Det var en gång två bröder och ett skomakeri

Syskonbråk

Adidas och Puma kan vara bland de mest kända varumärkena i världen. Men det många inte vet är att en bitter rivalitet mellan två bröder i Tyskland var orsaken till företagens uppkomst.

Det hela började med att två bröder och ett skomakeri. Adolf ”Adi” Dassler var en sportfanatiker som tillbringade timmar varje dag med att ta fram skomönster i deras verkstad. Rudolf Dassler var en försäljare med fokus på handsydda sportskor och tillsammans hade dem ett litet skomakeri i den bayerska enklaven Herzogenaurach. Men vart efter att deras verksamhet tog fart blev bröderna allt mer frustrerad på varandra. Det var allt från politik, företagets framtid och deras val av fruar.Det hela slutade med att Rudolf lämnade deras skomakeri för att öppna ett liknande tvärs över floden, medans Adi blev ensam kvar. Adis företag döptes därefter till ”Adidas” och 1948 registrerade Rudolf sitt nya företag ”Puma” 

And so it began…..