Jimmy Walker vinner PGA Championship!

Första Majorn för Walker, check.

Jag är rätt säker på att jag inte var den enda som var laddad för en repris från Stenson, som tyvärr inte blev verklighet. Det var inte Henriks dag helt enkelt. Även fast han spelade halvknackigt (för att vara Stenson) så låg han -1 ett bra tag in på varvet medans resten av toppen låg på par. Det säger en del om Henriks lägsta nivå. Synd att det var just järnslagen som inte satt där de brukade, men men.

Walker ledde med två slag inför sista varvet och behöll sin ledning ända fram till mål. Walker började med 9 raka par innan han hålade ett bunkerslag på 10an för birdie. Där kom en stor suck från min sida. Sen kom ytterligare en suck på hålet efter då det var dags för nästa birdie. Det klart jag tyckte att det var roligt att Walker vann sin första Major, men behöver inte betyda att jag höll på honom.

Det var i alla fall mycket som gick Walkers väg. På 15e släpper han drivern långt till höger och får droppa för ett tält och på något sätt får han droppa 30 meter ut, för att avslutningsvis få en lucka och se flaggen. Livet på touren, livet på touren.

Par 5, 17e är ett lätt hål där många gör birdies, vilket även Jimmy lyckades göra. Jag har visserligen aldrig sett en putt vara så långt ifrån och ändå gå i, men ändå.

När Jason Day slog ut på 18e var han tre efter Walker och behövde göra eagle för att ha en chans till särspel. Och vad gör Jason då? Jo en eagle såklart. Spänningen tog helt plötsligt fart även fast Walker hade behövt göra mycket dumheter för att inte göra par. Jimmy slog andra slaget till höger om en upphöjd green och lämnade sig tjockt gräs och en bunker framför sig. Men med ett vårdat lobbslag X antal meter för långt var han två puttar ifrån segern. Han satte bra fart i första putten och lämnade sig en läskig en-meters för par som inte var given. Men inget yips här inte. Jimmy satte par-putten och hans förta Majorseger i karriären var ikryssad.

Jimmy kramade om sin caddie och hela familjen sprang in på green. Jag har alltid tänk på hur det skulle vara att vinna en major, se familjen komma inspringandes mot en, kyssa sin fru och lyfta upp sitt barn på axeln för att tillsammans gå av green mot en jublande publik. Just det scenariot fick Walker uppleva och han förtjänade det. Han spelade trots allt bäst.

Walkers vinnande bag:

 

Driver: Titleist 917D2 8,5 grader med ett UST Mamiya Elements Platinum 7F5 X-stiff. 45" och tippad 0,5"

Fairwaywood #3: TaylorMade M1 15 grader (satt på 13 grader) med ett Aldila Rogue Limited Edition Silver 80TX

Fairwaywood #5: Titleist 915Fd 18 grader med ett Fujikura Motore Speeder VC 8.2X Tour Spec

Järn: Titleist 716 MB (3-9) med Dynamic AMT X100 Tour Issue

Wedgar: Titleist Vokey SM6 48/08F + 54/08M + 60/04L med Dynamic Gold X100 Tour Issue

Putter: Scotty Cameron GSS 350 Prototype

Boll: Titleist Pro V1x