Vanliga frågor

De vanligaste frågorna vi får om customfitting och beställning av nya stickor.

                                           Andreas Martinez från Dormy Sundsvall

                                           Andreas Martinez från Dormy Sundsvall

Fråga: Vad kostar en customfitting? Drar ni av avgiften när man köper klubborna?

Svar:

En customfitting kostar 600:- och vi drar av fittingavgiften vid köpet av dina nya klubbor.

 

Fråga: Jag ser att vissa set säljs från 4-PW, går det att köpa 5-PW?

Svar:

Självklart! Du väljer valfritt vilka klubbor du vill ha. Du kan beställa tre klubbor om du vill. Uppsättningarna som vi har i butik är något som vi har valt. Vill du inte ha järn 4an beställer vi ett set från 5-PW till dig.

 

Fråga: Vad blir priset då?

Svar:

Vill du lägga till eller ta bort en klubba tar vi styckpriset per klubba och drar eller lägger på priset. Den vanligaste uppsättningen vi säljer är 5-PW vilket är 6 klubbor. Kostar setet 6000:- blir alltså styckpriset 1000:- Skulle du beställa setet från 6-PW skulle priset hamna på 5000:- istället. Du kan till och med beställa 5,7,9 om du vill. Då hamnar priset på 3000:-

 

Fråga: Jag vet inte om jag är tillräckligt bra för att göra en customfitting?

Svar:

Medelgolfare är de som är roligast att göra customfitting på. Medelgolfare går oftast här ifrån efter en customfitting med mer kunskap och framförallt en bättre anpassad utrustning. Många säger också ”Jag slår så olika varje gång, därför tror jag inte att en fitting hjälper mig” Om du träffar ojämnt så betyder inte det att vi inte kan göra en customfitting. Tvärtom. Tänk på att duktiga golfare anpassar sig lättare än vad medelgolfare gör. Skulle jag vara tvungen att välja vem som har störst glädje av en fitting skulle svaret vara glasklart, medelgolfaren. Vi jobbar med Trackman som avslöjar allt. Vi ser direkt vad det är som orsakar vissa typer av slag.  Istället för att vara rädd för att bli avslöjad så ska du vara glad över det. Nu kan vi hjälpa dig att hitta rätt klubbor och du får även reda på vad det är som orsakar vanliga problem, exempelvis den jobbiga slicen.

 

Fråga: Vad blir extrakostnaden om jag behöver annan längd, lie och grepptjocklek?

Svar:

Det kostar ingenting extra. Det är därför det är så populärt att göra customfittings. Du kan få setet byggt för dig utan extra kostnad. Eftersom vi även drar av customfittingavgiften vid köpet av klubborna så blir det en win win situation för dig. Ett set kan bli lite dyrare om vi hamnar på ett skaft eller grepp som har en extra kostnad, men det är inte ofta. Då kan extra kostnaden för skaftet ligga på 100:- / klubba och ca 50:- extra / klubban för ett annat grepp.

 

Fråga: Jag har bokat tid för en utprovning av driver i helgen, hinner vi även prova ut ett järnset?

Svar:

Nej det hinner vi inte. Vanligtvis tar det 45 minuter att testa ut en driver och 45 minuter för ett järnset. Vill du göra en utprovning på både järn och driver måste du boka två tider. Självklart drar vi av båda avgifterna vid köpet.

 

Fråga: Har ni samma urval av komponenter till era testcenter?

Svar:

Ja det har vi. Komponentuppsättningarna är förbestämda av leverantörerna och vi köper in varje uppsättning från varje leverantör.

 

Fråga: Vad ska jag tänka på innan jag kommer till min bokade customfitting tid?

Svar:

Du ska gärna komma ca 15 minuter tidigare så att du är uppvärmd och klar när vi ska kicka igång. Ta även med dig din bag så vi kan se hur dina nuvarande klubbor presterar och även ge tips på din framtida baguppsättning.

 

Fråga: Hur lång är leveranstiden om jag beställer ett custombyggt set?

Svar:

Du får leveransdatumet när beställningen är lagd eftersom det varierar lite från märke till märke. Därefter kan du följa beställningen via vår app eller under ”mina sidor” på dormy.se. Normal leveranstid är ca 3 veckor. Vissa überspecial beställningar tar lite längre tid.

 

Fråga: Är det sant att jag kan lämna tillbaka klubborna inom 30 dagar och få pengarna tillbaka om jag inte är nöjd med dem?

Svar:

Ja det stämmer. För att slippa behöva lämna tillbaka klubborna är det bra att boka en tid för en customfitting. Det är väldigt få som lämnar tillbaka ett utprovat set.

 

Fråga: Jag gjorde en customfitting hos er förra året och undrar om jag kan kompettera setet med en järn 4a?

Svar:

Ja det går utmärkt, så länge din modell finns kvar att beställa. Vi har dina specifikationer sparade från din customfitting vilket gör att vi kan beställa järn 4an med samma specs åt dig.

 

Fråga: Jag har bokat tid för en fitting i helgen, hinner vi med att prova ut wedgar också?

Svar:

Det beror på hur lång tid det tar att testa ut järnklubborna. Finns det tid kvar hinner vi testa ut wedgar åt dig.

 

Fråga: Om jag har ett svingfel som sticker ut, bygger ni klubborna efter svingfelet eller tar ni hänsyn till det?

Svar:

Om svingfelet gör att vi blir tvungna att bygga setet på en lite ovanligare vis tar vi alltid en diskussion med kunden och kommer tillsammans överens om hur vi ska bygga setet. Vi beställer gärna klubborna så ”normalt” som möjligt så att kunden får chansen att rätta till sin sving utan att behöva byta klubbor när felet är fixat. Det är lien som kan sticka ut vid ett svingfel. Om testet visar att kunden behöver 4 grader upright och är 180 cm lång så byggs klubborna oftast med 2 grader upright eftersom det är mer ”rätt”. Äldre golfare som har spelat länge vill gärna ha klubborna byggda för den sving dem har eftersom den är så pass in nött.

 

Fråga: Jag köpte en driver med regularskaft av er förra året och skulle vilja köpa till ett stiffskaft, är det möjligt?

Svar:

Det går utmärkt, vi kan beställa ett stiffskaft till dig. Nästan alla märken tar ca 1299:- för deras standardskaft. Levernastiden är ca 3 veckor.