett varv under Orlando mässan i vintras med Chrome Soft och jämförde den mot V1an. Jag upplevde att Chrome soft är ett mellanting mellan NXT Tour S och V1an. Den spinner inte lika bra som V1an runt green och kommer ut högre än V1an. Men jag tycker att Chrome Soft spinner rätt bra på lite längre slag (50 meter och över). Jag märker iaf att bollar med lägre kompression spinner mindre runt greenerna. För att vara en så pass mjuk boll så är jag väldigt imponerad över hur den spinner och beter sig i jämförelse mot V1an. Det är väldigt mycket boll för pengarna, det kan jag lova. Visst att Chrome Soft sticker iväg lite vid kortare slag men det är en vanesak tycker jag.