Nike slutar med tillverkningen av golfutrustning

Vapor Fly....away

Nike meddelade igår att de kommer sluta med tillverkningen av golfutrustning. Nike sai ett pressmeddelande att det är, klubbor, bollar och bagar som kommer läggas ner för att istället fokusera mer på skor och kläder.

Nike backade förra året med 8% och omsatte 706 000 000 dollar vilket är 3% av Nikes totala omsättning. Då förstår man hur lite golfen står för.

”Vi strävar efter att bli ledande inom golfskor och kläder” sa Nikes VD Trevor Edwards i ett pressmeddelande.

Problemet för Nike blir deras tourspelare. Hur löser man kontrakten?

Nu är det nya spakar som gäller för Rory McIlroy och Koepka och grabbarna. Hur det kommer lösa sig återstår att se. En av deras tourspelare berättade att han älskar deras klubbor men att han aldrig har en spelat en Pro AM med en partner som använt Nike klubbor. Det är inget bra betyg med tanke på satsningen Nike har gjort under åren.

En spelare som nyligen signade med Nike sa "Jag hörde nyheten precis och jag är fortfarande i chock. Jag älskar den utrustning jag spelar nu, och det är en lång process att spela in sig på klubborna vid ett byte.  Jag vet inte vad det kommer att innebära för kontraktet, men det är ganska troligt att jag inte kommer att ha Nike klubbor i bagen vid den här tiden nästa år.

Tiger Woods har redan börjat nosa på ett märke eftersom han visste att detta skulle hända. Vad Tiger har nosat på för märke kan vi bara gissa oss fram. Mina bets ligger på Titleist eller PXG.

Vi vet att Nike kan ta fram fantastiska skor och kläder med extrem komfort. I framtiden får vi hoppas på att skorna och kläderna tas till en ytterligare nivå som tar oss med storm.

Vi önskar Nike lycka till!