Visste ni att?

Ju mer backspinn desto roligare är det!

I september är det dags för en smaskig wedgelansering från Mizuno. Wedgen kommer heta T7. Det vi kan vänta oss är en smidd wedge från Japan med deras kända Boron material som huvudingrediens.

Mizuno själva säger att nackdelen med att göra en wedge för mjuk är att hållbarheten blir kortare. Groovsen nöts ut snabbare än en gjuten wedge. Men genom att addera en liten del boron till stålet så lyckades de behålla den mjuka känslan samtidigt som wedgen inte nöts ut lika fort.

Win, win kan man säga.

Med hjälp av ett nytt verktyg som möjliggör dem att fräsa groovsen så nära gränsen för ”olaglig” som möjligt har mer spinn hittats. Deras Quad Cut grooves är maxade till max.

Designen av de nya groovsen varierar beroende på loft. Groovesen är smalare och djupare på de lägre loften (44-53 grader) för fulla slag där bladet oftast inte är öppet. På de högre loften är groovsen och bredare och grundare (54-62 grader) för bättre prestanda vid slag med öppet klubbhuvud.

Wedgen kommer i samma finishar som S5an gjorde. Satin och Blue IP. Som standardskaft sitter ett Dynamic Gold Wedge Flex vilket jag tycker är riktigt bra. Wedgen väntas dyka upp i september.

Vi får sitta ner i båten och vänta på vekarna helt enkelt.